İLHAN NİMET ÖZTÜRK HDP'DEN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY-ADAYLIĞINI AÇIKLADI..

Ağrının en büyük kanaat önderlerinden, Sipkan Aşiretinden İlhan Nimet Öztürk Ağrı HDP milletvekili aday adayı olduğunu açıkladılar..
Bu haber 2023-01-08 19:20:13 eklenmiş ve 1893 kez görüntülenmiştir.

İLHAN NİMET ÖZTÜRK MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINI AÇIKLADI..

 

Ağrının en büyük kanaat önderlerinden, Sipkan Aşiretinden İlhan Nimet Öztürk Ağrı HDP milletvekili aday adayı olduğunu açıkladılar..

 

İstanbul Merkezli Sipki –Der  başkanı Menderes Öztürk’ün de babası olan İlhan Nimet Öztürk, aynı zamanda ülkemizin en büyük aşiretlerinden Sipki aşiretinden.. Sadece bu açıdan baktığımızda bile İlhan Nimet Öztürk’ün Ağrının en büyük kanaat önderlerinden bir yönetici, bir siyasetçi, bir rehber, halk arasında güçlü büyük bir karşılığı olan bir insan olduğu da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..

 

2000’li yıllardan beri aktif olarak STK ve siyaset alanı içinde olan Öztürk, 2010 - 2014 arası Ağrı Tutak HDP ilçe başkanlığı, 2019 yılından beri de HDP daimi il encümeni ve encümenler meclis başkanı olarak görev yapmakta, halen bu görevlerini icra etmektedir.

 

İlhan Nimet Öztürk, 15 yıldan fazla muhtarlık yaptığı gibi, aynı zamanda kaymakamlık bünyesinde yer alan Sosyal Yrd. Ve Day. Hizmetleri Bölümü başkanlığını da yapmış bir insan olarak kamu hizmetlerinin binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşması, sosyal yardım imkanlarından faydalanması,  barınak, sağlık, eğitim.. alanlarında halka yardımcı olmuş ve halende olmaktadır..  

 

Sipki aşireti kanaat önderlerinden biri olan Öztürk kan davalkrı gibi birçok davanın çözülmesindeki rolü gibi nedenlerden de tam bir barış insanı. Toplumsal anlamda bölgede çıkan sorunları çözmede en önemli otoritelerden biri. Bu önder ve örnek kişiliğinden dolayı Ağrıda  Barış İnsanı ödülünü halktan, STK’lardan almış bir şahsiyet..

 

Halk tarafından sevilen herkesi ve kesimi kucaklayan-kapsayan bir anlayış, bir ahlak ve duruşa sahip olan Öztürk, duruşu, yaşamı, eylem ve hareketleri halkın istisnasız halk arasında örnek ve önderlik açısından en önemli şahsiyetlerden biri..

 

Halkın yoğun arz ve talepleri karşısında Halkın Demokrasi Partisinden aday adaylığını açıkladığını belirten Öztürk; halka daha iyi hizmet,  daha adil eşit bir ülke ve dünya için, daha demokratik bir ülke için, halka birlikte halk için siyaset, halkın taleplerine cevap olmak için aday adaylıklarını açıkladılar.

 

Halka daha iyi hizmet ve daha adil eşit bir siyaset için halkın taleplerine karşılık vererek aday adaylığını açıkladıktan sonra ziyaret ve çalışmalara başladı.

 

1961 Ağrı Tutak doğumlu Sipkan Aşiretinden Yusuf Begin torunu olan İlhan Nimet Öztürk, lise mezunu ve evli.

 

Ağrı halkı ve STK’ları özellikle Kurdi STK’lar Öztürk gibi halkta büyük karşılığı olan insanların milletvekili aday adayı olmalarının çok önemli olduğunu, bundan daha da önemlisi HDP gibi halkın yoğun ilgi gösterdiği partilerin de TC rejmi hastalıklarına girmeden halkın işaret ettiği insanları demokrasiye uygun bir şekilde aday göstermeleridir ki.. Türkiye geneli siyasi partilerden halkın en çok rahatsız olduğu konuların başında da halkın onaylamadığı ithal adaylar gelmektedir..

 

Son yıllarda il-ilçe-belde teşkilatlarında HDP’nin bu anlamda halkın işaret ettiği adayların önünü açması, inançları, yaşamları, ahlaki değerleri ile, yaşam ve duruşları ile halktan olan insanların görev alamsı   parti için, demokrasi için önemli bir kazanım olduğu gibi partinin gerçek sahipleri olan halkında partiye yönelişini büyütmeye başladı.. 

 

Özetle parti benimse halk olarak başında ben olmalıyım kuralının en iyi işlediği partilerden biri HDP olmaya başladı.

 

Ağrı halkı ve STK’ları bize dayatılan ithal yönetici vekil vb. istemiyoruz. Öztürk gibi bizden insanların bizim adayımız olarak siyasi partilerde aday olarak  gösteren partiler halkı da kazanan partiler olacaklardır..

 

 

ETİKETLER : İLHAN NİMET ÖZTÜRK HDP'DEN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY-ADAYLIĞINI AÇIKLADI..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA