ARALIK AYI DERNEKLERİMİZDEN KISA, KISA..

Ardahan Tanıtım Günleri 27-30 Nisan’a Ertelendi, Ankara’da Ardahan Kültür Evi Açıldı, Ardahan Tuyrizim derneği Güzel bir geceye imza atdı..
Bu haber 2023-01-06 21:08:52 eklenmiş ve 721 kez görüntülenmiştir.

Ardahan Tanıtım Günleri 27-30 Nisan’a Ertelendi, Ankara’da Ardahan Kültür Evi Açıldı, Ardahan Tuyrizim derneği Güzel bir geceye imza atdı..

 

Ardahan Tanıtım Günleri 27-30 Nisan’a Ertelendi

 

Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan ve 76 Ardahan Derneği’nin çatı örgütü olan Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 12-15 Ocak 2023’de yapacağı Ardahan Tanıtım Günleri ertelendi. Ertelenen Ardahan Tanıtım Günleri 27-30 Nisan 2023’de yapılacağı açıklandı.

 

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Çerkez yaptığı açıklamada “Bu gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı Hasan Akkuş toplantıya çağırdı. Toplantıda Bursa, Niğde, Türk birliği ve Romenler FED Başkanlarıda vardı. Tanıtım günleri çadırlarını Ocak ve Şubat ayları fazla Fırtına olacağını Metoroloji’den öğrenmişler. Tanıtım çadırlarını kaldıracaklarını Mart ayında Ramazan çadırını kuracaklarını açıkladılar. Ramazan sonrası Yenikapı etkinlik alanına tanıtım çadırı kurulacak. Maltepe alanında seçim nedeni ile Miting alanı olarak Valilik tarafından belirmemiş bu durumda bizim tanıtım günleri Ramazan bayramı sonrasına ertelenmiş oldu. 23 Nisan bayram sonrası 27-30 Nisan arası Yenikapı da bulunan alanı almak zorundayız” dedi.

 

HABERİN FOTOGRAFLARI

 

Ankara’da Ardahan Kültür Evi Açıldı

 

Ankara Ardahan İl Derneği genel kurulu 25 Aralık 2022 Pazar günü Gölbaşında İl Derneği’ne tahsis edilen Kültürevinde gerçekleştirildi.

 

Mevcut Başkan Yücel Aktaş tek aday olarak genel kurulda tüm üyelerin desteğini alarak güven tazeledi. Başkan Aktaş, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile Ardahan ve Ardahanlılar için bütün fedakarlıkları göze alarak Maddi manevi desteğini hemşehrilerinden asla esirgemedi.

 

Ankara Ardahan Derneği Başkanı Yücel Aktaş, Uzun süredir derneği en iyi şekilde bugüne kadar getirip dernekçiliği çok güzel yürütmek için azami gayret gösterdiğini ifade etti ve gelecek kuşaklara da örnek olmayı arzu ettiğini belirti.

 

Ankara’da Ardahan Kültür Evi Açılışı Yapıldı

 

Ardahan Kültür Evi Gölbaşı Belediye Başkanlığınca Ardahan Derneği’ne tahsis edildi. Başkan Yücel Aktaş, “Bu kültürevi tüm Ardahanlı Karslı Iğdırlı hemşehrilerimizi memnun ve mutlu etti. Gölbaşı Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz böyle bir kültürevini bizlerin tasarrufuna sunduğu için müteşekkir olduk”dedi.

 

Ankara Ardahan İl Derneği üyeleri ekibi ve AKI-DER Kadınlar Meclisi tam kadro katıldı ve el emeği yöresel ikramlar getirerek Genel Kurulda katılımcılara ikram ettiler. Diğer ilçe dernek başkanlarıda ellerinden gelen üstün gayretleri ile genel kurulun güzel geçmesini sağladılar

 

Genel kurulda Ankara Ardahan İl Derneği Başkanı Yücel Aktaş yaptığı açıklamada “Tüm katılımcılara tüm hemşerilere emeği geçen emektar bölge insanılarına çok teşekkür ediyoruz. 1980 Sonrası ülkemizde kırsal alandan kente büyük bir göç akımı yaşandı. Göç etmek zorunda kalan bizler doğduğumuz topraklardan bir sürü değerimizi arkada bırakarak ülkenin değişik bölgelerinde metropol kentlere geldik. Yarımız o topraklarda kaldı. Sevdalarimız, anılarımız ve yaşama ilişkin tüm ezberlerimizi bırakarak geldik. Geldiğimiz kentlerde hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmak amaçlı bir araya gelerek Dernekciliğe başladım. Hayalim ekonomik koşullar dolayısıyla ayakta duramayan bu derneklerin bir mekanı olmasıydı.

Gölbaşında Belediye Başkanlığı yapan 3 başkana bu proje için ciddi çalışmalar yaparak başkanlarla istişarelerde bulunarak ve ortaya konan emek sonu bu güzel tesis son Belediye Başkanı sayın Ramazan Şimşek tarafından bitirilerek tarafımıza tahsis edilmesi ile hayalim hayat buldu. Tüm hemşerilerimizin acı ve mutluluklarını paylaşabileceği bu mekan hepimize hayırlı olsun. Çok güzel sosyal projelerimiz var bunları yönetim kurulu toplantısı ile takvimlendirdikten sonra sizler ile paylaşacağım” dedi.

 

HABERİN FOTOGRAFLARI

 

 

İstanbul Ardahan Turizim derneği Güzel bir geceye imza atdı..

 

Merkezi İstanbul Pendik’de bulunan ve Başkanlığını Deniz Aydemir’in yaptığı İstanbul Ardahan Kültür ve Turizm Derneği 24 Aralık 2022 Cumartesi akşamı Dudullu Kasr-ı Lena’da Dayanışma gecesi düzenledi. Gecede misafirlere Kaz eti ikram edildi. Gecenin geliri ile öğrencilere burs verilecek.

 

Ardahan İl Derneği Dayanışma Gecesinin sunuculuğunu Duygu Akçay ve Meryem Sarıkaya yaptı. Gecede yöresel sanatçılar Turgay Demir, Mehmet Karabulut, Mehmet Kılıç, Yener Yılmazoğlu, Yaprak Dengiz ve Vahit Köroğlu sahne aldı.

 

İstanbul Ardahan İl Derneği Dayanışma Gecesine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ardahan Dernekler Federasyon Başkanı Orhan Çerkez, ARDAFED Başkan Yardımcıları Engin Demirkuş ve Sönmez Küpeli..

 CHP eski Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,

İBB Halk Ekmek Başkan vekili Özgen Nama,

İBB Mahali İdareler Koordinatörü Bülent Akköse,

Damal eski Belediye Başkanı Gülcemal Fidan,

CHP Çekmeköy Belediye meclis üyeleri Özgür Kip, Çetin Yıldırım, CHP Ataşehir Belediye meclis üyeleri Selami İğrek ve Kurtuluş Özaydın, Siyasal Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erkan Sarıkaya, Doğu Medya Y.Yasin Sit, Serhat Birikim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Küpeli,

Hollanda Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Kasım Akdemir, Serhat Ardahan Spor Kulübü Başkanı Murat Gökdemir, Serhat Ardahan Spor kulübü eski Başkanı Aykut Karagöz, Çıldır Dernek Başkanı Muhtesim Sarıkaya, Maltepe Ardahanlılar Dernek Başkanı Yaşar Geler, Sultanbeyli Kars Ardahan Iğdır Platformu Başkanı Yüksel Çelik, Damal Dernekler Federasyon Başkanı Güner Kökat,

CHP Tuzla Belediye meclis üyeleri Olgun Çelik ve Selçuk Taşçı, CHP Pendik Belediye meclis üyeleri Niyazi Gönen, Yakup Yetur, Cengiz Aylan, Salih Ceylan ve Haydar Erkol,

Darıca Kars Dernek Başkanı Ali Şen, Yenilik Partisi İstanbul İl Başkan vekili Barış Karahan, AKI-DER İstanbul Temsilcisi Fatma Karadağ, Ardahan Göle Kayaaltı Köyü Dernek Başkanı Tülin Bozkurt, Ardahan Çetinsu Köyü Dernek Başkanı Olgun Keskin, Kars Selim Köyleri Dernek Başkanı Burhanetin Yılmaz, Hanak Geç Köyü Dernek Başkanı Yaşar Dursun, Anadolu Yakası Posof Dernek Başkanı Ferman Güner, Kocaeli Ardahan Dernek Başkanı Alpay Aydemir.

 

Nişantepe Mahallesi Muhtarı Yakup Baydar, Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Sertif Yılmaz, Kurader Başkanı Derya Şentürk, Göle Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Bülent Üstündağ, Darıca Gebze Çayırova Derneği Gençlik kolları Başkanı Ufuk Ayaz, Batı Yakası Medyadan Bülent Kömürcü ve Orhan Kaya ve çok sayıda STK yönetecisi, Siyasetçi ve iş insanı katıldı.

 

Kaynak : Siyasal Yaşam . com.tr

 

 

ETİKETLER : Ardahan Tanıtım Günleri 27-30 Nisan’a Ertelendi Ankara’da Ardahan Kültür Evi Açıldı Ardahan Turizim derneği Güzel bir geceye imza atdı..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA