TC İYİCE KAFAYI SIYIRMAYA BAŞLADI..

TC İYİCE KAFAYI SIYIRMAYA BAŞLADI..
Bu haber 2022-12-20 20:06:50 eklenmiş ve 670 kez görüntülenmiştir.

TC İYİCE KAFAYI SIYIRMAYA BAŞLADI..

 

Azerbeycan, Türkmenistan, tatristan, mogoliastan .. turki diye adlandırılan bir cumhuriyet düşünün, bunların kurtuluş yada bayrak kutlama günü olsun..

Ve mhp-akp-ip-chp bu ülkelerin bayraklarını assın ve polis baskın düzenleyip.. Bayrakları toplayıp parti yöneticilerini tutuklasın..

Herkez tc nin kafayı  sıyırdığını söyler.. O polis molis feto pkk yaftaları yer görevlerinden azl edilirlerdi..

Diyarbakır’da Kurdlerin Kurdistan Bayrağı Günü dolayısıyla yapılan kutlama, anmalar polis baskın yapıp Kurdistan bayraklarını toplayı bazı yöneticileri tutukladı..

Burada Kurdler söz konusu olduğunda TC rejiminin ırkçı kodları derhal harekete geçiyor.. Tabi bu ırkçı kodların ardında Kurdleri diğer Ortadoğulu halklardan izole ederek ABD-İsrail-Avrupa siyon kapital kanada itme.. Yani TC devleti ne olursa olsun Kurdle ilgili normal düşünürse.. Bu siyonisit-terörist İsrail yayılmacılığına atılabilecek en büyük darbe olacağından..

TC rejminin ana politikası Kurdleri batılı siyonist emperyalist soykırımcıların safına itme.. TC ve İran tarihleri boyunca hep siyonist kapitale çalıştılar.. Tabi buı gerçeği Turk ve Farsian halklar hergeçen gün net anlamakta görmektedirler..

Yakın bir gelecekte halklar Terörist israilden Afganistana siyon soykırımcı emperyalin döşediği tüm sınırların mınına koyup tüm faşist ulus devletleri yıkarak Anadolu Birleşik Devletleri federasyonuna geçecekler..

Rusya Federasyonu, Anadolu Federasyuonu sadece Asyanın değil dünya ve Avrasyanın ana siyasi gücü olacaklar..

TC iran vb. sürekli kurdlere saldırmaları  oluşumu engelleme siyonist-terörist israile alan açma ya yönelik ama Yahudi halkının jkendisi siyonist terörist israili gömecek.. İran-TC tüm faşist ulus devletler bir varmış yokmuş sonları hızla yaklaşmaktadır..

 

Diyarbakır (Doğu Medya) – Diyarbakır’da polis, dün, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Azadi Hareketi'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda polis, Kürdistan bayrakları ile parti binalarındaki materyallere el koydu. Azadi Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani gözaltına alındı.

Baskın ve gözaltların gerekçesi 17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü'nde parti binalarına Kürdistan Bayrağı’nın asılması. Baskın yapılan partiler de resmi bir açıklama yapılmamış olsa da operasyonun bu nedenle yapıldığına inandıklarını söylüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısının talebi ve Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla polis, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Azadi Hareketi'nin il binalarına baskın düzenledi. Parti binaları saatlerce arandı.

Polisin baskın yaptığı partilerin temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi figürler; PAK, PSK ve Özgürlük Hareketi'ne desteklerini açıklamak için basın toplantısı düzenledi.

Gözaltı ve baskınlara tepki gösterilen ortak metinde, "Kürdistan Bayrağı, tüm Kürtlerin ve Kürdistanlıların en büyük milli değeridir. Bu milli değeri kimse yasaklayamaz. Kürdistan Bayrağı'na yönelik hiçbir kısıtlamayı kabul etmiyoruz, hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğiz” denildi.

Rûdaw’a konuşan PAK Sözcüsü Hanifi Turan, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararını ve Diyarbakır polisinin tutumunu ve daha önceki saldırılarını Kürtlerin milli değerine yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz. Kürdistan halkının, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır bu. Bu saldırıları ve bu kararları kınıyoruz. Kürdistan Bayrağı, Kürtlerin ve Kürdistanlıların en büyük milli değeridir” dedi.

Operasyon sonucunda parti binalarına asılan Kürdistan bayraklarını indiren polis, Kürdistan bayraklarının yanı sıra partilerin bilgisayarındaki hard disklere, kitaplara, dergilere ve çok sayıda materyal ve dosyaya el koydu.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, operasyonla ilgili "Bu ne ilk saldırı, ne de son saldırı. Devletle halimiz hep böyle" dedi.

PSK Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin de "Kanunda bayrak asmak suç değil. Ceza kanununda, ceza sisteminde bir şey suçsa suç deyip cezasını vermek lazım ama burada öyle bir şeyden bahsedilmiyor. Dolayısıyla bu bir suç değil” diye konuştu.

İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Kaya da, "Bu olay biz Kürtler için bir nimet oldu. Yani tek başına bilincimiz bizi birbirimize götürmeyebilir. Ama bu saldırılar ve vahşet bizim bir arada olmamızın sebebidir. Bu tablo iyi bir tabloydu. Onun için iyi bir sonuç ortaya çıkardı, ona inanıyorum" dedi.

Operasyonda gözaltına alınan Özgürlük Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani serbest bırakıldı.

ETİKETLER : TC İYİCE KAFAYI SIYIRMAYA BAŞLADI..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA