MALA HACİ BABA BÜYÜKLÜK ve GÜZELLİK NEDİR DERSİ VERDİLER..

Mala Haci Baba Aile buluşmasında bölge kültürümüzün ne kadar üstün bir kültür olduğu, büyüklük, zenginlik ve güzelliğin ne olduğu da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..
Bu haber 2022-11-08 16:45:19 eklenmiş ve 790 kez görüntülenmiştir.

MALA HACİ BABA BÜYÜKLÜK ve GÜZELLİK NEDİR DERSİ VERDİLER..

 

Ardahan Gellik Köyünden Mala Haci Baba Ailesi geleneksel hale getirdikleri aile buluşmasının 2. Sinde Esenyurt’ta Deniz Düğün salonunda birbirleriyle buluştular..

 

Mala Haci Baba Aile buluşmasında bölge kültürümüzün ne kadar üstün bir kültür olduğu, büyüklük, zenginlik ve güzelliğin ne olduğu da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..

 

Mala Haci Baba Ailesi, bölgemizin, Ardahan’ın en köklü ailelerinden Karakoç Ailesinin güzel ve üstün geleneklerini yaşatmak için yaptıkları bir etkinlik.. Devri Karakoç aile adına açılış konuşması yaparken, Ekrem Karakoç başta olmak üzere Karakoç ailesi bireyleri etkinliklerine katılan herkesi en iyi şekilde ağırlamak için canla-başla çalıştılar..

 

HACİ BABA AİLESİ BULUŞMASI

 

VİDEO İÇİN

 

TIKLAYINIZ..

 

Aile adına açılış konuşması yapan Devriş Karakoç, ailemizin kurucusu, Haci Baba ve dedelerimiz, varlıkta ve yoksullukta etraf köyler başta olmak üzere herkese sofralarını açan, yılda birkez de olsa Grara Dev ve Xaşil gibi bize özgü yemeklerimizi herkese ikramları ile öne çıkan insanlardı..

 

HABER FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

 

 

Dedelerimiz ve geleneklerimizde asıl zenginliğin misafirperverlik, varlıkta ve yoksullukta paylaşmayı bilmek, mala-mülke tapmamak, ırk-dil-din-mezhep ayırımı yapmadan yaradan dan ötürü yaratılanı sevmektir..

 

Bu cihanşümul kapsayıcı ve zengin kültürümüz nedeniyle doğduğumuz topraklar insanlık tarihi boyunca zulme uğrayanların, sığınak arayanların.. sığındığı topraklar olduğu gibi, doğudan –batıdan-güneyden .. Dünyanın neresinden gelirse gelsin içine alan sahip çıkan insanlık  kültürünün mirasçıları ve Temsilcileriyiz.. Bu zengin kültürümüz sayesinde Malkanlardan Elflere-Elklere coğrafyamız insanlığın ortak kültür medeniyet ve mirasının yeşerdiği coğrafya olmuştur.. Her dil-din-ırk.. Bu üstün kültür altında bir olmuştur.. 

 

Dünyada 2. Benzeri olmayan bu kültürel zenginliğimiz  içinde tarih boyunca ikram ettiğimiz geleneksel yemek kültürümüz, Xaşil, mafiş, Çecil.. Gerara Dew, Xoşaf.. Ata dede yiyecek –içecek kültürümüzü de yeni nesillere, genç nesillere taşımayı bir borç olarak biliyoruz..

 

Asıl zenginlik dedelerimiz gibi mala-mülke tapmadan paylaşmayı bilmek, ahlaklı, erdemli olmak, dara-zora girene sahip çıkarak namuslu olmaktır..

 

Günümüzdeki vahşi kapital sermaye ile dedelerimizi karşılaştırdığımızda dünyamızın neden hergeçen gün uçuruma yuvarlandığı da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.. Paylaşmayı bilmeyen, sevgi –saygı kelimesinin hayatlarında yerinin olmadığı ifritlerin hakimiyeti ile dünyamız hergeçen gün giderek yaşanılmaz bir cehenneme dönüşmektedir..

 

Bu anlamda bizler ata dedelerimizden gelen güzellikleri hem yaşama hem yaşatma, hem de gelecek nesillere taşımayı birborç biliyoruz.. Ailemizin bu güzel buluşmasına vesile olan herkese tüm aile büyüklerimize ailemizin fertlerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz..

 

ETİKETLER : Mala Haci Baba Aile buluşmasında bölge kültürümüzün ne kadar üstün bir kültür olduğu büyüklük zenginlik ve güzelliğin ne olduğu da kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA