EKMAK APTAL TOPLUMLARIN TEMEL GIDA MADDESİDİR

EKMAK APTAL TOPLUMLARIN TEMEL GIDA MADDESİDİR DEDİ VE GÖZ ALITINA ALINDI..
Bu haber 2022-11-08 08:20:17 eklenmiş ve 727 kez görüntülenmiştir.

EKMAK APTAL TOPLUMLARIN TEMEL GIDA MADDESİDİR DEDİ VE GÖZ ALITINA ALINDI..

 

Bilindiği gibi TC rejmi bir sömürge.. 1950-60’larda İngilizler kurdukları bu sömürgeyi Amerikalılara devr ettiler.. Bu devir sonucu Marshall Planları ile sömürge tc rejmi eliyle bütün vatandaşların beynine saldırıldı..

 

Süt tozları vitalar mikroplu gdolu hububatlarla yapılan biyolojik saldırıyla sadece doğu –güneydoğuda binlerce çocuk maymuna dönüşerek can verdi..

 

Dünyanın en önemli coğrafyası, maddi-manevi hazineleri üzerinde yaşayan Anadolu-Mezopotamia halkları 300 yıldır TC rejim projesi ile sahte türk-sahte ırk oyunları ile, ülkemizi ele geçiren siyon çeteler aracılığı ile, demoralizasyon ve biyolojik saldırılarla 80-90 milyon vatandaşın ekseriyası düşünemeyecek koyunlar sürüsüne çevrildiler..

 

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın tc de kişi başı ekmek tüketiminin gelişmiş toplumların 10 katıdır gerçeğini, ekme aptal toplumların temel gıda maddesidir diye ifade etmesi üzerine gözaltına alınıyor.. Doğru yada yanlışlığı bir yana bilimsel bir gerçeği uzmanı olarak dile getiriyor..

 

Vatandaşın gözaltına alınması TC sömürge rejminin giderek iyice rayından çıktığını, uyduruk hukuk sisteminin de guguk kuşuna dönüştüğünün göstergesi..

 

MARSHALL PLANLARI İLE TC-AMERİKANIN ORTAK BİYOLOJİK SALDIRISI TIKLAYINIZ..

 

ÜLKEMİZ BİYOLOJİK SALDIRI ALTINDA NÜFUS ORANI –DOĞURGANLIK ORANI HIZLA DÜŞÜYOR.. 

TÜİK yayınladığı veriye bakıldığında 2001 yılından 2021 yılına doğurganlık oranı % 3 ten % 1,6 ya düşmüş yani nüfusumuz giderek kendini yenileyemez bir konuma gidiyor.. Ülkemiz elimizden değişik metotlarla alınıyor, değişik yol yöntemlerle işgal ediliyor..   ((Biyolojik saldırılar, demoralizasyon, ajan hukuk oyunları, ajan hukuk bürolarının, ajan bankaların vatandaşı evi arazisi hayatı ile ablukaya almaları, kaza süsü verilen terör saldırıları..,   tc de envaiçeşit saldırılarla soykırıma uğratılıyoruz.. ))

 

HABERİN FOTOLARI , TÜİK VERİLER.. TIKLAYINIZ..

 

Ve ülkemiz giderek sakatlar, hastalar, sağlıklı düşünemeyen insanların ülkesine dönüşürken.. TC bünyesinde yaşayan vatandaş  o kadar ağır bir baskı altındaki.. Üreme hasletlerini toplum kayb ediyor.. Şu anda dünya genelinde üreme oranı en yüksek düşen insanlar TC baskısı altında yaşayan insanlar.. Doğu illeri başta olmak üzere vatandaş artık çocuk yapamıyor..

 

Türkü ye sömürgesinde vatandaşa giderek üreme hasletlerini özelliklerini de kayb etmeye başladı..

 

Basından Örnek Bir Haber..

 

Türkiye'de doğurganlık oranları hızla azalıyor

 

Türkiye genelinde doğurganlık oranlarında hızlı bir düşüş yaşanıyor. Son zamanlarda görülen düşüş ise özellikle doğu illerinde görülüyor.

3 Yıl Önce

2020-02-16 10:43:01

 

Türkiye'de doğurganlık oranları hızla azalıyor

 

Google News Abone Ol

 

Bir ülkenin nüfusunun yenilenebilir seviyede olabilmesi için doğurganlık oranının bazı istatistikçilere göre 2.03, bazı istatistikçilere göre ise 2.07, diğer bazılarına göre ise 2.11 seviyesinin üzerinde olması gerekiyor.

 

Geçmişte bu bağlamda ağır basan görüş 2.11 seviyesi iken ortalama yaşam süresinin uzamasıyla 2.07 seviyesinin nüfusunun yenilenebilirliği, gelecekte azalışa geçmemesi için yeterli olabileceği görüşü artık daha ağır basıyor.

 

TÜRKİYE'NİN DOĞURGANLIK ORANI 1.88'E GERİLEDİ

 

Türkiye'de doğurganlık hesabı ilk kez 1950-1955 aralığında yapıldı. Bu tarihte 6.69 olan doğurganlık oranı düzenli bir düşüşle 2001'de 2.37'ye geriledi. 2001 Ekonomik Krizi'nin etkisiyle 2002'de bu oran çok hızlı bir düşüşle 2.17'ye geriledi. 2002-2015 döneminde yatay bir seyir izleyen doğurganlık oranı 2016'dan itibaren hızlı bir düşüşe geçerek 2018'de Türkiye tarihinde ilk kez 2'nin altına düşerek 1.99 olarak gerçekleşti.

 

2019 yılı doğurganlık oranı henüz resmi olarak açıklanmış değil. Fakat 2018 yılının istatistiklerine bakarak bu oranı hesaplamak mümkün. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kapsayan, sığınmacıların dahil edilmediği resmi istatistiklere göre 2018 yılında Türkiye'de 1.248.847 doğum gerçekleşirken doğurganlık oranı 1.99 seviyesindeydi.

 

Yine resmi istatistiklere göre 2019 yılında 1.180.840 doğumun gerçekleşmesi doğurganlık oranının yaklaşık 1.88 olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Bu konuda en iyimser tahminler bile 1.92'nin üzerine çıkamıyor. Önceki tahminler doğurganlık oranının 1.88'e 2025-2030 aralığında gerileyeceğini öngörüyordu.

 

NÜFUS AZALACAK

 

Doğurganlık oranının nüfusun kendini yenileyebilme seviyesinin altına düşmesi, nüfusta azalmayla sonuçlanıyor. Önceki tahminler Türkiye nüfusunun 100 milyonu bulamadan 2060-2065 döneminde azalmaya geçeceği yönündeydi.

 

AZALMA TARİHİ 10 SENE GERİYE ÇEKİLDİ

 

Fakat doğurganlık oranlarındaki hızlı düşüşün nüfusta azalmaya geçmeyi 2050-2055 aralığına çekeceği değerlendirmelerine neden oluyor. Doğal nüfus artışı bazında Türkiye nüfusunu azalmaktan kurtaracak tek çare ise doğurganlık oranının artması ve 2.07'nin altına düşmemesi.

 

DOĞU İLLERİNDE SERT DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

 

Son yıllarda il bazında doğurganlık oranları karşılaştırıldığında dikkat çeken gelişme, doğurganlık oranı düşük illerde ciddi oranlarda düşüş olmazken doğurganlık oranı yüksek doğu illerinde doğurganlığın hızla düşmesi.

 

İl bazında doğurganlık oranının resmi olarak açıklandığı son yıl olan 2018'e göre artık sadece Şanlıurfa 4.0 seviyesini aşabilirken 3.0 seviyesini aşabilen il sayısı da 6'ya gerilemiş durumda. Türkiye'nin çoğu ili ise doğurganlıkta 1.75 seviyesinin altına gerilemiş durumda. 2019 yılında Doğu illerinde doğurganlık oranının çok daha gerilediği tahmin ediliyor. Türkiye genelinde en düşük doğurganlık oranına sahip il ise 2018 itibariyle 1.30 ile Gümüşhane.

 

DOĞURGANLIK ORANI NEDEN DÜŞÜYOR?

 

Uzmanlar doğurganlık oranının düşmesini şehirleşmeye, evlilik ve çocuk sahibi olma yaşının ilerlemesine, kadınların iş gücüne katılımının artması doğrultusund insanların daha az çocuk istemesine bağlıyor ve aynı aşamadan Batılı ülkelerin 20. yüzyılın özellikle ikinci yarısında geçtiğini belirtiyorlar.

 

ORANLAR DÜNYADA NASIL?

 

1950-1955 döneminde 4.95 olan dünya geneli doğurganlık oranı 2020 itibariyle 2.4 civarına gerilemiş durumda. Mevcut gidişatla düzenli düşüşün yavaş da olsa süreceği ve 2090-2095 aralığında 2.01'in de altına düşeceği tahmin ediliyor. Bu da bu aralıktan bir nesil sonra yeryüzündeki insan sayısının azalmaya başlayacağı anlamına geliyor.

 

2020 itibariyle Afrika Kıtası'nda 4.5 civarında olan doğurganlık oranı Asya'da ve Latin Amerika'da 2.1, Kuzey Amerika'da 1.7, Avrupa'da 1.5 civarında.

 

Nüfusu 83 milyonu aşan Türkiye'de 1.88 olan doğurganlık oranı;

 

- Nüfusu 1.4 milyarı aşan fakat yakın zamanda nüfusunun azalışa geçmesi beklenen Çin'de 1.51

 

- Nüfusu 1.3 milyardan fazla olan Hindistan'da 2.19,

 

- Türkiye ile hemen hemen aynı nüfusa sahip İran'da 1.96,

 

- Nüfusu 100 milyona dayanan Mısır'da 2.9,

 

- Nüfusu 200 milyonu aşan ve hızla artmakta olan Nijerya'da 5.3,

 

- Yaklaşık 330 milyon nüfuslu ABD'de 1.72,

 

- 83,2 milyon nüfuslu Almanya'da 1.53,

 

- Yaklaşık 67 milyon nüfuslu Fransa'da 1.83,

 

- 126 milyonun altına düşen nüfusu hızla azalmakta olan Japonya'da 1.37,

 

- 146 milyonun üzerindeki nüfusu azalmakta olan Rusya'da 1.5,

 

- Geçmişte Avrupa'nın en yüksek doğurganlık oranlarına sahip ülkelerinden biri olan yaklaşık 47 milyon nüfuslu İspanya'da 1.25,

 

- Nüfusunun hızla azalmasına kesin gözüyle bakılan 51 milyon nüfuslu Güney Kore'de 0.93.

 

Özellikle Batılı ülkeler doğal nüfus artışlarının negatife düşmesini dışarıdan aldıkları göçlerle ikame ederek nüfuslarını azalmaktan koruyabiliyorlar. Rusya ve İtalya gibi bazı ülkelerin nüfusa aldıkları göçe rağmen ölümlerin doğumları çok fazla geçmesi nedeniyle azalırken 1972'den beri ölümlerin doğumlardan fazla olduğu Almanya'nın nüfusu aldığı yoğun göç sebebiyle halen küçük oranlarda da olsa artıyor. 2020 yılı içerisinde ilk kez Türkiye nüfusunun Almanya nüfusunu geçmesi bekleniyor.

 

 

 

 

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" diyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı

 

Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" diyerek tartışma yaratan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar Gaziosmanpaşa'daki evinde gözaltına alındı. Kolivar, sözleri nedeniyle ifade verecek.

 

HaberTürk TV ekranlarında Afşin Yurdakul'un sunduğu canlı yayına bağlanan ve "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" diyen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, tartışma yaratan sözlerinin ardından bugün evinde gözaltına alındı.

ETİKETLER : EKMAK APTAL TOPLUMLARIN TEMEL GIDA MADDESİDİR DEDİ VE GÖZ ALITINA ALINDI..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA