YASİN AKTÜRK VEFAT ETDİ..

Hocvan Sancağından Arif Ağanın (Arifé Hedo) Torunlarından Yasin Ağa lakaplı Yasin Aktürk’ü onbinler uğurladı..
Bu haber 2022-11-03 07:33:57 eklenmiş ve 1334 kez görüntülenmiştir.

YASİN AĞAYI (YASİN AKTÜRK) ONBİNLER UĞURLADI..

 

Hocvan Sancağından Arif Ağanın (Arifé Hedo)  Torunlarından Yasin Ağa lakaplı Yasin Aktürk’ü onbinler uğurladı..  

 

Bölgemizin en köklü ailelerinden biri Murkalı Aktürkler, Osmanlı Döneminde Hocvan Sancağı içinde yer alan Aktürklerden Arif Ağa (Arifê Hedo) bölgemizin, serhat bölgesinin en önemli şahsiyetlerinden biridir..

 

Günümüzde bu ağaları yaşamları ile temsil edebilen az sayıda insan vardır.. Bunlardan biri de Yasin Ağa lakaplı Yasin Aktürk’tü.. 

 

YASİN AKTÜRK FOTO GALERİ –VİDEO

 

Turizm Hizmet Sektörü başta olmak üzere iş dünyası içinde uzun yıllar yer alan Aktürk yardım sever ağa kişiliği ile öne çıktığı gibi, sivil topluma, STK alanına eğitime çok önemli katkıları olan yardım sever bir kişilikti. Yaptığı iyilikleri çevresi bile bilmeyecek derecede de mütevazi bir insandı..

Günümüzde ağalık-beylik dönemine geçilseydi.. Günümüzün vali-kaymakam-bld. Başkanı hepsini temsil eden ağa yada be olarak halk Yasin Aktürkü seçerdi. Doğu Medya ve STK’larımız adına kendisine Allahtan Rahmet, Hocvan Sancağına ve Aktürk Ailesine başsağlığı diliyoruz..

 

Hocvan Beylerinden Yasin Aktürk’ün dedesi Arifê Hedo kişiliği gerçek bir Kurd kimliği ve kişiliğidir.. Türk-Ermeni, Rum-Rus, Terekeme.. Dara giren herkese yarımcı olan, kişiliğinde ırk-ırkçılığı yerlebir eden,  gözü kara yiğit zeki büyük bir stratejik akla ve kişiliğe sahip, insani hasletleri üst boyutta Kurd Kültürünün cihanşümul üstünlüğünü ve büyüklüğünü bünyesinde taşıyan ender bir insandır.. Tarih boyunca olduğu gibi barbarlara, devletlere, soykırımcılara karşı dara-zora giren insanları halkları korumuş, devletlerin arkasına gizlenen katillere-suçlulara  diz çöktüren üstün zekası ile öne çıkmıştır, devletleri kullanan büyük katilleri deşifre eden, zalime boyun eğmeyen zalimlerin kellesini alan aldıran kişiliği ile adını altın harflerle tarihe yazdırmış büyük bir Kurd komutandır, önderdir, beyidir..

 

İş dünyasında Turizm-Hizmet sektörü başta olmak üzere birçok mekan işleten Aktürk’ü son yolculuğunda onbinler uğurlarken..

Sanat camiasından Orhan Gencebay gibi devlerden, Sipki, Celali gibi Kurdlerin en büyük aşiretlerinden..  Ardahan Bld. Bşk Faruk Demir, yerel yönetimler, siyasi partiler temsilcileri..

Bölgemizin Federasyon, il-ilçe köy dernekleri mahşeri bir kitle Yasin Ağayı hep birlikte son yolculuğuna uğurladılar..

Taziyeler Hoc-Fed üyesi Murka Derneğinde Pazar gününe kadar sürecek..

 

 

ETİKETLER : Hocvan Sancağından Arif Ağanın (Arifé Hedo) Torunlarından Yasin Aktürk vefat etdi..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA