İŞ DÜNYASI FERHAN ADEMHAN İSMİ ÜZERİNDE KİTLİTLENDİ..

9 Kasımda yapılacak olan İTO seçimlerinde İş-STK dünyası Ferhan Ademhan ismi üzerinde kilitlendi..
Bu haber 2022-10-19 15:34:31 eklenmiş ve 919 kez görüntülenmiştir.

İTO SEÇİMLERİNDE  İŞ –STK DÜNYASI FERHAN ADEMHAN İSMİ ÜZERİNDE KİTLİTLENDİ..

 

9 Kasımda yapılacak olan İTO seçimlerinde İş-STK dünyası Ferhan Ademhan ismi üzerinde kilitlendi..

 

9 Kasım Çarşamba günü, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde İTO’nun yeni yönetimini belirleyecek Meclis Üyeleri seçimini gerçekleşecek. İş Dünyası Ferhan Ademhan İsmi üzerlerinde kilitlendiği gibi, Ademhan gibi donanımlı iş adamlarının öne çıkması hem iş dünyası, hem de STK’lar arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı..

 

Ülkemiz Jeopolitik, Jeostratejik Ve Eko stratejik Önemi ve Konumu ile dünyanın en önemli ülkesi. Ülkemizin en önemli şehri de siyasi, ticari, ekonomik, kültürel bakımında İstanbul.

 

İş İnsanı Ferhat Ademhan “birçok siyasetçi ve bilim adamının da belirttiği gibi, eğer dünya tek devlet olsaydı, siyasi-ticari-ekonomik, kültürel başkenti İstanbul olurdu” belirlemesinde bulunarak, İstanbul’a hak ettiği değeri vermeliyiz, hak ettiği değeri kazandırmalıyız dediler.

 

 

İstanbul Ticaret Odası, 9 Kasım Çarşamba günü, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde İTO’nun yeni yönetimini belirleyecek Meclis Üyeleri seçimini gerçekleştirecek.

 

2 dönemdir İTO Meclis Üyeliği görevini de yürüten Ferhan Ademhan İTO başkan adaylığı için de “Seçilirsek ve Meclis'e girersek istişare edip seçilen arkadaşlarımızla birlikte kararımızı veririz. Başkan olabilmeniz için önce meclis üyesi olmalısınız. Tecrübemiz var, birikimimiz var” açıklaması yaptı.

 

 Ademhan birçok siyasetçi ve bilim adamının da belirttiği gibi, eğer dünya tek devlet olsaydı, siyasi-ticari-ekonomik, kültürel başkenti İstanbul olurdu.

 

Mevcut yönetim ülkemizin ne kadar değerli bir ülke olduğunu anlayamadığı gibi, önümüzdeki yıllarda dünya ticaretine başkentlik yapacak İstanbul’u da anlama, tanımaktan uzaktır.  İstanbul ticaretini dünya piyasalarına taşıyamamış, İstanbul hak ettiği yere getirememiş, odamıza dünyanın en büyük odası olma ağırlığını kazandıramamıştır. Mevcut yönetim israf bataklığı ile odanın değerini sürekli düşürmektedir..

 

SON ÇEYREK YÜZYILI ÇIKARIRSAK ÜLKEMİZ YÜZYILDIR YERİNDE SAYMAKTADIR..

 

Ülkemizin tarihi dokusu, kültür turizmi, inanç turizmi, doğal güzellikleri,  eşsiz habitatı ve doğası.. Dünyada benzeri olmayan bir ülke.. Ne eğitim sistemi, ne STK alanı ülkemizi vatandaşa doğru taşıyamamış..  

 

Kutsal kitaplar ve bilimin ışığında ülkemize baktığımızda İnsanlığın, dinlerin, medeniyetlerin doğuş coğrafyasıdır. Bir başka ifade ile ülkemiz dünyanın maddi-manevi hazinelerini yer aldığı ana merkezdir. Dinler, medeniyetler, kültürler.. Buradan çıkarak dünyaya yayılmışlardır..

 

Turizm açısından bir örnek verecek olursak, tümünü toplasan İstanbul Boğazının yarsına denk gelmeyen Avrupa’nın nehirlerinde milyonlarca insan gondollarla turizm seyahati yaparken.. İstanbul boğazı bu anlamda 100 yıldır atıl durumda.. Bırakın yıllık günlük milyarlarca dolar getirecek turizm potansiyellerimiz atıl durumda..

 

Doğu-Güneydoğu, İç Anadolu-Marmara-Akdeniz.. Ülkemizin her bölgesi insanlık tarihi kadar eskidir. Her bölgesinde mevcut şehirlerin altında üst-üste 9-10 katmanlar şeklinde şehirler ve tarih yatmaktadır..

 

Geçmişi en az 30 bin yıl öncesine dayanan dayanan ülkemizde sadece Kars’taki Ani Şehri bir başka ülkede olsaydı.. Milyonlarca Turist kuyruğa girerdi..

 

BİZ İSTANBULA VURULAN TÜM KİLİTLERİ KIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK..

 

Ülkemizin tarihi misyon ve mirasına sahip çıktığı son 10-20 yılı hariç tutarsak.. Ülkemiz her alanda geri kalmış, her alanda adeta talan edilmiştir..

 

Bu geri kalmışlık STK’lardan siyasete, üniversitelere her alana hücrelerine kadar yayılmıştır..

 

En büyük projelerimizden biride girişimci gençliğin önünü sonuna kadar açacağız.. Bilim, iş, siyaset, sanat, tarih.. Dallarında uzmanlardan oluşan  bilim kurulumuzla ülkemizin her alanda daha ileriye gitmesi.. İstanbul’un dünya ticaretinde, siyasetinde.. hak ettiği yeri alması için iş dünyası ile birlikte atılması gereken adımları ve projeleri hayata geçireceğiz.. Girişimci gençliği ve projelerni destekleyerek beyin göçünü durduracağız..

 

Bütün gelişmelerin temelinde insan faktörü yatmaktadır. İnsanın gelişmesi ve ilerlemesi ise STK’lardan siyasal alana, eğitime.. ülkedeki istikrar ve yönetim biçimine bağlıdır.. Ülkemiz 2000’li yıllara kadar darbeler ve diktatörlüklerle, demoralizasyon (insanları sürekli din-dil-ırk-mezhep; ideoloji gibi araçlarla baskı ve korku altında tutarak sağlıklı gelişmelerini önleme, özgür irade ve düşünceyi kırma, bilim-iş-siyaset.. Alanlar başta olmak üzere insanların gelişimine darbe vurma..)  politikaları ile hep kitlendi. Ama bu saatten sonra kimsenin ülkemizi bu cenderede tutmaya gücü yetmeyecektir. Çünkü STK’larımız, üniversitelerimiz son 20 yılda her alanda önemli bir mesafe kayd ettiler.. Bu anlamda iş dünyası ve STK alanının bize teveccühlerinden dolayı hepsine müteşekkiriz. Yönetim anlayışımız hiçbir zaman ben değil, hep biz olacaktır..

 

Birçok konuşmamızda da sık-sık vurguladığımız gibi pandemi, savaşlar dünyada ağırlaşan koşullar süper devletleri sarsarken.. Ülkemiz her alanda giderek hem öne çıkmakta, hem de inanılmaz bir şekilde bir gelişim seyri içine girmektedir..

 

İş dünyası başta olmak üzere, vatandaş ne kadar etkin ve yetkinse.. Yaşadığı ülkeyi ve dünyayı analiz etmede çözmede ne kadar gelişmişse ülke de o oranda gelişir.. Bu gelişmeleri esas alırsak kısa bir zaman diliminde ithal ettiğimiz çiplerden akıllı cihazlara .. Kendimiz üreteceğiz, dünya pazarlarına sunacağız.. Bunu SİHA ve İHA’lara bütün dünyaya ispatladık dediler..

 

Biz İstanbul’a vurulan tüm kilitleri kırmak için yola çıktık. Bunu da hep birlikte başaracağız dediler..

 

 

Bu Anlamda Mevcut Yönetime Dur demenin vakti geldi

 

Mevcut İTO Meclis üyesi olan ve 9 Kasım'da yapılacak Meclis seçimlerinde yeniden aday olan Ferhan Ademhan, Bu düzeni değiştirmek ve sistemi yeniden düzenlemek için “Dur demenin vakti geldi” şeklinde ifade ederek  “Koltuk sevdamız yok. İlla ben başkan olacağım diye bir şartım da yok. “ben yok, biz varız.”  Düsturu ve şiarı ile biz bu bozuk düzeni değiştirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı..

 

FERHAN ADEMHAN KİMDİR..

 

15 Ağustos 1968 Mardin doğumlu olan Ferhan Ademhan, ilk, orta ve lise eğitimini Mardin’de tamamladı.

 

Açık Öğretim Fakültesi İktisat bölümüne devam eden Ademhan, iş hayatına baba mesleği olan tarım ve hayvancılık ile erken yaşta atıldı. Kısa bir dönem Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nin tahmil tahliyesi ve nakliye işlerini yapan başarılı iş adamı, nakliye işine devam ederken petrol sektörü ile tanıştı.

 

Ferhan Ademhan, İzmir başta olmak üzere birkaç değişik ilimizde, 20 yılı aşkın bir süredir petrol işi, birçok ülkeye ihracat yapan bir kozmetik fabrikası bulunan, Mardin’in tek televizyon kanalı olan Kanal 47’nin sahibi.

 

İran- ve Irak’ta başta petrol olmak üzere inşaat taahhüt işleri ile uğraşan başarılı işadamının, Bağdat ile Tahran’da merkez ofisleri bulunmaktadır.

 

YAPTIĞI YATIRIMLARLA TURİZİM HİZMET SEKTÖRÜNDE ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI..

 

Son 5-10 yıldır Turizm Hizmet sektörüne yatırım yapan Ademhan bu sektörde yatırımları ile giderek öne çıkmaya başladı..

 

İzmir başta olmak üzere birkaç değişik ilimizde, 20 yılı aşkın bir süredir petrol işi ile ilgileniyorum. Aynı zamanda İzmir, İstanbul, Ankara ve Bolu illerinde otellerim var. Ademhan Group Yönetim Kurulu Başkanıyım. Bir yandan da yoğun bir şekilde ve severek turizmle ilgileniyorum.

 

 

261 meclis üyemiz seçildikten sonra orada verilecek bir karardır.  Durum uygunsa istişare edilecek ve kararımızı vereceğiz. Seçilecek meclis üyelerimizle görüşürüz. Kardeşlerimizi seçtikten sonra karar veririz.

 

KOLUTUK SEVDAMIZ YOK. İLLA BEN BAŞKAN OLACAĞIM DİYE BİR ŞARTIM DA YOK. BİR DE “BEN YOK, BİZ VARIZ”. BİZ BU BOZUK DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ.

 

Kararını açıklayıp, “adayım” deyip meclise girmeyen çok başkanı aday var. Geçmiş dönemde çok gördük. Önce üyelerimiz meclisi ve meclis üyelerini seçecek. Biz de adayız, çalışıyoruz.  Şimdi meclis seçimi 9 Kasım’da. Meclis seçimi biter, yönetim kurulu ve başkanı, meclis başkanı ve divan seçiminin tarihi belirlenir. Seçilirsek ve meclise girersek İstişare edip kararımızı veririz. Başkan olabilmeniz için önce meclis üyesi olmalısınız.

İki dönemdir meclisteyim,  tecrübemiz var, birikimimiz var. İstanbul ticaretini dünya ticareti yapmak için hazırız. İyi bir ekibimiz var, beraber olduğumuz dostlarımız var. Her türlü göreve ülkemiz adına, İstanbul tüccarı adına hazır olduğumuz ve odamızı en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Önceliklerimiz İstanbul Ticaret Odası’na küsen İstanbul tüccarını odamızla barıştırmak, İstanbul ticaretini dünya ticareti yapmak, İstanbul Ticaret Odası’nın üyelerinden alınan aidatlarının çarçur edilmesine müsaade etmemek, israf etmemek, tüccar ve ticarete harcamak olacaktır. Yine şeffaf bir yönetimle, hesap vererek, istişare ederek, yıllardır odamıza küsen tüccarı İstanbul Ticaret Odasıyla barıştırıp görüş ve önerilerini dinleyerek, sorunlarını istişare ederek, İstanbul Ticaret Odası’nı ve İstanbul’u şahlandırmak ve dünyaya açmak olacaktır.

 

Üyesi olduğu sivil toplum kuruluşları:

 

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi

Türkiye-Suriye Dostluk Derneği Kurucusu

Türk Irak ve İran Dostluk Dernekleri Üyesi.

Yerel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu(TUGİK )Yüksek İstişare Başkan Yardımcısı

İzmir Mardinliler Federasyonu Başkan Yardımcısı

İzmir Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı

İzmir Konfederasyonu Kurucusu ve Başkanı

 

 

 

Ferhat Ademhan video..

 

Ferhat Ademhan Foto Galeri..

 

 

ULUSAL –YEREL BASINDA FERHAN ADEMHAN.. BİRKAÇ HABER..

 

https://www.haberler.com/ferhan-ademhan/

 

 

https://www.sondakika.com/yerel/haber-rusya-nin-avrupa-ya-uyguladigi-dogalgaz-ambargosu-nedeniyle-pek-cok-avrupa-ulkes-15256586/

 

 

https://www.gazetedamga.com.tr/istanbul-haberleri/ferhan-ademhan-dur-demenin-vakti-geldi-h87077.html

 

https://www.sondakika.com/haber/haber-izmir-konfederasyonu-nda-yeniden-ademhan-donemi-15060943/

 

https://devamgazetesi.com/ferhan-ademhan-ticaretimize-odamiza-ve-gelecegimize-sahip-cikacagiz-h20410.html

 

FERHAN ADEMHAN VİDEOLAR..

 

Ferhan Ademhan Videolar İçin Tıklayınız..

 

 

ETİKETLER : 9 Kasımda yapılacak olan İTO seçimlerinde İş-STK dünyası Ferhan Ademhan ismi üzerinde kilitlendi..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA