59. ANTALYA FİLM FESTİVALİ, SANAT KÖLECİ REJİMLERİ YOK EDECEKTİR.

Altın Portakal Film Festivali’nde Gezi tutsakları, Boğaziçi direnişi, Cumartesi Anneleri ve İran’daki kadınlar unutulmadı.
Bu haber 2022-10-14 19:10:39 eklenmiş ve 550 kez görüntülenmiştir.

59. ANTALYA FİLM FESTİVALİ..

 

Altın Portakal Film Festivali’nde Gezi tutsakları, Boğaziçi direnişi, Cumartesi Anneleri ve İran’daki kadınlar unutulmadı. Baskıcı, işkenceci, özgürlük düşmanı tüm diktatörlüklerle, dünyayı yüzyıllardır işgal eden amerika, terörist israil tc gbi diktatörlükler.. siyon kapital sermaye ve güdümündeki  tüm rejimler çökecektir..

 

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreninde yapılan konuşmalarda Gezi tutsaklarına, Boğaziçi direnişine, İran’da mücadele eden kadınlara ve Cumartesi Anneleri'ne yönelik vurgular öne çıktı

 

Altın Portakal Film Festivali’nde Gezi tutsakları, Boğaziçi direnişi, Cumartesi Anneleri ve İran’daki kadınlar unutulmadı

 

59. Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde yapılan konuşmalarda Gezi tutsaklarına, Boğaziçi direnişine, İran’da mücadele eden kadınlara ve Cumartesi Anneleri’ne yönelik vurgular öne çıktı.

 

Ulusal Belgesel Film Yarışması Jüri üyelerinden Ceylan Özgün Özçelik, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Mithat Alam Film Merkezi’nin iki yöneticisi Zeynep Ünal ve Elif Ergezen görevlerinden alındığını ve kampüse sokulmadığını belirterek, “Film Merkezi için mücadelemiz devam edecek” dedi.

“Özgürlük için mücadeleye devam”

 

Kurak Günler filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Erol Babaoğlu, çok sesli bir dünyayı kurabilmek için mücadele eden herkesle bu ödülü paylaştığını belirterek şunları söyledi:

 

    Filmimiz coğrafyamızın erkek egemen dünyasına, adalet temsilcisinin çakallar sofrasına oturuşuna ve sonrasına kamerasını çeviren bir film. Bize kurtulmamız, iyileştirmemiz gereken zihniyeti gösteriyor hikayesiyle. O yüzden bu ödülü bu zihniyete karşı mücadele veren herkesle paylaşmak istiyorum. Erkeklik komplekslerini güçle ve sömürüyle bastırmaya çalışanlardan ve savaş çığırtkanlarından kurtulabilmemiz, çakallar sofrasından kalkabilmemiz için; ağır uykulardan uyunmamız, utanmayı, vidanı hatırlayarak adil ve çok sesli bir dünyayı kurabilmemiz için mücadele eden, üreten, varlığını ortaya koyan herkesle bu ödülü paylaşmak istiyorum. Özellikle kadınlarla; İran’da özgürlük çığlıklarıyla sokakları dolduran, canlarını ortaya koyan, tarih yazan kadınlarla. Ve son olarak kent, kültür ve ekoloji mücadelelerinde her zaman en ön saflarda yer almış ekmek kadar temiz, su gibi aydın Mücella Yapıcı ile ve tüm Gezi tutsaklarıyla paylaşıyorum. Özgürlük için mücadeleye devam!

 

“Zorbalığa karşı direnen herkes kazanacak”

 

En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Emin Alper de Boğaziçi direnişine selam göndererek şu ifadeleri kullandı:

 

    Yönetmen olmamda Boğaziçi Üniversitesinin üzerimde inanılmaz bir katkısı vardır, özellikle Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübünün ve daha sonra master, doktora yaptığım yıllardan Mithat Alan Film Merkezinin. Rektörlük kararıyla görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü Yönetim Kurulu ve Mithat Alan Film Merkezi… Ülkesinin en güzide eğitim kurumunu ele geçirilecek bir kale olarak gören zorba bir zihniyetin saldırısı altında. Utanıyorum gerçekten utanıyorum, bu ülkenin bu nadide kurumuna yapılan bu hayasız saldırıdan gerçekten utanıyorum ama Boğaziçi Üniversitesi direniyor, Boğaziçi Üniversitesi kazanacak. Sadece Boğaziçi Üniversitesi değil zorbalığa karşı direnen herkes kazanacak; Gezi direnişçileri kazanacak, hemen yanı başımızda, zalim Mollalara karşı direnen kadınlar kazanacak. Bütün bu direnişçiler tiranlara zorbalara şunu söylüyor ‘kazanamayacaksın’ diyor. Tarih sizin yanınızda değil insanlığın özgürlük talebini susturamayacaksınız, kazanamayacaksınız ve yıllar sonra hatıranızın önünde saygıyla eğilen kimseyi bulamayacaksınız.

 

Cahide Sonku Ödülü Çiğdem Mater’e

 

Cahide Sonku Ödülü’nü ise Kurak Günler filminin yapımcısı Çiğdem Mater aldı. Gezi davasından tutuklu bulunan Mater Bakırköy Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

 

Mater’in mesajı şöyle:

 

Kurak Günler’e emeği geçen kadınlar bu ödül hepimize. Kamera önünde ve arkasında emek veren tüm kız kardeşlerim iyi ki vardınız, İyi ki varsınız. İyi ki hep birlikte filmler yapıyoruz ya da bazen yapamıyoruz. Ve sevgili Cahide Sonku çok teşekkürler. Rol ezberliyorum diyerek cumhurbaşkanına gitmeyi reddettiğin için, seni ayağına çağıran milletvekillerini ben Cahide Sonku’yum diye terslediğin için, kimseye eyvallahın olmadığı için yolun yolumuzdur.

“Bu ödülü çocuklarına bir mezar arayan Cumartesi Annelerine ithaf ediyorum”

 

Karanlık Gece filmi ile En İyi Senaryo Ödülü’nü alan Murat Uyurkulak ve Özcan Alper Cumartesi Annelerine selam gönderdi.

 

Uyurkulak, “Bugün günlerden cumartesi, bu ödülü on yıllardır devletin kaybettiği evlatlarına, çocuklarına bir mezar arayan Cumartesi Annelerine ithaf ediyorum” diye konuşurken beraber sahneye çıkan Özcan Alper de “Sorun 10 yıl değil Cumhuriyetin 100 yılını değerlendirmeliyiz. Birileri için değil herkes için eşit yurttaşlık. Kimsenin anadil hakkı için hâlâ konuşmak zorunda kalmadığı bir ülke diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

 

En İyi Film: Karanlık Gece

 

Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Ayna Ayna (Belmin Söylemez)

 

Behlül Dal En İyi Film Ödülü: Kar ve Ayı (Selcen Ergun)

 

En İyi Yönetmen: Emin Alper (Kurak Günler)

 

Cahide Sonku Ödülü: Çiğdem Mater (Kurak Günler)

 

En İyi Senaryo: Murat Uyurkulak, Özcan Alper (Karanlık Gece)

 

En İyi Kadın Oyuncu: Merve Dizdar (Kar ve Ayı)

 

En İyi Erkek Oyuncu: Selahattin Paşalı(Kurak Günler), Cem Yiğit Üzümoğlu (LCV)

 

En İyi Görüntü Yönetmeni: Christos Karamanis (Kurak Günler)

 

En İyi Kurgu: Özcan Vardar, Eytan İpeker (Kurak Günler)

 

En İyi Sanat Yönetmeni: Meral Efe Yurtseven, Yunus Emre Yurtseven (İguana Tokyo)

 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Laçin Ceylan (Ayna Ayna)

 

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Erol Babaoğlu (Kurak Günler)

 

En İyi Müzik: Kurak Günler (Stefan Will)

 

Murat Özer SİYAD En İyi Film Ödülü: Kurak Günler (Emin Alper)

 

Erden Kral Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Emin Alper (Kurak Günler )

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

 

En İyi Film: Ziyaretçi (Martin Boulocq)

 

Jüri Özel Ödülü: Valerian Evleniyor (Michal Vinik)

 

En İyi Yönetmen: Damian Kocur (Ekmek ve Tuz)

 

En İyi Kadın Oyuncu: Marina Fois (Canavarlar)

 

En İyi Erkek Oyuncu: Pejman Jamshidi (Mahkeme)

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması

 

En İyi Kısa Film: Ben Tek, Siz Hepiniz

 

Jüri Özel Ödülü: Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada

Ulusal Belgesel Film Yarışması

 

En İyi Belgesel: Kim Mihri

 

Jüri Özel Ödülü: Düet

 


ETİKETLER : 59. ANTALYA FİLM FESTİVALİ SANAT KÖLECİ REJİMLERİ YOK EDECEKTİR.
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA