İSTANBUL’DA KAİ KOMEDİSİ SON HIZ SÜRÜYOR..

Kamuoyunun adını sanını bilmediği birkaç kişi yada çakma dernek bir araya gelerek Kars-Ardahan –Iğdır Tanıtım günleri yapıyor..
Bu haber 2022-10-06 05:58:27 eklenmiş ve 664 kez görüntülenmiştir.

İSTANBUL’DA KAİ KOMEDİSİ SON HIZ SÜRÜYOR..

 

Ortada Kars Dernekler Federasyonu yok, Ortada Ardahan Dernekler Federasyonu yok, Ortada Iğdır Dernekler Federasyonu Yok..Ama Ortada Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım günleri var.. Ve bölgemiz on yıllardır bu komediyi yaşıyor..

 

Kamuoyunun adını sanını bilmediği birkaç kişi yada çakma dernek bir araya gelerek Kars-Ardahan –Iğdır Tanıtım günleri yapıyor..

 

Niye bunu yapıyorlar.. Kars-Ardahan-Iğdır adını kullanıp nemalanmak için..

Çünkü benzer şekilde geçmiş yıllarda da bu yönlü etkinlikler yapıldı.. Biz doğu medya olarak sorduk, sorguladık.. Geklir gider ne kimlere ne verdi aldı..

Bir tek belge sunamadılar..

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR TANITIM GÜNLERİNİ KİM YAPAR..

Burada uzun uzadıya STK nedir ne işe yarar üstüne durmayacağız.. STK tek kelime ile sivil toplumu halkı siyaset ve STK zübüklerine karşı korumak, halka plan program sunarak onları resmi ideoloji, yerel, kamu.. alanında halkın çıkarlarını kollamak ve korumaktır..

KAİ tanıtım günlerinde ise tam tersi halkı kullanmak, soyup soğana çevirmek olmaktadır..

Şimdi geçelim komediye:

 

Serhat bölgesinde gerçek anlamda bir tek federasyon var oda Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed). 2010 yılında kuruldu. 50’den fazla dernek üyesidir. Ardahanlıların STK alanında ki yetkinliği ve etkinliği İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde Serhat bölgesinden Bld. Bşk vb. üst düzey yönetici çıktı.. 

Serhat bölgesinde diğer önemli STK çalışması ise İstanbul Iğdırlılar Dernek Başkanı Öztürk Altıntaş’tan geldi..

Altıntaş 4-5 yıldır Iğdır Dernekler Federasyonunu üzerine çalışıyordu. Bu yıl Eylül ayında ise resmi kongrelerini yaparak kamuoyunun beklediği gibi

-         Iğdır Dernekler Federasyonunu

Kurdu. Ki Altıntaş 2010 yıllardan beri alandaydı ve bu açığın kapatılması babında Ardahan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere birçok toplantı yapmıştı. Çalışmaları ile kamuoyunun takdirini alan samimi halkın hizmetinde bir isim..

Iğdır Dernekler Federasyonu kurulur kurulmaz ne oldu biliyor musunuz? Aniden iki federasyon daha kuruldu:

--Dünya Iğdırlılar Federasyonu

-- Marmara Iğdırlılar Federasyonu

 

Şimdi kendinizi bir Iğdırlı yerine koyunuz ve ilinizle ilgili bir etkinlik var. Katılım yâda katkı sunar mısınız? .. Bir il üç federasyon STK alanını bilenler bu tür komedilere güler geçer.. Eğer Iğdırlılar bir tek çatıda bir federasyon çatısı altında bir araya gelemiyorsa.. STK alanındaki tüm başkanlar yerli de yabancıda sizi yok sayar..

 

Iğdır halkının da baskısıyla Iğdır dernekleri ister istemez bir federasyon çatısında toplanacaklar.. Aksi hiçbir Iğdırlı diğerini saymaz, takmaz.. Bu da il genelinde yerel kamu.. her alanda kayıp üstüne kayıp demek, açıkça senin sana saygın yoksa ne ailenin nede yabancının sana saygısı olmaz.. Iğdır il-ilçe köy dernekleri Iğdırlıları “Iğdır Dernekler Federasyonu” çatısı altında toplarlar.. Karşı duranları da tarihin çöp sepetine atarlar..

 

 

Şimdi geçelim Kars Komedisine..

 

İstanbul’da çeşitli ilçelerde Kars il dernekleri kuruldu. Ama hala Karslı bir bütün olarak temsil eden bir federasyon yok. Kars Dernekleri hala Kars federasyonunu kuracak yeti ve yetenekleri yok..

Peki bu açıkları kim kapatıyor.. Kars Federasyonunu kurulursa belki yk üyesi bile yapılmayacak toplumu kullanma ve pazarlamayı, toplumsal çürümeden nemalanlarla siyaset-STK zübükleri bu açığı yıllardır kullanıyorlar..

 

Şimdi bütün Kars-Ardahan-Iğdır federasyon başkan ve yönetimlerine soruyoruz..

İçinde bölgemizin tek il federasyonu olan Ardahan Dernekler Federasyonu Yok. Karsın kurulu bir “Kars Dernekler Federasyonu” yok, ve bu yıl Eylül Ay’ında daha yeni kurulan Iğdır Dernekler Federasyonu yok..

 

İşte burada bölgemizin, bölge STK alanının nasıl, bölge insanımızın nasıl siyaset-STK zübükleri tarafından kullanıldığı kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..

 

Bırakın bir ili bulundukları ilçede dahi kamuoyunun adlarını bilmediği ya çakma, yada bir ilçe derneği, yada ilçe federasyonu Kars-Ardahan-Iğdır adını kullanarak tanıtım günleri izni alıyor. Kimden validen.. Hadi belediye olsa insan anlar müdahale eder.. Kamu alanı İstanbul’da belediyeyi ele geçirmekle kalmamış, STK alanını da dizayn etmeye geçmişler.. Vali emir kulu stk dan ne anlar. Talimata göre hareket eden bir memur. Büyük şehirlerde STK’lara valilikler el atmış sa.. Büyük şehir belediyeleri devre dışı bırakılmışsa.. Kuzey kore yada iran rejimlerinin kopyalarının tc de inşa edildiğinin işaretleridirler..

 

Yani ülkemizde komedi sadece stk alanında yaşanmıyor, yerel-kamu, stk alanı komedi üstüne komedi, oyun üstüne oyun..

 

Örneğin ben onlarca dernekte üyeyim.. 10 dan fazla Ardahan derneği üye yk üyesi bşk yrd sıyım.. Bu çakma STK’lar Ardahan adını kullanıyor..

 

Gelip Ardahan Federasyonuna sordular mı? ..

Gelip Ardahan derneklerine sordular mı?..

Şimdi bu çakma STK’cılara soruyoruz siz hangi hakla Ardahan adını kullanıyorsunuz..

Bir ilin adını kullanarak üçkağıtçılık yapmaya utanmıyor musunuz?

 

 

ÇAKMA STK’LARA ÖYLE BİR TOKAT ATALIM Kİ BİR DAHA BÖLHGEMİZLE İLİMİZLE OYNAMASINLAR..

 

Biri kalkmış derneğinin adına kars-ardahan-ığdır dernekler federasyonu yazmış.. Bir köy yada ilçe derneği kai tanıtım günü yapıyor.. Ve bölgemiz kars-ardahan-ığdır diye illere ayrıldığından beri bu komedi on yıllardır sürüyor..

 

Bizim maho bunu görünce çok çüş diyor.. ula daha karsın federasyonu ortada yok Iğdır da daha yeni kuruldu adını duyan yok.. Ve üç kağıtçılığı görüyormusunuz kars-ardahan-ığdır dernekler federasyonu başkanı adımıza kai tanıtım günü yapıyor bizim haberimiz yok..

 

Özetle bütün Kars-Ardahan-Iğdır Derneklerine ve dernek başkanlarına sesleniyoruz: STK alanıyla oynayanlara sizi aptal yerine koyanlara öyle bir tokat atınız ki bir daha da sizinle oynamasınlar o tokatta nedir biliyor musunuz?..

 

Çakma STK’ların düzenlediği kai tanıtım günlerine kesinlikle katılmayınız.. Dersini veriniz.. Ve en azından soyal medyada dahi olsa paylaşınız.. Biz katılmadık ama adımızı kullanıyorlar iyice rezil rüsvay olsunlar..

 

Serhat bölgesi baz alındığında federasyon aşamasını yasal –usul açısından tamamlamış tek il Ardahan’dır. Ardahan Dernekler Federasyonudur..

Bu anlamda yeni kurulan Iğdır Dernekler Federasyonu da, diğer bölge STK’ları da ..

 

22-25 Aralık 2022 tarihinde yapılacak Serhat bölgesi tanıtım günlerinde hep birlikte olacaklar..

Bölgemizin adıyla illerimizle oynanmasına, dernekçilik adı altında derneklerimizle oynanmasına hep birlikte geçit vermeyelim.. Siyaset ve STK zübüklerine Kars-Ardahan-Iğdırlıların aptal olmadığını hep birlikte gösterelim..

Son olarak Karslılar da Kars Dernekler Federasyonunu kurup :

Ardahan dernekler Federasyonu

Kars Dernekler Federasyonu

Iğdır Dernekler Federasyonu

 

Serhadın üç federasyonu tanıtım günleri adı altında illerimizle oynamayı durdurmak zorundadırlar.. STK alanında boşluğu kapatarak bölgeyle oynanmaya son vermelidirler.. Bu üç federasyon tanıtım günlerini siyaset –stk alanıyla oynayan zübüklerden alarak il federasyonları olarak tek yetkili olarak ortaya çıkmalıdırlar..

 

Aksi bu komedilerin sonu gelmez bölgemizle oynayan oynayana durumu sürer gider..

 

Ve birkez daha bölgemizin teneke olmayan tüm STK’larına sesleniyoruz.. Çakma STK’lara alet olmayın.. STK alanıyla oynanmaya izin vermeyin..  Boşa çıkarın bir daha sırtımızdan 3-5 kuruş nemalanmak ve bizi pazarlamak için  illerimizle oynamasınlar..

ETİKETLER : Kamuoyunun adını sanını bilmediği birkaç kişi yada çakma dernek bir araya gelerek Kars-Ardahan –Iğdır Tanıtım günleri yapıyor..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA