AMERİKA AVRUPAYI PATLATTI, AMERİKA AVRUPAYI BOMBALADI..

3 dünya savaşında yeni bir boyuta geçildi.. Amerika Avrupayı bombaladı..
Bu haber 2022-10-02 21:09:49 eklenmiş ve 673 kez görüntülenmiştir.

AMERİKA AVRUPAYI PATLATTI, AMERİKA AVRUPAYI BOMBALADI..

 

3 dünya savaşında yeni bir boyuta geçildi.. Amerika Avrupayı bombaladı.. ABD Deniz Kuvvetleri’nin “yıkım gücü” olarak bilinen meşhur 6. Filo’sunun tatbikat yaptığı alanda Avrupa’ya giden boru hatları onarılmayacak şekilde patlatıldı..

 

3. dünya savaşında yeni bir boyuta geçildi. Amerika yada Siyonist lobinin insanlığı esir alma, dünyayı işgal için önlerindeki en büyük engellerden biri Avrupa’ydı..

Amerika bir taraftan Ukrania üzerinden Rusya-Avrupayı çatıştırırken..  Diğer yandan Avrupa’yı tamamıyla Amerika ya bağımlı bir hale getirmek için hertür operasyonu yapmaya başladı..

 

Zaten dünyayı işgale soyunan İngiliz abd yetkilileri siyon lobinin sözcüsü co boru hatalarını keseceklerini  geçen günlerde açıklamıştı..

 

Ve ABD'nin tatbikat yaptığı bölgede Kuzey Akımı patlatıldı.. Burada vurulan Avrupa oldu.. Avrupalı halklar uyanıp kendi faşist ulus devletlerini al aşağı edip açıkça rusya safına geçmezlerse..

 

Avrupa kısa zaman sonra bir varmış, bir yokmuş olacak.. Düne kadar kravat yular takan birçok saftiriğin medeniyet vs özendiği Avrupa artık açlık  soğuktan donma tehlikesi her alanda bitirildi..

 

Özetle Siyonist lobilerin gazı ile hareket eden kim olursa olsun hezimet ve yıkım, yok oluş kaderleri olmaktadır..

 

 

Rusyayı sardıkların gibi ülkemizde 4 koldan sardılar..

 

Siyonist Amerika -İngiliz-İsrail Bloğu nasıl Ukraynayı Rusyaya saldırtıp Rusyayı savaşa koyduysa şu anda ukrania gibi işgal ettikleri yunanistanı da kışkırtarak türkiyenin yunanistana saldırması için hertür operasyonu hayata geçirmeye başladı..

 

Yani rusya nasıl ablukaya alındıysa aynı senaryo ile ülkemizide kuşatmış bulunmaktadırlar.. 2023 seçimlerinde istediklerini almazlarsa.. Ve turku-ye ile yunanı yeyi tokuşturmazlarsa kendileri direkt saldıracak..

 

 

 

 

Kuzey Akımı 1 ve 2 doğal gaz boru hatlarında yaşanan patlama sonucu büyük bir sızıntı meydana geldi. ABD Deniz Kuvvetleri’nin “yıkım gücü” olarak bilinen 6. Filo’nun, 10-14 Haziran’da o bölgede su yüzeyine mayın döşeme ve temizleme tatbikatı yaptığı ortaya çıktı. Joe Biden, 7 Şubat’ta “Rusya işgal ederse, Kuzey Akımı 2 ortadan kalkacak. Buna bir son vereceğiz” demişti.

 

Rusya'nın Vyborg şehrinden Almanya'yanın Greifswald şehrine uzanan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattı, hiç kullanılmadan patladı. Aynı esnada Kuzey Akımı 1’de de sızıntı meydana geldi.

 

İki boru hattındaki çatlak ve patlama yüzünden meydana gelen sızıntı, Danimarka ve İsveç açıklarında tehlike yarattı. Sızıntının, boru hatlarının geçtiği Danimarka’nın Bornholm Adası açıklarında meydana geldiği açıklandı.

 

Danimarka'nın Bornholm adası açıklarında yaşanan Kuzey Akımı 1 ve Kuzey Akımı 2 sızıntıları, yıldız işaretiyle gösterildi

 

İsveç ve Danimarka rasathaneleri, gerçek bir patlama yaşandığını, meydana gelen patlamanın yaydığı dalganın, bomba ile eşdeğer olduğunu ve 2.3 şiddetinde deprem yarattığını ifade etti.

 

İsveç, Danimarka, Almanya, Rusya, Polona ve Avrupa Birliği “sabotaj” dedi.

 

Batı basını Rusya’yı ima ederken, ABD’nin o bölgede askeri tatbikat yaptığı ve Joe Biden’ın boru hattını tehdit ettiği ortaya çıktı.

 

ABD DENİZ KUVVETLERİ BÖLGEDE TABİKAT YAPTI

 

ABD Deniz Kuvvetleri’nin “yıkım gücü” olarak bilinen meşhur 6. Filo’su, 10-14 Haziran tarihlerinde, Kuzey Akımı 1 ve 2’nin geçtiği noktaya çok yakın bir bölgede tatbikat düzenledi.

 

Baltık Denizi’nin yüzeyine ve derinliklerine inebilen insansız araçların test edildiği tatbikatta, insansız denizaltı araçlar, su altına mayın döşedi ve etkisiz hale getirdi.

 

 

 

AMERİKA ve İNGİLTERE SİYONİSTLERİN PATLLATIĞI  KUZEY AKIM-1 VE KUZEY AKIM -2 BORU HATLARI DÜNYA GENELİNDE TARTIŞILIRKEN.. AMERİK ve İNGİLİZ YORUMCULAR ABD- İNGİLİZ TEZİ RUSLAR PATLATTI İLE ALAY EDERKEN.. BU 3. DÜNYA SAVAŞININ EKONOMİK CEPHESİ ve NÜKLEER ÇATIŞMAYA DOĞRU YOL ALIYOR. ABD ve İNGİLTERENİN TERÖRİST BİRER DEVLETLERE DÖNÜŞLTÜĞÜNÜN DE GÖSTERGESİ DEDİLER..

 

İŞTE O ARTIŞMALR:

 

Kuzey Akım sızıntıları: ABD Rusya'yı suçladı

 

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, bu hafta Kuzey Akım boru hatlarında meydana gelen sızıntıları "sabotaj eylemi" olarak tanımladı ve nedeni hakkında soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Rusya suçlamaları "aptalca" olarak nitelendirirken Rus basınında sabotajın arkasında ABD'nin olduğu iddiaları ve "yeni dünya savaşı" olasılıkları tartışıldı.

 

Granhold açıklamasında herhangi bir kanıt sunmadı ancak, "Bu olayların yaşanması tesadüf olamaz" dedi.

 

Kremlin ise suçlamaları reddetti ve sabotaj iddiasının "absürt ve aptalca" olduğunu söyledi.

 

Putin'in dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra yapılan açıklamada, Rusya tarafından şu ifadeler kullandı:

 

"Rusya Devlet Başkanı, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarına yönelik benzeri görülmemiş sabotaj, daha doğrusu, uluslararası terör eylemi hakkında temel bir değerlendirme yaptı. Rusya'nın bu konuyu BM Güvenlik Konseyi'nde acilen tartışmaya açacağı kaydedildi."

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, daha önce boru hattının devre dışı kalmasından ABD'nin fayda elde edeceğini çünkü kendi doğal gaz satışlarını artırabileceği öne sürmüştü.

 

Beyaz Saray Rusya'nın suçlamalarını reddetti.

 

Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsü'nden Mike Fulwood'a göre bu, "muhtemelen bir sabotaj".

 

Fulwood, teorik olarak mümkün olsa da kısa süre içinde çok sayıda sızıntının "kazara göründüğünü" düşünmediğini söylüyor.

 

Penn State Üniversitesi'nden enerji mühendisliği uzmanı Profesör Russell Johns'a göre, denizin dibindeki yüksek su basıncı patlamayı zorlaştırıyor.

 

Russell, "Rusların kendi boru hattını patlatmış olmaları olası değil. İkmalleri durdurmak isteselerdi boru hattı girişine giden gazı kesebilirlerdi" diyor.

 

kuzey akım

Rus TV programlarında "yeni dünya savaşı" olasılığı tartışıldı

Rusya'da 29 Eylül'de yayımlanan talk show'larda Baltık Denizi'ndeki Kuzey Akımı boru hatlarındaki patlamaların arkasında ABD ve İngiltere'nin olduğu yönündeki iddialar desteklendi.

 

En az iki programda, patlamaların Batı'nın Rusya'ya karşı "ekonomik savaşında" yeni bir aşama olduğu ve yeni bir dünya savaşına yol açabileceği öne sürüldü.

 

Programlardaki sunucular ve uzmanlar, İngiltere basınında yer alan ve Rusya'nın kasıtlı olarak boru hatlarına zarar vermiş olabileceğine dair iddialara yer veren haberlerle alay etti.

 

Rusya'da devlet kontrolündeki Kanal Bir'de yayımlanan Zaman Gösterecek adlı programın sunucusu Ruslan Ostaşko, diğer sunucu ve yorumcularla birlikte patlamalarda Batı'nın, büyük olasılıkla ABD ve İngiltere'nin parmağı olduğunu iddia etti.

 

Batılı liderlerin 2022 başlarında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Kuzey Akım 2 boru hattını tehlikeye atacağı yönündeki uyarıları hatırlatıldı. NATO ülkelerinin sızıntının olduğu noktaya yakın yerlerdeki son deniz faaliyetlerine dikkat çekildi ve İngiliz personelin olaya müdahale ettiği bildirildi.

 

İş ve ekonomi gazetesi Kommersant'ın dışişleri muhabiri Maxim Yusin katıldığı programlarda Kuzey Akım'daki patlamaların durdurulamayacak bir olaylar zincirini başlatarak üçüncü dünya savaşını başlatabileceğini savundu.

 

Yusin Kanal 1 'de yaptığı yorumda 1914'te Avusturya Arşidükü Franz Ferdinand'ın Birinci Dünya Savaşı'na yol açan suikastına atıfta bulunarak, "Kuzey Akımlarının patlaması Saraybosna'daki suikastler gibi çünkü yeni bir dünya savaşını başlatıyor." dedi ve ekledi:

 

"Tam olarak Birinci ya da İkinci Dünya Savaşı'na benzemeyebilir ancak ekonomik bir dünya savaşı kayda değer bir gelişme olacak."

 

Rusça yayın yapan NTV kanalındaki Buluşma Noktası programının sunucusu Andrei Norkin de benzer bir yorum yaptı ve nükleer savaşın yakın olabileceği yorumunu paylaştı:

 

"Çok sayıda uzman ve gazeteci savaşın kaçınılmaz olacağına ikna olmuş durumda. Üçüncü dünya savaşı senayolarının çoğu doğal olarak nükleere odaklanıyor."

 

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, Kuzey Akım sızıntılarının tesadüf olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi

 

Estonya basını: Rusya sızıntılardan kazanç sağlayabilir

Estonyalı bir gazete, Rusya'nın gaz devi Gazprom'un, Kuzey Akım boru hatlarındaki patlamalarından fayda sağlayabileceğini iddia etti.

 

Estonya'nın, Avrupa'yı Rusya'ya enerji bağımlılığının kötü bir strateji olduğu ve Baltık Denizi'ndeki boru hatlarının çevresel bir tehdit oluşturduğu konusunda uzun süredir uyardığı hatırlatıldı ancak Avrupa'nın bu uyarıları dinlemediği belirtildi.

 

Yüksek tirajlı günlük Postimees gazetesi 28 Eylül'de yayınlanan "Rusya'nın patlak boru hatları Avrupa'nın çılgınlığının eseridir" başlıklı başyazıda şu ifadeler yer aldı:

 

"Bunun birilerinin kasıtlı sabotajı olduğu açık. Bunu kimin yaptığını asla tam olarak öğrenemeyebiliriz ancak herkes şüpheyle Rusya'ya bakıyor. Patlamaların arkasında Rusya'nın olduğu ortaya çıkarsa, bu durum Batı'nın doğrudan yanıtını gerektirmez çünkü hasar gören hattın çoğunluk hissedarı Rus şirketi Gazprom.

 

"Patlamalarla ilgili mantıklı bir açıklama, teslimat kesintileri için müşterilerine tazminat ödemek zorunda kalacak olan Gazprom'a gerçekten fayda sağlayacağıdır. Boru hatları, görünüşte şirketle ilgisi olmayan nedenlerle hasar görürse, hiçbir şey yapılamaz.

 

"Bir de patlamaların arkasında başka bir şeyin olup olmadığı meselesi var. Zamanlamaları bir biçimde Norveç-Polonya doğal gaz boru hattının 26 Eylül'deki açılışıyla ilgili olabilir mi? Bu, Rusya'nın 'bizden gelen gaz bağlantılarını kapattık, istersek başkalarını da yok edebiliriz' uyarısı olabilir mi? Ve örneğin sadece gaz boru hatları değil, aynı zamanda elektrik ve iletişim kabloları da var. Böyle bir adım çok sert bir tepki gerektirir.

 

"Ancak doğal gaz boru hatlarını havaya uçuranlar bu şekilde Rus karşıtı cepheyi yok edebileceklerini umuyorlarsa, onlar için acı bir hayal kırıklığı hazırlamalıyız. Rusya gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi ve belki de şimdiye kadar şüphe içinde olanları da ikna etmeyi başardı. Önemli olan Estonyalıların ilerde 'biz uyardık ama siz dinlemediniz' demesi için haklı bir sebeplerinin olması."

 

ETİKETLER : 3 dünya savaşında yeni bir boyuta geçildi.. Amerika Avrupayı bombaladı..
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA