İbrahim Asan'a Terör Örgütü Videosuyla Cumhurbaşkanına Hakaret Davası

Asan’ın sosyal medya hesabında yasa dışı terör örgütü YPG’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti devletini tehdit eden ve anti propagandasını yapan videolar paylaştığı öğrenildi
Bu haber 2021-09-22 09:25:31 eklenmiş ve 3154 kez görüntülenmiştir.

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlarda bulunan İbrahim Asan’ın terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

 

Güvenlik güçleri dün sabah erken saatlerinde İstanbul Pendik’teki Orhangazi Mahallesi İstiklal Caddesi No 83/2 adresindeki evine yapılan baskında İbrahim Asan’ın ikametinde olmadığı anlaşıldı.

 

Asan’ın sosyal medya hesabında yasa dışı terör örgütü YPG’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti devletini tehdit eden ve anti propagandasını yapan videolar paylaştığı öğrenildi.

 

Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan İbrahim Asan’ın avukatı Resul Barış Mızrak gazetemize yaptığı açıklamada: Müvekkilimin Facebook hesabında yapmış olduğu paylaşımdaki videoda "Cumhurbaşkanına hakaret yapmak suçlaması ile hakkında soruşturma başlatmış bu nedenle bir yakalama kararı çıkartılmış. Hakkında hazırlanan yakalanma kararına binaen evi arandı. Paylaşımdaki video müvekkilime ait değil. Başka bir sayfadan yapılan paylaşımı paylaşmış. Müvekkilime istinat edilen suç yersizdir." dedi.

 

Müvekkilinin nerede olduğu hakkında bilgi vermeyen Avukat Mızrak,  İbrahim Asan’ın sosyal medya hesabında başkasına ait bir videoyu paylaşması suç sayılarak Cumhurbaşkanına hakaretten kamu davası açılmış" şeklinde konuştu.

 

Asan’ın sosyal medya hesabında Türkiye aleyhine birçok etkinlikte sarı kırmızı yeşil renkli takılarla örgütün elebaşının posterlerini taşıyarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla daha önce benzer olaylardan gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan şikâyetler sonucunda Asan’ın sosyal medya hesabının Facebook tarafından kapatıldığı öğrenildi.

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA