Iğdır HDP: Barışın Aydınlığı Karanlığı Yenecek

Basın açıklamasına HDP PM üyesi Burak Ballıoğlu HDP Iğdır İl Eşbaşkanları Semra Doğruyol ile Süleyman Serhat, HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik ile partililer iştirak ettiler
Bu haber 2022-09-01 14:56:31 eklenmiş ve 2013 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş-Iğdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl örgütü 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir basın açıklaması düzenledi. Parti binasından Musa Anter anıtına yürüyerek karanfiller dağıtan HDP’liler Anıtta bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına HDP PM üyesi Burak Ballıoğlu HDP Iğdır İl Eşbaşkanları Semra Doğruyol ile Süleyman Serhat, HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik ile partililer iştirak ettiler. 

Basın açıklamasını okuyan HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Süleyman Serhat şunları söyledi:

Değerli Iğdır halkı, değerli basın emekçileri ve konuklarımız…

1939’da Nazi ordularını Polonya’yı işgal etmek için ülkeye girdiği tarih olan 1 Eylül bugün dünya halkları tarafından barış günü olarak kutlanmaktadır. İnsanlık tarihi savaş ile barış taraftarları arasındaki mücadele tarihidir. Son yüzyılda emparyalizmin kendi varlığını sürdürebilmek için çıkardığı savaşlar nedeniyle Birinci dünya savaşında 20 milyon ikinci Dünya savaşında 60 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Yine milyonlarca insan yaralanıp yerinden yurdundan olmuştur.

Maalesef insanlık bu korkunç yıkımlardan ders alıp barışı inşa edemedi, yakın zamanda emperyalizim Amerika öncülüğünde Afganistan ve Irak’a girerek Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdi. ABD’nin desteğiyle İsrail Filistin’e karşı uyguladığı devlet terörüyle inançlar ile halklar arasında acı ve göz yaşında oluşan savaş duvarları inşa etmiştir. Ve bugün Devrim, Özgürlük, Adalet, Eşitlik, Demokrasi, İnsan hakları mücadelesi yürüten bizler yani bu toprakların vicdanı 1 Eylül dünya barış Günü’nü bir kez daha savaşın gölgesinde geçiriyoruz.

SÖZ OLSUN BARIŞIN AYDINLIĞI SAVAŞIN KARANLIĞINI PARAMPARÇA EDECEK!

Bugün Irak, Suriye ve Ukrayna üzerinde yürütülen savaş Barış’ın, Barış mücadelesinin ne kadar hayati olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Emperyalizmin eklentisi ve ülkemizdeki temsilcisi olan AKP-MHP iktidarı kendi varlıklarını sürdürebilmek için Libya’da, Irak’ta, Suriye’de ve Kürdistan’da savaşı, şiddeti tırmandırmaktadır. Halkın sorunlarını ve kendi suç pratiklerini örtmek için Devletin bütün araçlarını hukuksuzca kullanan bu iktidar barışın önündeki en büyük engeldir.

AND OLSUN BARIŞIN ÖNÜNDEKİ BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Savaş ve şiddet politikaları ile bu ülkeyi ekonomik ve sosyal yıkım ile baş başa bırakan iktidardan hukuk önünde hesap soracağız. Yargıyı siyasallaştırıp kendi ömürlerini uzatmak için mahkemeleri sopa olarak kullanan AKP-MHP kayyum zihniyeti Anti Demokratik uygulamalar ile toplumsal barışı dinamitlemektedir. Kürt halkının başta anadilde eğitim ve demokratik yönetim gibi halk olmaktan kaynaklı en temel haklarını görmezden gelen ceberut anlayış, bu mücadeleyi sürdüren bizlere Kürt halkının temsilcilerine, önderlerine saldırmaktadır. Kurumlarımız hedef alınıp, arkadaşlarımız zindana atılmaktadır. Aynı yöntemleri deneyip farklı sonuç almayı umut edenlere sesleniyoruz. Bizler bugüne kadar barış talebimizden ve mücadelemizden bir adım geri atmadık bundan sonrada atmayacağız

HDP Iğdır il örgütü adına sizleri barışa olan inancımla saygıyla sevgiyle selamlıyor, Teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA