KAYYIMLARIN ATANDIKLARI BELEDİYELERDE KIYIM..

Kayyımların kafatasçı-ırkçı-faşist iş ve eylemlerine, icraatlarına baktığımızda iki noktayı fetövari ustaca döşemektedirler..
Bu haber 2022-07-31 10:06:45 eklenmiş ve 2513 kez görüntülenmiştir.

 

KAYYIMLARIN ATANDIKLARI BELEDİYELERDE  KIYIM..

 

Ülkemizde kayyım atanan belediyelerin tümünde hergeçen gün şikayetler büyümekte had safhaya ulaşmaktadır.. Kayyımların kafatasçı-ırkçı-faşist  iş ve eylemlerine, icraatlarına baktığımızda iki noktayı fetövari ustaca döşemektedirler..

1.     Ak Partiyi çaktırmadan yok ediyorlar..

2.     Vatandaşı ve şehirleri ekonomik, siyasi, sosyal çökertmek için heroyunu devreye koyuyorlar..

Iğdır’dan gazeteci Murat Akkuş Kayyımlarla ilgili Haberi:

 

Demokrasi Şehidimiz 'Medet Serhat Parkı'na Adını Verin Beyler!

 

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde HDP Iğdır'da Ak Parti, MHP ve İyi Parti ittifakına karşı Iğdır Belediye başkanlığını kazandı. 15 Mayıs 2020 tarihinde ise hükümetin halkın iradesini yok sayan bir karar ile belediyeye kayyım atandı. Belediye eş başkanları Yaşar Akkuş ile Eylem Çelik aynı gün gözaltına alındılar. Çelik bir süre sonra serbest bırakılırken Yaşar Akkuş hala cezaevinde.

 

Belediye çalışmıyor Şehir Kabil'e dönüşmüş...

 

Vali kayyım olarak atanırken AKP'li 'kayyımcık' Ferdi Turan ise belediye başkan yardımcısı olarak atandı. Ondan sonra çok şey yaşandı. Bir Kürdün kazandığı belediyeye kayyım tarafından işe alınan 10 kişiden sadece ikisi Iğdırlı AKP'li Kürt kökenli oldu. Kayyımdan sonra belediyeden ihraç edilen Kürt çalışanlar hala geri dönmek için hukuk mücadelesi veriyorlar. Derken kayyım hayvan pazarını ihalesiz bir şekilde Iğdır Ticaret Borsasına verdi. Temizliğini ve bakımını ise hala belediye çalışanları yapıyor! İhaleleri ise ulusal basından okuyoruz! Vali yolu dahil seyyarlardan geçilmiyor. Şehir Kabil'e dönmüş adeta...

 

Daha çok şey oldu onlar şimdilik başka bir yazının konusu olarak kalsın. Çamur deryasına dönen yollar, tozdan geçilemeyen sokaklar, kaldırım işgalleri, toplanmayan çöplerden çöp tarlalarının oluştuğunu gördük. Park bahçe, yeşil kuşak ile ihya olan şehrin malum tarafına bakarken Cumhurbaşkanı kararnamesiyle kamulaştırılan yer altı çarşımız olmayacak artık.

 

Eskiden telefonumuz bozulunca yeraltı çarşısına giderdik şimdi nereye gideceğiz?

 

Eskiden telefonumuz bozulunca, aksesuar, tamir gerekince, yeni ya da ikinci el telefon almak isteyince yer altı çarşımıza giderdik. Şimdi nereye gideceğiz? o güzelim Haydar Aliyev parkımızın da yerinde tozlar esiyor...

 

 Av. Medet Serhat Parkına tabelasını asın...

 

Gelelim konumuza, ben ve arkadaşlarım 12 Eylül 2011 tarihinde Toplumsal İlerleme Derneği olarak dönemin Iğdır Belediye Başkan Vekili Sayın Hüseyin Malk'a ilimizdeki "12 Eylül Mahallesi ile 7 Kasım mahallelerinin adının değiştirilmesi ve Av. Medet Serhat'ın isminin bir mahalleye, caddeye veya parka verilmesi için başvuruda bulunmuştuk.

 

(2011 'de Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş görevden alınınca meclis Hüseyin Malk'ı belediye başkan vekili seçmiş ve seçimlere kadar bu görevi sürdürmüştü. Günümüzde ise hükümet HDP'ye kayyım atıyor, AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri de güme gidiyor?)

 

Bu önerimizden sonra Av. Medet Serhat'ın adı Özgür mahallesinde bir parka verildi. Ancak geçen yıl kayyım tadilat yapacağız diyerek bu parkı tabelasıyla birlikte yıktı. Tadilat biteli 4 ay oldu ancak hala 'Av. Medet Serhat Parkı' yazılı tabela yerine asılmış değil. İnsanların aklına tadilat parkın adının kaldırılması için mi yapıldı acaba diye bir soru geliyor. Amaç bu ise yazıklar olsun. Değilse Av. Medet Serhat Parkına tabelasını asın beyler...

 

 Demokrasi şehidimiz Av. Medet Serhat halkımızın onurudur

 

Ülkemizin demokrasi şehidi Av. Medet Serhat halkımızın onurudur. Av. Serhat; Musa Anter, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan, Vedat Aydın gibi faili meçhullere kurban verdiğimiz binlerce değerlerimizden biridir. Değerlerimizi yok saymayın. Kaldırdığınız 'Av. Medet Serhat Parkı' tabelasını yerine asın lütfen. Siz asmasanız biz gelip asacağız.

 

Sayenizde birçok kurum Iğdır'da kiracı pozisyonuna geldi

 

Defterdarlığın yerini sattınız defterdarlık kirada? Özel idarenin yerini sattınız, polis karakolunun yerini sattınız, kadastro kirada, tapunun yerini sattınız tapu kirada... Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kirada, Adliye kirada...

 

 Milli eğitimin yeri açık otopark oldu. Defacto'nun karşısındaki park satıldı. Şimdi de oto galericiler sitesinin yanını satıyorsunuz. Su ambarının yerinin ne olacağı meçhul. Velhasıl devletin birçok kurumu sayenizde Iğdır'da kiracı pozisyonuna geldi.

 

Bütün bunlar hükümetin politikaları olabilir ve size bu minvalde yürüyor olabilirsiniz.

 

Ancak sevdası sevdamız olan demokrasi şehidimiz Av. Medet Serhat'ın sevgisi ve acısı halkımızın yüreğindedir.

 

Oldu bittiye getirdik halk unutur sanmayın. Iğdır bu ülkenin en politik şehridir. Dağdaki çobanından tarladaki çiftçisine herkes siyaset konuşur.

 

Halkımız, Adına kitaplar yazılan sayısız makaleler yayınlanan, programlar yapılan ve memleketi Iğdır'da da avukatlık yapan, herkesin ve her kesimin sevgisini kazanan serhadın Naif Prensi Av. Medet Serhat parkına adını vermenizi bekliyor...

 

ETİKETLER : Kayyımların kafatasçı-ırkçı-faşist iş ve eylemlerine icraatlarına baktığımızda iki noktayı fetövari ustaca döşemektedirler..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA