HAZIR GİYİMDE REKORA KOŞUYORUZ..

Dünya hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki ülkemizin payı her geçen dönemde artıyor. Haziranda Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörü tüm zamanların en yüksek haziran ayı ihracat rakamına ulaştı.
Bu haber 2022-07-27 06:26:32 eklenmiş ve 4563 kez görüntülenmiştir.

HAZIR GİYİMDE REKORA KOŞUYORUZ..

 

Dünya hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki ülkemizin payı her geçen dönemde artıyor. Haziranda Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörü tüm zamanların en yüksek haziran ayı ihracat rakamına ulaştı. Orvada'nın kurucusu Pınar Mercanoğlu, Türkiye'nin ihracat hedefleri doğrultusunda beklenen performansı yakalayabilmesi için Ortadoğu ve Afrika ülkelerine olan ihracatı artırması gerektiğinin altını çizerek, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri ile görüşme halinde olduklarını söyledi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki  ihracatı, Haziran 2021'de 1 milyar 802 milyon dolarlık ihracat yapan hazır giyim ve konfeksiyon sektörü de bu yılın aynı döneminde yüzde 9,5 artışla 1 milyar 972 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Söz konusu değer sonucunda tüm zamanların en yüksek haziran ayı ihracat rakamı elde edildi.

 

Aslan payı İstanbul'dan

 

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Ocak-Haziran 2022'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artışla 10 milyar 795,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Böylelikle tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatına ulaşılmış oldu. Sektörün geçen ay gerçekleştirdiği ihracatın 1,4 milyar dolarlık kısmı İstanbul'dan yapıldı. İstanbul'u, 162 milyon dolarla Bursa, 138 milyon dolarla Denizli takip etti. Sektörün bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği 10,8 milyar dolarlık ihracatın 7,4 milyar doları İstanbul'dan, 920 milyon doları Bursa'dan ve 773 milyon doları İzmir'den gerçekleştirildi.

 

"Orta Doğu ve Afrika ülkeleri ihracatta el değmemiş vaha gibi"

 

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren online mağaza Orvada'nın kurucusu Pınar Mercanoğlu, sektör hakkında verdiği değerlendirmede, hazır giyim sektörünün altın çağını yaşadığını belirterek "Sektör, Ocak-Haziran döneminde ise Almanya'ya 1,9 milyar dolar, İspanya'ya 1,3 milyar dolar ve Birleşik Krallık'a 1 milyar 47 milyon dolar ihracat yaptı. Sektörümüzde geçen ay en fazla ihracat hala AB ülkelerine yapılsa da AB'ye üye olmayan Avrupa ülkelerinde yükseliş hâkim. İhracat sıralamasında üçüncü sırada yer alan Orta Doğu ve Afrika ülkelerini ise tabiri caizse ihracat için el değmemiş vaha gibi olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı

 

Orvada, Afrika ve Ortadoğu pazarına giriyor

 

Türkiye'nin ihracat hedefleri doğrultusunda beklenen performansı yakalayabilmesi için Ortadoğu ve Afrika ülkelerine olan ihracatı artırması gerektiğinin altını çizen Mercanoğlu, "Orvada olarak biz de Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile görüşme halindeyiz. Gerekli çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa marka olarak Ortadoğu ve Afrika pazarına dâhil oluyoruz. Orta vadede ise pazarda söz sahibi markalar arasına girmeyi hedefliyoruz." dedi.

 

"Tesettür giyimde pazar payımızı artırıyoruz"

 

Yeni kurulmasına rağmen sektörde hızlı adımlarla ilerlediklerini belirten Pınar Mercanoğlu, "Özellikle tesettür giyimde pazar payımızı artırıyoruz. Yurtiçi ve yurt dışı hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

ETİKETLER : HAZIR GİYİMDE REKORA KOŞUYORUZ..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA