POSOF 12. AŞIKLAR ve TÜRKÜ ŞÖLENİ YAPILDI..

Posof’ta geleneksel olarak 5 Asırdır devam eden "12. Aşıklar ve Türkü Şöleni" Görkemli Bir Şekilde Yapıldı..
Bu haber 2022-07-25 08:37:22 eklenmiş ve 2298 kez görüntülenmiştir.

 

POSOF 12. AŞIKLAR ve TÜRKÜ ŞÖLENİ YAPILDI..

 

Posof’ta geleneksel olarak 5 Asırdır devam eden "12. Aşıklar ve Türkü Şöleni" Görkemli Bir Şekilde Yapıldı..

 

Posof’ta geleneksel olarak 5 Asırdır devam eden "12. Aşıklar ve Türkü Şöleni" Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan valisi Husayin Onerin katılımları ve konuşmaları ile başladı.  Serhad Kurdlerine ozgu deve oyunu halay ve türkülerle açılışı yapılan şölen Ozan-Aşık’ların sahne alması atışmaları ile devam etdi..

 

Posof Kafkasların, Kuzeydoğu Anadolu’nun Davosu konumunda Cennetten bir köşe..

 

Diktatör, Soykırımcı TC rejminin Serhad Bölgesini boşaltmaya çalışmasından en çok etkilenen ilçelerden biri oldu. Dünyanın en önemli güzel coğrafyalrından olan bu cennet köşe Ardahanlılara insana yatırıma yüzyıl boyunca hasret bırakıldı, insanı göçe zorlandı..

 

Dünyanın en değerli, en çok çeşit bitki florası bulunan doğası ile insanı büyüleyen Ardahan’da STK’ların geriliği nedeniyle, hala nüfus popülasyonuuzun önü kriptolara kapatıldığından.. 10 yıllardır yapılan festivallerde Ardahanlılar birbiriyle buluşamıyor.. Kafkasların davosu, tarihi ipek yolu üzerinde yer alan posofta yollar dandik olduğu ve tırlar devrildiği için sınır ticareti ve Ardahan geneli olduğu gibi Posoflularda yüzyıldır çökertiliyorlar..

 

Bu anlamda Atalay, önemli belirlemelerde bulundu, Gitmiyor-gelmiyorsan, sahip çıkmıyorsan bu coğrafya senin değildir.. Ardahan Valisi Hüseyin Önal, Posof Belediye Başkanı da yaptıkları konuşmalarda kültürel değerlere sahip çıkılması toplumların geleceğini belirleyen en önemli etkenlerdir, her yıl yapılan etkinliğe katılımın daha da büyümesini istediler..

 

Ülke genelinde olduğu gibi bölgede de genelde siyaset-stk-iş-basın.. alanlarında da kriptoların açık ve derinden her alanda suyun başında olmaları.. Ve Ak Parti iktidarı ile hemşerilerimizin yönlerini ve yüzlerine bölgeye çevirmeleri bölgemizle oynamak isteyen, çaktırmadan işgal etmek isteyen kriptoların uykusunu kaçırdığından..

 

Festivaller birbirinden kopuk, Ardahan yerel-ulusal basınının ve stklarının içinde olmadığı dağınık ve plansız bir düzlemde geçiyor..

 

((Kripto –Etki Ajanı Nedir: Kürt-Türk-Laz-Çerkez-Ermeni-Arap-Fars kılıklarında, uyduruk tc, iran, azeriyan, ermeniyan vs.. vatandaşı kılığında yerli yabancı ihanet çetelerine, siyonist çetelere derinden hizmet eden ajan nüfus.. 300 yıldır ülkemizi, filistinden afganistana coğrafyamızı işgal eden tc-iran gibi faşist ulus devletlerle fetö-pkk vs dinli-dinsiz tüm terör lejyonlarının da patronları küresel soykırımcı aile ve firmalara, terörist israile çalışan nüfus.. ))

 

 

Osmanlıda olduğu gibi bunlar en iyi komutan, şeyhulislam.. Her kılıkta rollerini en üst düzeyde oynarlar.. Bundan dolayı 7 sülalesini araştırmadığınız bilediğiniz bir kişiye alan açma.. Geleceğinizi yok etmedir.. Ve kökünü bilmediğiniz biri il-*ilçenize gelip hızla yükseliyorsa.. Ardiyesini araştırın..

 

POSOF AŞIKLAR ŞÖLENİ VİDEO TIKLAYINIZ..

 

2022 ARDAHAN FESTİVALLER FESTİVALLER ANALİZ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

POSOF 12. AŞIKLAR ve TÜRKÜ ŞÖLENİ YAPILDI..

ETİKETLER : Posof’ta geleneksel olarak 5 Asırdır devam eden "12. Aşıklar ve Türkü Şöleni" Görkemli Bir Şekilde Yapıldı..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA