Osman Erdal'a Terör Örgütü Videosuyla Cumhurbaşkanına Hakaret Davası

Güvenlik güçleri dün sabah erken saaatlerde İstanbul Bağcılar'daki evine yapılan baskında Osman Erdal'ın ikametinde olmadığı anlaşıldı
Bu haber 2022-07-01 11:04:45 eklenmiş ve 2524 kez görüntülenmiştir.

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ve tehdit içeriikli paylaşımlarda bulunan Osman Erdal'ın  terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. 

Güvenlik güçleri dün sabah erken saaatlerde  İstanbul Bağcılar'daki evine yapılan baskında Osman Erdal'ın ikametinde olmadığı anlaşıldı. 

Iğdır nüfusuna kayıtlı olan Erdal'ın sosyal medya hesabında yasa dışı terör örgütü YPG'nin  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti devletini tehdit eden ve anti propagandasını yapan videolar paylaştığı öğrenildi. 

Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan Osman Erdal'ın avukatı Bülent Dalğa gazetemize yaptığı açıklamada: Müvekkilimin Facebook hesabında yapmış olduğu paylaşımdaki videoda "Cumhurbaşkanına hakaret yapmak suçlaması ile hakkında soruşturma başlatmış  bu nedenle bir yakalama kararı çıkartılmış. Hakkında hazırlanan yakalanma kararına binaen evi arandı. Paylaşımdkai video müvekilime ait değil. başka bir sayfadan yapılan paylaşımı paylaşmış. Müvekkilime istinad edilen suç yersizdir." dedi.

Müvekkilinin nerede olduğu hakkında bilgi vermeyen Avukat Dalğa,  Osman Erdal'ın sosyal medya hesabında başkasına ait bir videoyu paylaşması suç sayılarak Cumhurbaşkanına hakaratten kamu davası açılmış" şeklinde konuştu. 

Erdal'ın sosyal medya hesabında Türkiye aleyhine birçok etkinlikte sarı kırmızı yeşil renkli takılarla örgütün elebaşının posterlerini taşıyarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla daha önce benzer olaylardan gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan şikayetler sonucunda Erdal'ın sosyal medya hesabının Facebook tarafından kapatıldığı öğrenildi. 

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Osman Erdal’ın örgüte katılmış olabileceği ve ya yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken ailesi kendilerina yapılan baskılardan şikayetçi.

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA