BERAT BERAN İNANILMAZ BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ..

Bir İş adamının Diktatör ve Soykırımcı TC Rejminde alın teriyle yükselme merdivenlerini nasıl tırmandığı, dayatılan soykırım koşullarında nasıl hayatta kaldığı,
Bu haber 2022-07-21 08:54:53 eklenmiş ve 2314 kez görüntülenmiştir.

 

BERAT BERAN İNANILMAZ BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ..

 

Bir İş adamının Diktatör ve Soykırımcı TC Rejminde alın teriyle yükselme merdivenlerini nasıl tırmandığı, dayatılan soykırım koşullarında nasıl hayatta kaldığı, etki ajanlarının kendisini bitirmek için nasıl oyunlar oynadığını hangi aşama ve merhalelerden geçip zirveye tırmandığı  bu kısa videoda yer almaktadır..

 

BERAT BERAN İNANILMAZ YAŞAM ÖYKÜSÜ VİDEO TIKLAYINIZ..

 

Berat Beran Kimdir

 

İşadamı, eczacı, şair, anı yazarı. Diyarbakır'ın yakın geçmişteki popüler isimlerinden Hallo Baran'ın oğludur. 13 Temmuz 1946'da Diyarbakır'ın Mardin Kapı semtinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği bu semtteki Kore Mahallesi'nin dar ve bakımsız sokaklarında geçti.

 

İlkokuldan sonra Maarif Koleji'ni bitirdi. 1966'da Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Nişantaşı Özel Eczacılık Bölümüne kaydoldu. Lise son sınıfta iken evlendiğinden üniversiteye evli olarak başladı.

 

Okulu bitirdikten sonra 1973te Diyarbakır Ulu Cami ön cephesinde Beran Eczanesini işletmeye başladı. Aynı yıllardan başlayarak Diyarbakır CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi. Daha sonra İstanbul'a yerleşerek Berko İlaç Sanayii A.Ş.'yi kurdu. Diyarbakır anılarını iki kitapta topladı. Bir de şiir kitabı yayımlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

ESERLERİ:

Anı-Biyografi: Henek (2003), Nenem, Babam ve Ben (2017).

Şiir: Asmin - Bir Tutam Şiir (2017).

KAYNAKÇA: Berat Beran / Henek (2003, İstanbul), İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013) – Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar (2014), Berat Beran kitapları (İnternet kitapçıları (16.03.2018),  İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2018).

Berat Baran Biyografya..

https://www.biyografya.com/biyografi/712

 

 

ETİKETLER : Bir İş adamının Diktatör ve Soykırımcı TC Rejminde alın teriyle yükselme merdivenlerini nasıl tırmandığı dayatılan soykırım koşullarında nasıl hayatta kaldığı
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA