HOCVAN HALKI, DERNEKLERİ, DELEGESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATDI..

HOCVAN HALKI, DERNEKLERİ, DELEGESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATDI..
Bu haber 2022-08-22 08:56:12 eklenmiş ve 2516 kez görüntülenmiştir.

HOCVAN HALKI, DERNEKLERİ, DELEGESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATDI..

 

Bilindiği gibi bölgemizin ilk kurulan federasyonu Hocvan Dernekler Federasyonu. Hata daha ileriye gidersek 2015 te çıkan STK , Federasyon yasaları çıkar çıkmaz ülkemizin de kurulan  ilk federasyonu.. Ve STK alanında ülkemizin en ileri düzey STK ruhunu taşıyan en önemli STK’larından biri..  ((Hoc-Fed Ayrıntılar-haberler))

 

HABERİN FOTO-VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Bu ay, Ağustos Ayı içinde  federasyon yönetiminin iki yöneticisini (Yavuz Özer –Ercan Öztürk yönetimden ihraç kararı ((Haber Detayı İçin Tıklayınız..)) alması nedeniyle Hocvan halkı, dernekleri –delegeleri federasyon yönetimiyle federasyonda  toplantı yaptı.

 

Federasyonun konferans  salonunda bir araya gelen Hocvan Halkı-Dernekleri ve Delegeleri Federasyon yönetiminin aldığı ihraç kararını tanımadıklarını, federasyonun mevcut yönetimle gerekirse danışma komisyonları da dahil edilerek daha da güçlendirilmesini, alınan kararın geri çekilmesini  istediler..

 

Federasyon merkezinde yönetimle yapılan toplantıda ara-ara tansiyon yükseldi, sert tartışmalar yaşanırken.. Hoc-Fedin aşure etkinliği, aşurelerin dağıtılması ile gergin ortam yumuşadı..

 

Konuşmalarda özetle hiçbir yöneticinin diğer bir yönetici arkadaşına mobing ((küçük düşürme, itibarsızlaştırma, aşağılama, önünü kemse, aleyhinde dedi kodu yapma, yok sayma, çaktırmadan oyun ve kumpas kurma.. )) yapma hakkı yoktur. Açıkça mobing hem  insanlık, hemde disiplin suçudur, hemde yöneticilik ve üyelikten atılmaya kadar gidecek ağır bir suç olduğunu ifade ettiler..

 Bundan dolayı STK yönetimlerde yer alanlar STK ruhuna uygun bir hoşgörü ve erdemlilik içinde görevini ifa etmelidirler.. Kişiliği el vermeyenin yöneticiliğe soyunmaması gerektiği yönünde görüş belirttiler..

 

Konuşmacılar bir STK ‘nın üç ana ayaktan oluştuğunu bunların: Yönetim-Denetim-Katılım olduğunu belirttiler.. Sıfatı ne olursa olsun bir yöneticinin yönetim kurulu kararı olmadan tek başına hareket etme lüksünün olmadığını, böylesi bir davranışın ve anlayışın  STK alanında hem yerinin olmadığını hemde üyelikte ihracı dahi gerektiren bir disiplin suçu olduğunu teşkil ettiğini belirttiler.. Yönetimlerde yanlış-doğru alınan kararlar ne olursa olsun dışarıya taşınmaması, yönetimin onayı ve katılımı olmadan kimsenin ziyaretlerden etkinliklere tekil olarak hareket etme lüksü ve hakkı yoktur dediler..

 

Özetle toplantıda halk dernekler üyeler.. “Benim haberim olmadan yöneticime, atadığım,  yetki verdiğimiz yöneticiye kimse dokunamaz, kimse mobing yapamaz, kimse ağalık taslayamaz. Burası 21 köyün federasyonu varsa sorun sıkıntı halka derneklere taşınmalı halka açık toplantılarda, dernek başkan ve yönetimlerinin, delegelerin katılacağı geniş kapsamlı toplantılarla hep birlikte çözüm üretilmelidir. Hastalıklı, yoz-yobaz  TC siyaset ve STK anlayışının Hoc-Fed’e bulaşmasına asla izin vermeyiz, burada en önemli kriterimiz üst kimliğimiz Hocvanlı ve akraba olmamızdır. Geri kalan diğer her şey alt kimliktir.. Kurumumuz, birbirimizi onure etme, sorun sıkıntılarımıza ortak çözüm ve çare üretme merkezidir. Akraba olan halkımızın üst çatısıdır” ..

 

Burası Hocvan halkının bin yılların deneyiminden doğan  ciddi bir STK’ dır, siyaset üstüdür, herhangi bir siyasi partinin, görüşün, kişinin.. arka bahçesi değildir.  Her siyasi partiye görüşe  eşit mesafededir..  MHP’den HDP’ye her siyasi parti, birey, özel-tüzel kişilikle herkesle yönetim kurulu kararları mücibince yönetim görüşmeler  ziyaretler  etkinlikler  yapar..  

 

Birey olarak, bir bireyin partisi, iletişime geçtiği hemşeri camiası, yada iletişime geçtiği siyasi parti, özel olarak yaptığı eylem-etkinlik; özel tüzel kişiliklerle geliştirdiği ilişkiler nedeniyle kimse kimseye  suçlama yada yaftalama yapamaz..

 

Tartışmaya konu olan iki yönetici Ercan Öztürk, Yavuz Özer birer konuşma yaptılar. Yapılan haksızlık-hukuksuzluğun düzeltilmesini ve birdaha yaşanmamsını istediler..

 

Burada Ercan Öztürk önemli bir örnek verdi. Kişisel olarak, birey olarak benim yaptığım eylem ve etkinlik beni bağlar.  Örneğin Eski Ardahan vekili Saffet Kaya arkadaşımız.. İstanbul’a geldiğinde beraber birdizi etkinliğe katıldık. Birileri bize faşist vs yaftalama yapması tek kelime komedidir, yada bir arkadaşımız hdp gibi mensup olduğu bir partinin paylaşımını kendi özelinde yapmaktadır .. Bizim buna müdahale etmemiz kişinin özgürlüğüne ve özgünlüğüne müdahaledir..  Burada hersiyasi parti görüşten insanımız var kendi özelinde mensup olduğu görüş düşünü vs eylem etkinliklerine katılabilir paylaşım vs  yapar.. Kişisel olarak onu bağlar. Ama bunu federasyon adına yaparsa o zaman müdahale ederiz.. Kişisel alanla kurumsal alanı kimse birbirine karıştırmamalı, ve hiç kimse kendi parti-ideoloji vs herneyse başkasına asla dayatmamalıdır.. STK’nın bir tek tenımı vardır ötekinin olmadığı siyaset üstü kurumdur..

 

Kişisel olarak benim yaptığım doğru, benim partim cici seniki tukaka senin yaptığın yanlış sakat mantığı ekarte etmesek.. Federasyon tek tip baskıcı düşünceye itilse.. Ortada STK diye bir şey kalmaz..

 

Federasyon Kurucu başkanlarından Güven Yılmaz, Gaziantep-Mardinde meydana gelen terörizmin yeni bir versiyonu trafik kazalarına vurgu yaparak başsağlığı dileklerinin ardından.. 

 

Ülkemizde ve dünyamızda tufanlar kıyametler yaşanırken, butür kısır tartışmalara girilmesini doğru bulmuyoruz.. Enerjimizi birbirimizle didişerek bitirme diye bir lüksümüz yok.. Kendi iç sorunlarımızı dışarı yansıtmadan kendi içimizde hepimizin dahil olduğu toplantılarda çözmeliyiz dediler..

 

Benzer konuşmaları söz alan dernek başkanlarımızdan Adem Özer, Erkan Deli, Yaşar Gökdemir, Fuat Yıldız, Ergin Morkoç..  ve diğer konuşmacılar da yaprak, federasyon  yönetiminin eksik aksaklıklarına değinerek.. Enerjimizi birbirimizle uğraşmaya değil, birbirimizi geliştirmeye yönelik harcamalıyız dediler.. STK  alanında uzmanlaşmayı gençliğimiz başta olmak üzere kitlemizin tümüne taşımalıyız..

 

Federasyon başkanı Burhan Özer, “Bizler insanız, insanı tanımlayan en önemli özelliklerinden biri hata yada yanlış yapmasıdır. Varsa eksiklik, hata yanlış hep birlikte üstüne gidip ortak akılla çözüm üretmeliyiz, kurumlar bunun için vardır. Dikkat edeceğimiz en önemli nokta ise birbirimize karşı saygı ve sevgide kusur etmemizdir, öfkeyle hareket etmemeliyiz,  bir arkadaşımızın görmediği sorun sıkıntıyı gören arkadaş yapıya taşımalıdır. Sorun-sıkıntı üreten değil hep birlikte sorunlar ı-sıkıntıları çözen bir yeti ve yeteneğe kavuşmalıyız” dediler..

 

Federasyon merkezinde yapılan toplantıda Hocvan halkı bir ilke daha imza atdı. Yönetim, derneklerin çözemediği sorunların halkın müdahalesi ile nasıl çözülebildiğini ortaya koyarak STK alanında nasıl politik bir kitle olduklarını birkez daha ortaya koydular..

 

HABERİN FOTO-VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

PANİG DERNEĞİ YK ÜYESİ MİRZA YILDIZIN OĞLUNUN SÜNNET GEÇİLDİ..

 

Konuşmaların ardından gerginleşen ortam yumuşadı, ardından Hoc-Fed üyesi Panig Derneği Bşk Yrd. Mirza Yıldızın oğlunun sünnet töreneine STK başkan ve yöneticiler hep birlikte geçerken, diğer yandan federasyon merkezinde ki aşure etkinliğine geçildi..

 

Dün Esenyurtta tesadüfün böylesi de olamaz denilen etkinliklere, gelişmelere de şahit olduk.  STK yöneticilerimizden Mirza Yıldızın oğlunun sünnet töreninde dualarla sünnet töreni yapılan genç şehzademiz dualar eşliğinde  Mehter marşı-tahtı revalli üzerinde erkekliğe adım atarken, birbirinden güzel görüntüler ortaya çıkarken.. 

Esenyurt Köyiçi Meydanda da MHP mehter marşlı aşure dağıtımı yapıyordu..  Bu iki resim faşist beyinlerin vatan-millet-sakarya edebiyatlarının, kutsal tc, kutsal devlet oyun-kumpas, yalan-dolanlarının hastalıklarının stk alanını etkilemediğini halkta bir karşılığı olmadığını, milliyetçilik, vatanperverliğin birilerinin tekelinde olmadığını, tc  rejimin hastalıklarının halka sirayet etmediğinin de  kanıtıydı. Ülkemizde STK alanının rayına oturmasıyla birlikte,  ülke sevgisi ve milliyetçiliğin birilerinin tekelinde olmayan bir kavram olduğunu STK’larımızın yöneticilerimizin Anadolu-Mezopotamya’nın ırk-dil-din-mezhepüstü evrensel kültürüne ne denli vakıf ve sahip olduklarını net bir şekilde ortaya koyuyordu..

Yani Esenyurtta  gördüğümüz fotoğraf artık eski uydu-uyduruk  tc rejminin  bütün hastalıkları ile gömüldüğü, tarih olduğu bir fotoğraftı.. Vatandaş Anadolu-Mezopotamya’nın bin yıllar derinliği olan ırk-dil-din-mezhep üstü cihanşumul kültür ve medeniyetine  en iyi şekilde sahip çıkıyor yaşıyor ve yaşatıyor..

 

 

 

ETİKETLER : HOCVAN HALKI DERNEKLERİ DELEGESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATDI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA