HDP'li Egemen Karakaya İkametinde Bulunamadı

İkametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Egemen Karakaya’nın örgüte katılmış olabileceği ya da yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor
Bu haber 2022-09-30 02:29:30 eklenmiş ve 7649 kez görüntülenmiştir.

DKM/İzmir

Bölücülük propagandası yapmak, Kürtçü faaliyetlere yardım ve yataklık suçlarından hakkında soruşturma açıldı belirtilen Egemen Karakaya, Polis tarafından yapılan aramada Evka-4 mah. 1025 sok. No:17 D: 29 Bornova/İzmir’deki ikametinde bulunamadığı belititldi.

Bilindiği gibi Kürtçü kimliği ile öne çıkan Bornova, İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin kalesi konumunda. Bölücü faaliyetlerin merkezi konumundaki bu mahallede bir çok kişi yardım,yataklıktan ve üyelikten yargılanıyor.

HDP’nin etkinliklerinde katalizör görevi yürüten Egemen Karakaya’nın birçok etkinlikte sarı kırmızı yeşil renkli takılarla örgütün elebaşı Selahattin Demirtaş’ın posterlerini taşıyarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla da hakkında soruşturmalar açıldığı belirtildi.

Daha önce de birkaç kez gözaltına alınarak evi aranan Karakaya’nın, yakalandığında, Bölücü terör örgütüne üye olmak, Kürtçülük yapan kişi ve kişilere yardım ve yataklık etmek, bölücülük propagandası yapmakla yargılanacağı belirtiliyor. Karakaya hakkında ihsarlı olarak ifadeye getirilme kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Egemen Karakaya’nın örgüte katılmış olabileceği ya da yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA