TURGUT YILMAZ EBEDİ YOLCULUĞU İÇİN MUCUC’U SEÇTİ..

TURGUT YILMAZ EBEDİ YOLCULUĞU İÇİN MUCUC’U SEÇTİ..
Bu haber 2022-06-14 20:42:39 eklenmiş ve 4016 kez görüntülenmiştir.

 

TURGUT YILMAZ EBEDİ YOLCULUĞU İÇİN  MUCUC’U SEÇTİ..

 

İş adamlarımızdan Saffet Yılmazın, İş-STK dünyamızın önde gelen aktörlerinden Güven Yılmaz, Mucuc Dernek Başkanı Ersan Yılmazın, İş Adamlarımızdan Nail Yılmaz'ın  Amcaları, Fransa’da inşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinden Yılmaz Yılmaz’ın, Bayramoğlu Dönerden Halim-İbrahim Arslanların dayıları Turgut Yılmaz geçen hafta hakkın rahmetine kavuşmuştu. Su akar yolunu bulur özdeyişinde olduğu gibi Turgut Amca da Vasiyeti üzerine doğduğu topraklarda ebedi istiratgahına çekildi..

 

Yılmazın Cenaze Namazı İstanbul Sarıyer Maden Mahallesinde Mahşeri bir kalabalığın katılımıyla Maden mah. Merkez Camiinde kılınmış, vasiyeti üzere naaşı doğduğu topraklara defin edilmek için yola çıkmıştı ve doğduğu topraklarda toprağa veriliyordu..

 

Turgut Yılmaz Doğduğu Ardahan’ın Mucuc Köyünde İstanbul’a göç ettiğinde genç yaşta zevcesini-eşini kayb ederken.. Bir taraftan çocuklarını büyütürken, diğer yandan.. İçten  içe hep o toprakların hasretini çekti, orada ev yaptı ve içinde tam yaşamaya karar vermişken yakalandığı hastalık izin vermedi ve vasiyeti üzerine doğduğu topraklara geri döndü.. Ebedi istirahatına doğduğu topraklarda çekildi..

 

Bu ölüm bana 2013 Yılında Sıvasta Gerçekleşen bir ölüm olayını, Hırant Dinkin 2015 yılında bir konferansta anlattığı “Su akar Çatlağını Bulur” yaşanmış hikayesini hatırlattı..

 

Faşist ulus devletlerin inşa sürecinde, TC kurulumuyla birlikte Anadolu-Mezopotamya halkları her alanda soykırım ve sürgün yaşadılar.. TC kurulurken Sıvastan sürgün edilen bir Ermeni çocuk doğduğu toprakları asla unutmadı. Hasreti hergeçen gün kor gibi büyüdü-büyüdü.. Ve yaşlandığında doğduğu topraklara doğduğu köye geri döndü. Köye gelip orada 10 gün dolandıktan sonra ruhunu orada teslim ediyordu..

 

Bunun üzerine köy halkı cenaze namazını kıldırıp, dini vecibeleri yerine getirip yaşlı kadını toprağa verdikten sonra yaşlı kadının Ermeni olması nedeniyle TC terör çetelerinin katl ettiği gazeteci Hırant Dinkle iletişime geçiyorlar.. Ve Anadolu’da ve Mezopotamya’da  “Su Akar çatlağını Bulur” yaşanmış hikayesini Rahmetli Hırant Dinkten dinleyelim:

 

Su Akar çatlağını Bulur Video İçin Tıklayınız..

 

STK’larımızın önde gelen aktörlerinden Güven Yılmaz’ın Taziye Mesajını da olduğu gibi aşağıya alıyoruz..

 

Doğduğumuz coğrafya acıların yanısıra yarım kalmış hayatların öyküleriyle doludur. Çoğunluk olarak göç ederek geldiğimiz büyük şehirlerde genç yaşlarda çalışıp yaşam ve aile kurma sürecinde içinde güzel anıların yanında dramatik acı dolu birçok hikâyeye sahip olduk.

 

Neler yaşamış olsakta içimizdeki gerçeklik ölümde olsa Hasret duyduğumuz memleketin toprağıyla buluşma duygusu bu hiç bitmeyen bir sevdadır.

 

Turgut amcam aynı duygulara sahipti Leyla yengemle geldiği İstanbul şehrinde küçük yaştaki dört oğlunu büyütüp yaşama hazırlama mücadelesini verirken yengem yakalandığı bir hastalık sonucu yirmi iki yıl önce yaşama veda etti .

 

Amcam dört çocuğuna bir yönüyle annelik görevi de yaparak zaman içinde büyütüp evlendirdi işlerine yaşamlarına hep göz kulak oldu bu yönüyle çok fedakarca davranış sergiledi çevresiyle hep barışık mütevazı bir yaşamı oldu.  Geçen yıl yakalandığı kanser hastalığına rağmen köyde yaptığı evi bitirdi. Sohbeti moral gücü vakurluğu örnek oldu yaşama veda etmeden görüştüğümüz son günlerde aynı duruşu sergiledi geçen cuma gününe memleketine gelmek için uçağın kalkışına sekiz saat kala yaşama veda etti.

 

 Vasiyeti gereği yol İşlemleri sonrası naaşı Ardahan Mucuc  köyümüze getirerek toprağa verdik nurlar içine uyu Ape Turgut, ölüm haber sonrası İstanbul’dan cenazeyi yolcu etmeye gelen uzak yerlerde gelebilme şansı olmayan değerli dost akraba arkadaş çevremizin telefonla aramaları sosyal medya aracılığıyla toprağa verinceye kadar acımızı paylaştı hepsine ailemiz adına yürekten teşekkür ediyorum .  Spasdekım her hebın sağbın..

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Turgut Amcamıza Allahtan Rahmet Yılmaz Ailesi başta olmak üzere akraba ve yakınlarına Doğu Medya ve Bölge STK'larımız adına başsağlığı diliyoruz.. 

ETİKETLER : TURGUT YILMAZ EBEDİ YOLCULUĞU İÇİN MUCUC’U SEÇTİ..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA