BARIŞ KARAHAN YENİLİK PARTİSİNİN İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ..

BARIŞ KARAHAN YENİLİK PARTİSİNİN İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ..
Bu haber 2022-06-14 14:51:39 eklenmiş ve 4718 kez görüntülenmiştir.

BARIŞ KARAHAN YENİLİK PARTİSİNİN İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ..

 

Ardahan Dernekler federasyonunun üyesi olan Sancaktepe Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin 2-3 dönemdir genel başkanlığını yapan iş adamı hemşerimiz  Barış Karahan Yenilik Partisinin İstanbul İl Başkan yardımcılığına seçildi..

 

Ardahan bağımsız milletvekili hemşerimiz Öztürk Yılmaz Tarafından Kurulan Yenilik Partisi söylem ve eylemleri ile halk kitleleri arasında hızla yayılan bir siyasal harekâta dönüşmüş bulunmaktadır.

 

Bölgemizi ilgilendiren sosyal aktivitelerde her zaman ön sıralarda yer alan Barış Karahan Yenilik Partisininİstanbul İl Başkan yardımcılığına seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Temiz kimlik ve temiz siyaseti ile tanınan, çalışma hayatının çoğunluğunu devlet bürokratlığın da hizmet veren, devlet erkânı geleneğinden tecrübe edinen, devletçi kimliği ile tanınan, bu bilgi birikimiyle devletine ve milletine hizmet eden genel başkanımız Öztürk YILMAZ’IN kurmuş olduğu YENİLİK PARTİSİN nin İstanbul il kongresinde yapılan seçim sonucunda İstanbul il başkan yardımcılığı görevini icra ediyor olacağım. Emeği geçen tüm partili arkadaşlarıma teşekkür eder, şükranlarımı sunarım”  dediler.

 

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI TIKLAYINIZ..

 

 

Barış Karahan Kimdir..

Sancaktepe Ardahanlılar dernek Başkanı olan, Yenilik Partisinin İstanbul İl Başkan yardımcılığına seçilen Barış Karahan, 1976 yılında Ardahan Hanak Yamçılı Köy’ünde doğdu. Mesleki olarak sürücü kurslarında direksiyon eğitim hocası. Bir iş adamı olarak Karahan, 14 yıldır İstanbul Brokerliği Sigorta Aş’nin sahibi, sigorta acentesi işletmektedir. Sigortacılık işinden önce inşaat, emlek-gayrimenkul danışmalığı gibi değişik alanlarda da iş yaptı.

 

Karahan eğitim olarak halen turizm otelcilik işletme dalında öğrenci. 2000’li yıllardan itibaren bölgemizin il-ilçe-köy derneklerinde aktif olarak STK’lar içinde yer almaya başladı.

 

2004 yılından itibaren Ardahan İl-İlçe derneklerinde yöneticilik ve Bşk. Yrd. görevlerini ifa etdi.

 

2016 yılında Sancaktepe Ardahan İl Derneği kurucu başkanı ve halen derneğin genel başkanlığını yapmaktadır.

 

2019 seçimlerinde Sancaktepe’de buluna 34 bölge derneklerinin komisyon başkanlığı görevini seçim süreci boyunca yürüttü.  Siyasi hayatına Sancaktepe Has Parti ilçe bşk yrd cılığı ile başladı.  Sancaktepe AK PARTİ ilçe yönetimi yer aldı,  AK PARTİ meclis üyesi adaylığı gibi görevlerde bulundu.

 

HANAK YAMÇILI KÖYÜ TARİHÇE..

 

Köyün eski adı Maçueti'dir. Kürtçe ve Gürcüce bir yer adı olan Maçueti (Kurdi, Cutilerin Evi)(მაჩუეთი), Osmanlıcaya yine aslından Maçvet olarak girmiştir. Nitekim 1595 tarihli Osmanlı mufassal defterinde ve 1928 tarihli Osmanlıca köy listesinde Maçvit (ماچویت) olarak yazılmıştır. (Bu kelimede Kurdi olup Cavidlerin Evi demek) [3][4] Daha sonra ise, köyün adı bölgenin hâkim dili Kurdceden esinlenerek Macivet, Maçvet, Macivat gibi biçimlere dönüşmüştür. Köyün adı Kurtçeden türemiş bir dil olan Gorci dilinden geldiğinden 1959 yılında birçok yerleşim yeri gibi rejim bölgedeki birçok orijinal adı asimilasyon çerçevesinde değiştirirken, Maçueti de Yamçılı olarak değiştirilmiştir.[5][6]

 

Maçueti'nin 1595 tarihli Osmanlı mufassal defterinde yer alması, buranın eski bir yerleşme olduğuna işaret etmektedir. Osmanlılar köyü Gürcü Atabeglerin yönettiği Samtshe Atabeyliği'den (1268-1625) ele geçirmişti. Söz konusu deftere göre Ardahan-i Büzürg (Büyük Ardahan) livasının Meşe (Kurdi Ormanlık-Bugün ki Gulabert) nahiyesine bağlı olan köy halkının bir kısmı Ardahan merkez, Göle gibi yerlere bir kısmı da Osmanlılara geçtiği için köyün Hıristiyan sakinleri Rusya içlerine Kafkaslara göç ettiler.. Daha sonra yeniden Meskûn hale gelen Maçueti'de 1878 yılında 8 hane yaşıyordu.[7]

 

93 Harbi'nde Ardahan bölgesini ele geçiren Ruslar köyü Maçuet (Мачует) olarak kaydetmiştir. Rus idaresinde Ardahan sancağının (okrug) Ardahan kazasına (uçastok) bağlı olan köyde, 1886 yılı Rus arşivlerinde Kürd ve Türk nüfusu içinde barındıran Maçueti, beş köyden oluşan aynı adlı nahiyenin merkeziydi ve Maçueti nahiyesinde (маркяз: merkez), 568'i Türk ve 196'sı Kürt olmak üzere, toplam 764 kişi yaşıyordu.[8] Buradaki Türk Kelimesi günümüz Ardahanında olduğu gibi Müslümanlığı kabul eden rum-rus ve ermeni ve gorcileri de  kapsamaktaydı..

 

Birinci Dünya Savaşı'ın sonlarında Rus ordusunun bölgeden çekilmesinden sonra Maçueti, bir süre bağımsız Gürcistan'ın sınırları içinde kaldı. Kızıl Ordu'nun Gürcistan'ı işgali sırasında (15 Şubat-17 Mart 1921) Ankara Hükümeti'nin verdiği ültimatom üzerine Gürcü askerleri bölgeden çekildi ve Maçueti'nin de içinde yer aldığı Ardahan bölgesi Türkiye'ye katıldı. 16 Mart 1921'de, Ankara Hükümeti ile Sovyet Rusya arasında imzalanan Moskova Antlaşması'yla köy Türkiye'ye bırakıldı.[9]

 

1928 tarihli köy listesinde Maçvet / Maçvit olarak kaydedilmiş olam Maçueti, bu tarihte Kars vilayetinin Poshof kazsına bağlı Damal nahiyesinin bir köyüydü.[4] Hanak'ın ilçe olmasının (1958) ardından Damal nahiyesi bu ilçeye bağlandı ve Maçueti Hanak'ın bir köyü haline geldi. 1992 yılında Ardahan il olunca, 1959'da adı Yamçılı olan köy bu ilin sınırları içinde kaldı.

 

YAMÇILI TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ..

 

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yam%C3%A7%C4%B1l%C4%B1,_Hanak

 

 

 

ETİKETLER : BARIŞ KARAHAN YENİLİK PARTİSİNİN İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA