SIPKİ AŞİRETİNDEN YÜZYILLIK BULUŞMA..

Bölge İş-STK-Siyaset yapılanmamız bugün Beşikdüzü'nde açılışı yapılan SIPKİ Aşireti Kültür Evi Açılışında birbiri ile buluştu..
Bu haber 2022-06-12 08:04:47 eklenmiş ve 2642 kez görüntülenmiştir.

 

 

SIPKİ AŞİRETİ –SIPKİ KÜLTÜR EVİ AÇILIŞINDA  YÜZYILLIK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ..

 

Anadolu - Mezopotamya’nın, Ortadoğu’nun kadim halklarından olan Kurd Halkının en büyük Aşiretlerinden biri olan, sayıları milyonları aşan Sıpki Aşiretinden yüzyıllık buluşma İstanbul’da gerçekleşti..

 

İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleşen buluşmanın temelleri 3-5 yıl önce sosyal medya üzerinden atılmıştı. Anadolu-Mezopotamyalı Sıpki’lilerin başlattığı birbiriyle buluşma hareketi dünyanın tüm kıtalarına dağılmış Sıpkililer rafından da sahiplenilerek, yayılarak ete kemiğe büründü.

 

Kurdistan, Amerika, Avrupa, Rusya (Kurdistana Sor, Asya-Ön Asya) Ortadoğu gibi dünyanın diğer kıta ve coğrafyalarına yayılan Aşira Sıpki mensupları, Pirebadiler başta olmak üzere 25-27  Aşiretin tarih boyunca birleşmesinden meydana gelen Kurdlerin en büyük aşiretlerinden biri..

 

8. Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’dan, Milletvekili Şamil Ayırıma, İş-Siyaset erbabı, Federasyonlar, Vakıflar, İl-ilçe Köy dernekleri, Kurdlerin önde gelen aile ve aşiret mensupları Sıpki Aşiretinin Kültür evi açılışında buluştular. Açılışa  yoğun bir katılım oldu..

 

ÖZTÜRK, BİZLER, SELAHADDİN EYYÜBİ, OSMANLININ, BİLGE İNSANLAR AHMEDE XANE, İDRİSİ BİDLİSİLERİN TORUNLARIYIZ..

 

Sıpki Kültür Evi’nin Açılış Konuşmasını Yapan Başkan Menderes Öztürk Kadim Kurd kültürüne ne denli vakıf olduğunu, Kurdlerin kadim derin kültürünü ne denli özümsediğini yaptığı kısa açılış konuşmasında net ortaya koydu..

 

Öztürk, Bizler Selahaddinin, Osmanlının, Bilge Ahmede Xaninin, İdrisi Bidlisinin, Arap Çöllerinden, Mezopotamya’ya hak dini yaymak için Kurdistana gelen sahabelerin...  torunlarıyız.. Bizler insanlık tarihi boyunca doğudan-batıdan, kuzeyden-güneyden insanlığın doğum coğrafyasına gelen kavimleri kuşatan bsorbe eden, medenileştiren.. İnsanlık tarihinin medeniyet nüfusuyuz, insanlık tarihinin medeniyet beşiğiyiz, dünya varoldukça kurd halkı da bütün istişhamı ile var olacaktır  dediler..

 

Ulus Devlet Faşizminin dinli-dinsiz terör lejyonlarının Kurdlerle Kurd halkıyla ilgi alakalarının olmadığını 400-500 yıldır Kurdleri tarihten silmeye çalıştıkları gerçeğinin tüm şifreleri bakanın konuşmasında yer alırken, yüzyıllardır Kurd halkına örülen soykırım çemberlerine vurgu yaparken..Kadim Kurd Kültür ve Medeniyetine de aşiretlerimizin ne denli hakim olduğunu da ortaya koyuyordu.. ..

Özetle bilge Ahmede Xaninin, Dünya Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Büyük Kurd Komutanı Selahaddin Eyyübinin, Bilge İdrisi Bidlisinin torunları olarak Kurdler dünya çapında toparlanmaya, birbiriyle buluşmaya başladılar. Faşist ulus devletin dinli dinsiz terör lejyonlarının kurdlere etki etmediğinin tüm donelerini kurdi stklarda net olarak görmeye başladık.

 

Kısaca Sıpki Aşireti Kültür Evinde sahte suni Kurdler yerine dinine-değerlerine, kimliğine kişiliğine, kadim Kurd kültürü ve medeniyetine vakıf gerçek Kurd kimliği ve kişiliğini gördük..

 

Açılış Törenine katılan hazirun hep birlikte açılış kurdelesini dualar eşliğinde kestiler, hayırlı uğurlu olmasını dilediler.. Açılışta birbirinden değerli sanatçılar sahne aldılar, kurd müziğinden birbirinden değerli eserler seslendirdiler. Açılışa katılan hazirun, stk-siyaset erbabı yaptıkları konuşmalarla etkinliğin anlam ve önemine vurgu yaptılar..

 

SIPKİ KÜLTÜR EVİ AÇILIŞINDA KİM NE DEDİ, SANATÇILAR MÜZİK

VİDEO DOĞU MEDYA TV FARKIYLA SİZLER İÇİN BİR ARAYA GETİRDİK

SIPKİ KÜLTÜR EVİ AÇILIŞ VİDEO TIKLAYINIZ..

 

SIPKİ KÜLTÜR EVİ AÇILIŞ FOTO GALERİ..

 

 

KURD AŞİRETLEİ DÜNYA GENELİNDE TOPARLANIYOR..

 

Osmanlı ve Çarlığın yıkılışının akabinde dünyanın dört bir yanına savrulan Anadolu-Mezopotamya halkları, büyük Aile ve Aşiretler 21. Yüzyıla girerken ancak 200 yüzyıl sonra birbirleriyle buluşmaya başladılar.

 

Osmanlı ve Çarlığın yıkılışının akabinde Kurdler bir sabah uyandıklarında ata dedeleri, akrabaları başka bir ülkede, evleri başka bir ülkede arazileri –tarlaları başka bir ülkede kaldı..  Siyon Kapitalin Ortadoğu’daki yıkım ve saldırısında en büyük yıkımı; insanlık tarihinin görmediği en büyük yıkımı 200-300  yıldır Kurdler yaşıyor..

 

Siyon kapitalizmin küresel soykırımcı gıda genom ilaç bilişim silah firmalarının siyon kapital çetelerin, siyon kapital ailelerin 400-500 yıldır Kurdlere karşı geliştirdikleri Kurdleri dünya tarihinden silme operasyonu dünya insanlığının uyanması ile 21. Yüzyılda, içine girdiğimiz yüzyılda tersine dönmeye başladı.

 

Ulus Devleti, ulus devlet faşizmini rededen Kurdleri örnek alan bütün dünya halkları giderek dünya federasyonu fikri etrafında yoğunlaşırken, Amerika başta olmak üzere kıtalar bazında halklar kendilerini esarete ve soykırıma çeken faşist ulus devleti ve bu devletin patronu küresel soykırımcı firmaları, onların gezgen çapında alana döşedikleri, dinli-dinsiz terör lejyonlarını tarihten silmeye hazırlanıyor..

 

 Dünya halklarının uyanışını hızlandıran ana geçek ise yüzyıllardır Kurdlere karşı geliştirilen soykırım çemberleri oldu. Doğu Avrupa Sınırlarından, Filistin’den Afganistan’a, Hindistan –Pakistan Sınırlarına 1,5 milyar kurdi nüfus dünya tarihinden silinmeye çalışıldı..

 

Mezopotamya’nın bir ucuna terörist israil diğer ucuna Kurdistana Sor üzerine kurdurulan uyduruk Ermenistan-Azeriyan.. Ortasına tc-iran-ırak-syria, sayısına bereket sahte suni sınırlarla inşa edilen sahte suni faşist ulus devletlerle Kurdleri tarihten silmeye çalıştılar..

 

siyon-kapital Mezopotamya merkezde yer alan Kurd aşiretleri başta olmak üzere 1,5 milyarlık kurdi nüfusu (Beluciler, Peştunlar, Gorciler, Kledaniler, Asuriler, Kurdlerin Hiristiyan Kolu Ermeniler.. Yüzyıllar boyunca Kurdlerle akraba olan Rumlar, Malakanlar vs.. ) adeta gezegenden yok etmeye –silmeye çalıştılar.. Bu oyunlar hala terörist nato örgütü, terörist israil ingiliz siyon firmaları ile bunların patronları oldukları faşist ulus devletlerle, patronları oldukları dinli-dinsiz terör lejyonları ile son hız sürmektedir. Terörle mücadele oyunları ile faşist ulus devletler ve terör lejyonlar 200 yıldır Kurdistan coğrafyasını operasyon alanına çevirmiş bulunmaktadırlar..

 

 

İçine girdiğimiz 21. Yüzyılda dünyanın bütün halkları şu gerçeği net gördüler: Kurdlere-Kurdistana, Mezopotamya’ya vurulan her darbe insanlığa ve dünyamıza, insanlık medeniyetine vurulan bir darbe olduğunu görmeye ve anlamaya başladılar..

 

Nihayetinde siyonist zelenskylerle Rusyaya dadanan terörtist nato  güçleri, katil kraliçenin teör odrduları, siyonist soykırımcı sergerdeler nasıl Kurdleri tarihten silmeye çalıştıysalar aynı şekilde Rusya ve Russian halkları da,  Rusya coğrafyasını da sarmış bulunmaktadırlar..

 

Siyon Terörizmin Rusyayı sarması, Russian Halklarında şu gerçeği net görmesini sağladı.. Ortadoğuda Kurdistanda-Mezopotamya da İstikrar yoksa dünyanın hiçbir yerinde istikrar yoktur gerçeğini net gördüler.. Ve Rusya Syria Kurdistana inmek zorunda kaldı..

 

İDRİSİ BİDLİSİNİNYAVUZ SULTAN SELİMİN  500 YIL ÖNCEKİ PROJESİ DÜNYA GENELİNDE KURDLER ARASINDA 500 YIL SONRA YENİDEN HAYATA GEÇİYOR..

 

Sahte suni TC rejmi gibi tarihide sahte bilgilerle doludur. Selahddin Eyyübi ırk-dil-din ayırımı yapmadan Moğolların köleleştirdikleri tüm TÜRK KÖKENLİ çocukları Pazar- Pazar dolaşarak özgürlüklerine kavuşturup, Mısırda Memlukluların Doğumuna (Memluklular Devleti Selahaddinin Kurtardığı Baybars tarafından Kurulmuştu) Memlukluların doğumu ise Selçuklu ve Osmanlının Doğumunu gerçekleştirmişti.. Selahaddin Eyyubi ırkına,diline, dinine, mezhebine  vs bakmadan gençliğin önünün açılmasının en büyük kazanım olduğunu.. Yüzyıllar sonrayı gördüğünü.. Bu topraklarda asla ötekinin olmadığı gerçeğini bize yüzyıllar öncesinden şifrelerini vermişti.. Bundan dolayı Kurdler sahipsiz bir genci damat, sahipsiz bir kız çocuğunu hep gelin yaptılar.. Kurdlerde asla öteki ve ırkçılık yoktu. Kurdlerin bu kapsayıcı cihanşümul üstün kültürü günümüzde insanlığı dünya konfederasyonu fikrine götürmeye başladı..

 

DÜNYAMIZDA YENİ KONSEPT AİLE ve AŞİRETLERİN DEVLETLEŞME GİBİ BÜYÜME SEÇENEĞİNİ ZORUNLU HALE GETİRDİ..

 

Devletlerin, siyasi partilerin, örgütlerin.. Dünyayı dizayn eden küresel büyük soyguncu-soykırımcı firmaların-ailelerin birer piyonları olduğu ortaya  çıktıkça..

 

Gıda-genom-hava su toprak her şeyin vahşi kapitalizim eliyle silaha çevrildiği çağımızda Dünya insanlığı Dünya Federasyonu, Dünya Konfederasyonu fikri etrafında toplanırken.. Soykırımcı siyon firmaların Covid-19 saldırısı, ulus devletlerin patronlarından aldıkları emir gereği uydulardan ve yerden kaza süsü vererek özellikle tc ve iranda bilim adamı, siyasetçi, güvenlikci, üst düzey askerlerin ası.. milli yerli firma ve insanlara yönelmeleri, faili meçhuller.. Dünya genelinde aile kavramını yok etmek, insan ırkından cinsiyeti ve neslin devamını ortyadan kaldırmak için vahşi siyon kapitalizmin insan soyunu sıfırlama ve yok etmeye yönelmesi.. İnsanlık açısından insan soyunu sıfırlamaya yönelik soykırım projeleri.. Sadece Mezopotamya’da değil dünyanın tüm coğrafyalarında büyük ailelerin devletleşeme ve toparlanma dönemine girmelerini tetikledi..

 

Ortadoğu-Anadolu ve Mezopotamya’da insanlığın medeniyet beşiği ve nüfusu olan binlerce yıldır kan kayb eden Kurdlerin büyük aşiret  ve aileleri ise geçmişte yaşadıkları soykırımlara, gelecekte karşılaşacakları kıyametlere hazırlıklı olma babında her alanda açıklarını kapatmasalar geleceklerinin olmayacağını görmeye ve Anlamaya başladılar..

 

Artık büyük aile ve aşiretler kendi okullarını, güvenlik –sağlık-bilim, ekonomi,siyaset.. kurumsal alt yapılarını ortaya koymanın zamanının çoktan gelip geçtiğini.. Bu anlamda Kurd aile ve aşiretlerinin birer STK olarak toparlanmaya başlamaları.. Kurumsal anlamda eğitim-bilim-güvenlik-sağlık gibi hayati alanlara yönelmeleri kendi altyapılarını kurmaları, hem aile ve aşiretleri devlet-örgüt vs. adlarla çökermeye çalışan ajan-kripto .. yapılara karşı uyanışı.. hemde büyük aile ve aşiretler açısından bin yıllardır geciken bir devrimin gerçekleşmesi demek..  Ve kültürel devrim açısından  Ortadoğu’da meydana gelen en büyük gelişmelerden biri..

 

Kurd aile ve aşiretleri dünya genelinde kendilerinin devletleşeme dönemine girdiler.. Bu anlamda kendi altyapı  ve açıklarını hızla giderme dönemine de bu yüzyılın başından itibaren girmiş  bulunmaktayız.. İdrisi Bidlisinin Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selimle birlikte 500 yıl önce Kurd aile ve aşiretlerini bir çatı altında toparlama güç olma başkalarına yem olmama yönündeki öneri ve planları, durumu (ki o zamanki aşiretler İdrisin bir çatı altında birleşin ilerde zarar görmeyesiniz fikrinin ne kadar önemli olduğuna 500 yıldır aldıkları soykırım darbeleri sonucu bütün kurd aile ve aşiretler anlamaya görmeye başladılar, devletlerin örgütlerin partilerin..  başkalarının atları ve piyonları olduğunu hızla anlamaya ve görmeye başladılar .. Kaynak Heyşt-Behişt –İdrisi Bidlisi..) 500 yıl sonra kurd aile ve aşiretlerin  toparlanmasıyla hayata geçmeye başladı..  Bu beşyüzyıllık kadim buluşmama hastalığı ise o kim ki başımıza geçsin şeklinde aşiretlerin birbirini küçümsemesinde yatıyordu.. (kurd gençlerin biat kültürü ve cehaleti en ince detaylarıyla araştırması, ben egoyu kırıp biz gerçeğini kavramaları..)

 

Celalilerin, Sıpki’lilerin açtığı yoldan, Kurdlerin Aşiretleri  bu yüzyıl içinde  bütün dünya Kurdlerini kapsayan Kurd Aşiretler Konfederasyonunu kurarak Ahmede Xaninin İdrisi Bidlisinin vasiyetini, dedelerinin vasiyetini yerine getirecekler.. Çünkü her alanda büyük kıyametlerin yaşandığı bir çağa girdik. Birlik bütünlüğümüz olmadığı için hepimizi binbir oyunla yüzyıllardır yem yapılıyoruz, yem yapmaya tarihten silmeye çalıştılar..  Eğer Bilge Ahmede Xanileri, Bilge İdrisi Bidlisileri.. Anlasaydık yüzyıllardır aldığımız darbeleri almayacaktık.. Çocuklarımıza en büyük miras tüm kurd aşiretlerinin her alanda stratejik işbirlikleri dünya genelinde devletleşmeleri gelecekteki tehliklerin farkında ve çözüm üreten nesiller olacaktır..

 

 

ETİKETLER : Bölge İş-STK yapılanmamız bugün Beylikdüzünde açılışı yapılan SIPKİ Aşireti Kültür Evi Açılışında birbiri ile buluşuyor..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA