ÇERKEZ'LE BİRLİKTE ARDA-FED ARDAHANIN ÇATISI OLDU..

Her ilin en üst çatısı o ilin federasyonudur. Buradan Ardahan’a geldiğimizde STK alanında ilk olarak hem bölgeye, hemde ülke STK
Bu haber 2022-06-09 08:16:10 eklenmiş ve 3942 kez görüntülenmiştir.

 

ÇERKEZ'LE BİRLİKTE ARDA-FED ARDAHANIN ÇATISI OLDU..

 

Her ilin en üst çatısı o ilin federasyonudur. Buradan Ardahan’a geldiğimizde STK alanında ilk olarak hem bölgeye, hemde ülke STK yapılanmasına önemli bir STK örneği olan Hocvan Dernekler Federasyonunu (Hoc-Fed) görmekteyiz.

 

Hoc-Fed Ak Parti döneminde 2005 yılı çıkarılan STK yasalarından sonra bölgemizde ve ülkemizde kurulan ilk federasyon. Kurulduğundan günümüze şaşmadan STK misyonunu başarıyla yerine getiren bölge ve ülke STK yapılanmasının önünü açan bir federasyon, bir aktör olarak öne çıktı..

 

2007-09 tarihleri arasından kurulan Hoc-Fed’i 2010 yılında kurulan Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) izledi..

 

Yerel yönetimler alanında 37 yıllık deneyimi, aynı zamanda 30-40 yıllık STK deneyimi ile Arda-Fed’in başına deyim yerindeyse zorla oturtulan Orhan Çerkez’in başkanlığı ile birlikte  Arda-Fed şaha kalktı.. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskinin her toplantıda vurguladığı tek çatı altında toparlanın ki güç olasınız yönündeki gerçek STK yapılanması Arda-Fed le gerçekleşmeye başladı..

 

Federasyonun bölgede ve İstanbul’da kütüphaneler, sinema günleri.. ağaçlandırma.. serhat tanıtım günleri.. sayılmayacak kadar sürekli toplumsal etkinlik ve aktivitelere imza atarken.. Asıl gelişme halk kitlelerinin güvenirlik olgusunda yattığını ortaya koydu.  Çerkez’le birlikte federasyona yönelme  yaşanan gelişmeler güven olgusunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu..

 

Çerkez’in toparlayıcı, kapsayıcı, ırk-dil-din-mezhep hafifliklerine düşmeyen gerçek bir Serhadlı kimliği, kişiliği (x1) nedeni ile bölge STK yapılanmamızın tam güveni kazanan bir aktör olarak öne çıktı. Her toplantıda vurgulayarak söylediği “ Kanunları güçlü olanlar yapar, bizler güç olup kendi kanunlarımızı yapmadıkça.. Hep başkalarının adamı ve başkalarının kanunlarına tabi olma ve hep başkaları tarafından güdülenler olacağız..”  Yani özetle Çerkez diyor ki sürü olmaktan çıkmak istiyorsak birlikte güç olmalı, birilerin bizleri kullanmasına izin vermemeliyiz, bizler birbirimizi sevip saymadıkça başkalrının güdülen piyonları olacağız.. Çerkezin bu yönlü belirlemelri.. Çerkez’in ne denli önemli bir STK uzmanı olduğunu, STK alanında ki etkinliğini ve yetkinliğini ortaya koymaktadır..

 

Bu güvene en önemli örnek Çıldır federasyonu ve çıldırın tüm derneklerinin Aşıkları Anma Etkinliğinde.. federasyona toplu üye olması, hakeza Gebze hattında da bütün Ardahan STK’ları Arda-Fed’e üye olmak için başvuruda bulundukları gelen bilgiler arasında..

 

Kısaca özetlersek.. Ülkemiz geneli STK yapılanmasına bakıldığında gerek üye, gerek kapsam ve gerekse STK ruhunu taşıması açısından Ardahan Dernekler Federasyonu one number yani 1 numara odu.. Halkın özlediği, istediği ana çatı tabi ki il federasyonu ve  Ardahan STK yapılanması bu ana çatının altında toparlanmaya başladılar..

 

Ülkemizin birkaç ili daha Ardahanlıların yakaladığı bu ivmeyi yakalarsa.. Ülkemizle siyasi, sosyal, kültürel.. her alanda ülkemizle oynama tarih olacaktır.. Başkaları değil kanunlarımızı kendimiz yapabilme dönemine hızla geçiş yapacağız, ülkemizin hakimi bizler olacağız..

 

Özetle 2010’dan Güven Doğruyol, Ahmet Demirbaşlar, Yaşar Gelerler ve Fakirlerle zikzaklar çizen federasyon (hepsinin emeğine ve özverilerine teşekkür ediyoruz)  Orhan Çerkez’le Ardahanın çatısı ve lobisi oldu.

 

Bu gelişmede en büyük emek ise Şemsettin Şenel Hoca, Özcan Düğmeci, Y.Yasin Sid gibi.. Yılmadan, bezmeden.. 24 saat toplumsal alanı gözeterek hareket eden, çalışan  isimsiz  STK aktörlerinin varlığı ve çalışmaları sonucu Ardahan Federasyonunu Ardahan’ın hem çatı örgütü hemde lobisi oldu.. STK’larda doğru adam ve doğru yönetimin ne olduğunu gördük.

 

İnsan tabiatında kıskançlık, burun kıvırma, kendini kandırma, gerçeği kabullenmeme özelikle cehalet kaynaklı hep vardır..  Yukarda yaptığımız belirlemelerin en önemli ispatı, bu gelişmelerin en bariz örneği illerin ve ilçelerin federasyonların Arda-Fed’e üyelik için sıraya girmeleri gerçeğinde yatmaktadır.. Böyle bir örnek ülke STK yapılanmamızda görülmemiş bir örnek.. Ve domino etkisiyle gerçek STK ruhu Ardahanın yaktığı meşale ile tüm ülke sathına hızla yayılmaya başladı.. 

 

 Dipnot X1- Serhatlı kimliği kişiliği Ne Demek: ırk-dil-din-mezhep ayırımı yapmadan herkesi ve kesimi kucaklayan evrensel demokrasi kültürü.. Buna verilebilecek en önemli örneklerden biri ise TC kurulmadan kurulan Kars İslam Cumhuryeti. Burada Kurd-Turk-Ermeni-Rum-Rus-Azeri Gurci tüm bileşenleri ile yerel ve kamu yönetiminin ortaklaşa idaresi ve kanunları var. (1918-19) katil kraliçe, siyon kapital yıkılan Osmanlı yerine daha güçlü bir Anadolu Birleşik Devletleri demokrasisinin Kars İslam Cumhuriyeti ile ortaya çıktığın görür görmez saldırıya geçti yöneticilerini tutukladı. Maltaya sürdü... Ve siyaset bilediğimiz ve kanunlarımızı kendimiz yapmadığımız için 100 yıldır her alanda soykırım yaşıyoruz.. Ülkemizi derin işgal çetleri yönetiyor.. Bizi bir kuratardılar ki.. Kuratırıcılardan kurtulmuyoruz.. Bölgemizden Çerkez gibi Serhadlı kimlik ve kişiliğine verilebilecek bir diğer örnek ise Karsın Gerçek Belediye Başanı Ayhan Bilgen.. Halkı partisine vb. bakmadan kendisine tam destek sunduğu ender hemşerilerimizden biri..

 

Önemli Not: Son 200 yıldır Anadolu ve Mezopotamya da kanunları başkaları yapıyor.. Ülemizin yer altı-üstü kaynakları madenleri.. herşeyi yerli yabancı derin işgal çetelerinin kontrolünde.. Halk mevcut rejim ve sistem nedeniyle, STK ruhunu taşımayan uyduruk STK yapısı nedeniyle.. Bu gerçekleri görme ve bilmede çelik duvarlar örülmüş.. İşte bu çelikten soykırım duvarlarını ülkemizin düzgün düzeyl il federasyonları kıracaktır. Bu anlada sadece Ardahan değil Ardahanın açtığı bu yoldan ülke STK larımız giderek rol ve misyonlarını oynayacaklardır.. 

Bu konuda detaylı bilgiler için Doğu Medya analiz yazılarımıza bakınız..

 

DEV GÖNÜLLÜLER ODRDUSU İLE,

STK-SİYASET ALANINDAKİ UZMAN KADROSUYLA,

DOĞU ANADOLUNUN GOOGLE’U,

DOĞU MEDYA’NIN

İŞ STK SİYASET DÜNYASINA

KATKILARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

DOĞU MEDYA TV,

DOĞU MEDYA ANA YAYINI,

İŞ DÜNYASI FİRMALAR

STK-DERNEKLER..  

PATRONU HALK OLAN,

DOĞU MEDYA’NIN İŞ –STK DÜNYASINA

KATKILARINI

GÖRMEK  İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

ETİKETLER : Her ilin en üst çatısı o ilin federasyonudur. Buradan Ardahan’a geldiğimizde STK alanında ilk olarak hem bölgeye hemde ülke STK
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA