Bölücü Faaliyetlerden Aranan Fırat Kum Evinde Bulunamadı

Fırat Kum'un 30 Ocak 2020 tarihinde de benzer olaylardan gözaltına alındığı öğrenildi
Bu haber 2021-08-30 11:39:23 eklenmiş ve 410 kez görüntülenmiştir.

 

DKM/Iğdır

Yasadışı terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmak, yardım ve yataklık suçlarından aranan HDP’li Fırat Kum güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada Iğdır merkeze bağlı Evci köyündeki ikametinde bulunamadı.

HDP’nin etkinliklerinde katalizör görevi yürüten Kum'un birçok etkinlikte sarı kırmızı yeşil renkli takılarla örgütün elebaşının posterlerini taşıyarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturmalar açıldığı belirtildi.

 

Fırat Kum'un 30 Ocak 2020 tarihinde de benzer olaylardan gözaltına alındığı öğrenildi.  Ele geçtiğinde mahkemeye sevk edilecek olan Fırat Kum'un, sosyal medya hesaplarında PKK/YPG ve elebaşı lehine yaptığı paylaşımlardan dolayı bölücü örgüte üye olmak, yardım ve yataklık etmek, örgüt propagandası yapmakla yargılanacağı belirtiliyor.

 

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Kum'un örgüte katılmış olabileceği ya da yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kürtçü kimlikleriyle ön plana çıkan Kum ailesinden birçok kişi daha önce PKK’ya katılmış, ceza alanlar veya haklarında yakalama kararı bulunan birçokları da avrupaya kaçmışlardı. Aile bireylerinden bazıları da bölücülükten hala tutuklu bulunuyor.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA