ARDAHAN’DA FESTİVALLER HOCVAN YAYLA ŞENLİĞİ İLE BAŞLIYOR..

Üç Yıl Ardadan sonra, Pandemi nedeniyle 2019 yılından sonra kesintiye uğrayan festivaller bu yıl Temmuz Ay’ın ilk günlerinde Hocvan Yayla Festivali ile başlıyor..
Bu haber 2022-06-06 19:35:38 eklenmiş ve 5112 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN’DA FESTİVALLER HOCVAN YAYLA ŞENLİĞİ İLE BAŞLIYOR..

 

Üç Yıl Ardadan sonra, Pandemi nedeniyle 2019  yılından sonra kesintiye uğrayan festivaller bu yıl Temmuz Ay’ın ilk günlerinde Hocvan Yayla Festivali ile başlıyor..

 

Pandemi nedeniyle 3 yıl aradan sonra yapılacak olan bu yılki festivale katılımda coşku ve katılım doruğa çıkacak. Hocvan Yayla festivaline, İstanbul metropolü başta olmak üzere büyük şehirlerin tümünden şimdiden bölgeye akın başladı. Hocvan Yayla Festivalinin en güzel yanlarından biri derneklerin kestiği kurbanlar, kavurmalar, etler kate-bışı-çeçil yöresel ikramlar, yöresel ürünlerin bolluğu, Hocvanlıların Misafirperverliği yurdun dörtbir yanından insanları  bu festivale çektiği gibi, Ardahan İl İlçelerinden de ençok katılımın gerçekleştiği bir festival. Festival boyunca Hocvanlı Muhtarlarda Federasyon yönetimi ile birlikte gelen akrabalarını misafirleri en iyi şekilde karşılayacaklar..

 

01-02-03 Temmuz tarihlerinde bu yıl 10. yapılacak olan Hocvan Dernekler Federasyonunun (Hoc-Fed) Hocvan Yayla festivaline yoğun bir katılım bekleniyor. Hocvan Yayla festivali ile başlayacak olan bölgedeki festivaller Temmuz-Ağustos Ayları boyunca sürecek.

 

Bu yıl 10. su yapılacak olan Hocvan Yayla Festivali ile ilgili bir açıklama yapan Hocfed Başkanı Burhan Özer, Hocvanlıların, Ardahanlıları yapılacak olan festivale davet ediyoruz, değişik bölgelerde tatil yapmayı düşünen hemşerilerimizin tatillerini doğdukları topraklarda geçirmelerini istiyoruz. Festival süresince herkesi en iyi şekilde karşılayacağız dediler..

 

Federasyon Merkezinde de Yönetim Kurulu Toplanıp Festival Kararı aldı:

Ardahan’da Festivaller Hocvan Yayla Festivaliyle Başlıyor. 2. Haziranda Başkan Burhan Özer başkanlığında toplanan Hoc-Fed Yönetim Kurulu, Bugün Yaptığımız Toplantıda “Hocvan Dernekler Federasyonu olarak Dernek başkanları ve yönetim kurulu ile yaptığımız toplantıda 01-03.Temmuz tarihleri arasında 10. Hocvan  Yayla Festivalini yapma ile ilgili kararı aldık, bütün bölge halkımızla beraber olmak dileğiyle hayırlı olsun” dediler.. 

 

 Hoc-Fed YK Festival Foto Galeri.. 

 

BÜLBÜLAN YAYALA FESTİVALİ ARDAHAN BAL FESTİVALİ TARİHLERİ DE BELLİ OLDU..

 

15-16-17 Temmuz tarihlerinde ise Bülbülan Yayla Festivali yapılacak.   Bülbülan Yayla Festivali Kinzotdamal (Bağdeşen Köyü) Derneği ile Ardahan Dernekler Federasyonu ile birlikte yapılacak.. Bağdeşen Dernek Başkanı Mahmut Bilgin Ardahan Dernekler Federasyonu üyesi derneklerin, Ardahan  il-ilçe-köy  derneklerinin de Bülbülana çadır kurmasını istiyoruz dediler..

 

 

Bal Festivalini Ardahanlılar Turizm ve Kültür Derneği 29-31 Temmuz Tarihleri Arasında Ardahan Belediyesi ile Birlikte Yapacak.

 

Bilindiği gibi 90 yıllarda kurulan İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Nisan 2022 yapılan kongerde adını Ardahanlılar Turizm ve Kültür Derneği olarak değiştirmişti. Dernek, kurucusu ve başlatıcısı olduğu Ardahan Bal Festivali başta olmak üzere kapalı sınır kapılarının 90'larda açılması vb. bölgemizde birçok ilke imza atan bir dernek. 

 

Ardahanlılar Turizm ve Kültür Derneği Aytrıntılar Tıklayınız.. 

 

Hocvan Yayla Festivalinde 1. gün sanatçılar provalarını hazırlıklarını yaparken, aynı zamanda festivalden önce federasyona üye dernekler çadırlarını kuracaklar, son hazırlıklarını bitirecekler..

 

Festivalin 2. Günü Federasyon başkanının açılış konuşmasının ardından panellerle, konuşmalarla, at yarışı, buzağı yarışı gibi birbirinden güzel etkinliklerle devam edecek, sanatçılar sahne alacak.

 

Festivalin 3. günü ise Protokol, protokolün konuşmaları, müzik ve folklor gösterileri ile, yerel ulusal sanatçıların sahneleri il devam edecek.

 

Bu yıl diğer yıllara nazaran katılımın daha da yoğun olması beklenen festivalde, federasyona üye birçok dernek üyelerini kendi tur otobüsleri ile taşıyacakları da gelen bilgiler arasında..   

 

Federasyon Yönetimi, federasyona üye Dernek başkanları üyelerimizin halkımızın sağlığı, ekonomisi, cebi en başta bizleri ilgilendirir diyerek, hayat pahalılığı, zamlar, pandemi koşulları.. gibi birçok nedenden dolayı içine düşülen zor durumları da göz önüne alarak, durumu olmayan üyeleri de gözetleyerek otobüs kiralama, yerel yönetimlerden destek alma gibi birçok şıkla festivale katılımı kolaylaştıracaklarını belirttiler..

 

 ARDAHAN FESTİVALLER FOTO GALERİ..

 

Ardahan Bal, Çıldır Göl, Göle kaşar Festivali gibi Ardahan’ın diğer hit ve geleneksel festivalleri ile ilgili bilgiler geldiğinde Doğu medya olarak sizlerle paylaşacağız. Doğu Medya sahada yer alan onlarca gönüllü temsilcileri Temmuz –Ağustos Ayları boyunca festivalleri bölge-turkiye-dünya gündemine taşıyacaktır..

 

ÇERKEZ, BÖLGEDEKİ FESTİVALLERE ELİMİZDEN GELEN KATKI VE KATILIMI EN ÜST BOYUTTA YAPACAĞIZ..

 

Çıldırın tüm derneklerinin katılım için toplu üye dilekçesi verdiği Ardahan Dernekler Federasyonuna Gebze’de bulunan Ardahan dernekleri de katılım için müracaat ederken.. Arda-Fed deyim yerindeyse uçmaya başladı..

 

Federasyon Ardahana’da şube açtı. Ardahandaki şubenin başında ise Federasyonun Başkan Yardımcısı iş adamı Oktay İlbastı getirildi.

 

Ardahan dernekler Federasyonunun Bölgede yapılacak olan Festivallerle ilgili kısa bir açıklama yapan Ardahan Dernekler federasyonu başkanı Oran Çerkez, pandemi koşulları nedeni ile nefesiz kalan insanlarımızdan bu yıl bölgeye yoğun bir akın olacaktır. Arda-Fed olarak festivallere en üst düzeyde katılım ve katkı göstereceğimiz gibi, Hocvan Panig köyümüze ağaçlandırma projemiz başta olmak üzere, Temmuz –Ağustos aylarında bölgede birçok projeye daha imza atacağız dediler..  

 

KÜÇÜK ÇEKMECEDE HEMŞERİMİZ SERPİL UÇAK MUHTAR OLARAK SEÇİLDİ..

 

Sevindirici bir haberde Küçük Çekmeceden.. Bölgede bu yıl festivallerin başlaması kadar hemşeri camiamızı sevindiren bir diğer haber ise Küçükçeme Atatürk Mahallesi Muhtarlığını Ardahanlı Hemşerimiz Sepil Uçak’ın kazanması oldu.

Küçük Çekmecede Hemşerimiz Şeref Caferoğlu da Gelecek Partisi YK üyesi. Çekmeceden Esenyurtta önemli bir STK başkanı, kanaat önderi..

Şeref Caferoğlu, Xeskar Dernek Başkanımız Erkan Deli, Sıxırpet-Bebereg Hoc-Fed YK üyesi Ercan Öztürk,  Serhat Sivil Toplum Yöneticilerinden Hikmet Öztürk .. Yüzlerce hemşerimiz sivil toplum örgütü Serpil Uçak’ı kutlayıp başarılar dilediler..

 

ARDAHAN 78 ‘LİLER KKUŞAĞI AVCILARDA BULUŞTU..

 

Ardahan eski milletvekillerinden Taşkın Aktaşın, Sendikacı Ahmet Kaya, İbrahim Karadağ , Şemsettin Şenel .. gibi birbirinden değe birçok hemşerimizin de içinde yer aldığı Ardahan 78’liler kuşağı avcılarda kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldiler.

Yılda birkez geleneksel olarak bir araya gelen Ardahan 78’liler Kuşağı bir taraftan hasret giderirken, diğer yandan bölge ülke sorunları ile STK alanı hakkında görüş alışverişinde bulundular.. 

 

DEV GÖNÜLLÜLER ODRDUSU İLE,

STK-SİYASET ALANINDAKİ UZMAN KADROSUYLA,

DOĞU ANADOLUNUN GOOGLE’U,

DOĞU MEDYA’NIN

İŞ STK SİYASET DÜNYASINA

KATKILARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

 

DOĞU MEDYA TV,

DOĞU MEDYA ANA YAYINI,

İŞ DÜNYASI FİRMALAR

STK-DERNEKLER..   

PATRONU HALK OLAN,

DOĞU MEDYA’NIN İŞ –STK DÜNYASINA

KATKILARINI

GÖRMEK  İÇİN TIKLAYINIZ..

 

ETİKETLER : Üç Yıl Ardadan sonra Pandemi nedeniyle 2019 yılından sonra kesintiye uğrayan festivaller bu yıl Temmuz Ay’ın ilk günlerinde Hocvan Yayla Festivali ile başlıyor..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA