DEMİR AİLESİNİN, GENÇ ŞEHZADESİ ERKELİĞE ADIM ATDI..

Beykoz Kavacık’ta bulunan Balık Sofrası İşletmecilerinden Şahin Demirin oğlunun Sünnet Töreni bu hafta sonu Balık Sofrasında yapıldı.
Bu haber 2022-05-23 11:58:36 eklenmiş ve 2082 kez görüntülenmiştir.

 

DEMİR AİLESİNİN, GENÇ ŞEHZADESİ ERKELİĞE ADIM ATDI..

 

Beykoz Kavacık’ta bulunan Balık Sofrası İşletmecilerinden Şahin Demirin oğlunun Sünnet Töreni bu hafta sonu Balık Sofrasında yapıldı. Yapılan sünnet töreni ile Demir Ailesinin genç prensi erkeliğe ilk adımını atdı.

 

Sünnet törenine iş-STK-Siyaset, sanat, basın, hemşerilerimizden, Beykozlulardan yoğun bir katılım oldu.

 

Dualarla başlayan sünnet töreni Osmanlı Şehzadelerine yakışır bir şekilde devam etdi. Erkekliğe adım atan genç şehzadenin dinimizin bir vecibesi olan sünnet töreni yapılırken Mehter marşı eşliğinde genç şehzade kendisi için gelenleri Tahtırevali üzerinde selamladı. Mehter marşı eşliğindeki selamlamada Balık Sofrası alkış tufanı ile adeta koptu..

 

Davetliler, konuklar gelenek ve kültürümüzün bir gereği olarak genç şehzadeye takı ve hediyeler takdim ettiler. Allah, analı-balı büyütsün, inşallah düğününde de bir arada oluruz dualarıyla genç şehzadeyi kutladılar.. 

 

Balık sofrası işletmecilerinden Şahin ve Evren Demir kültürel anlamda, sivil toplum alanında donanımlı ve duyarlı insanlar. Balık Sofrasının en önemli özelliklerinden biri Bu toprakların asli unsuru olan Rum, Ermeni eğlence, yeme-içme kültürünü ön planda tutmaktadırlar..

 

Sünnet Töreninde bölgemizin önde gelen kanaat önderlerinden biri olması hasebiyle Demire bir taraftan Rum-Ermeni yeme içme, eğlence kültürünü yansıtıyorsunuz diğer yandan mehter marşı ile dualarla dini vecibeleri yerine getiriyorsunuz bu kültürel dokuyu biraz açarmısınız diye sorduk..

 

Demir, bizler Roma, Bizans, Anadolu, Mezopotamya, Osmanlı uygarlıklarının,  İslam-Hıristiyanlık gibi semavi dinlerin;  onbinlerce yıllık insanlık tarihin mirasçılarıyız.. İçine girdiğimiz çağ, bilim-teknolojide gelinen süreç bütün dünya halklarının tek millet, dünya siyasal sisteminin de Dünya federasyonuna, kıta federasyonlarına evrildiği bir döneme girdik. Yani mensup olduğumuz insanlık ailesinin ortak medeniyetini ve kültürünü yansıtıyoruz..

 

Balık Sofrası Tıklayınız..

 

Haber Foto Galeri tıklayınız..

 

Haberin videosu için tıklayınız..

 

 

ETİKETLER : Beykoz Kavacık’ta bulunan Balık Sofrası İşletmecilerinden Şahin Demirin oğlunun Sünnet Töreni bu hafta sonu Balık Sofrasında yapıldı.
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA