HOZAN –DENGBEJ MEHMET KILIÇIN ANNELERİ HAKKA YÜRÜDÜ..

Bölgemizin güçlü sesi, Serhadın Hozanı –Dengbeji, Kurd-Tırk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Kılıç’ın Anneleri Haci Asli Kilic ebediyete intikal etdi..
Bu haber 2022-05-17 20:56:52 eklenmiş ve 1989 kez görüntülenmiştir.

 

HOZAN –DENGBEJ MEHMET KILIÇIN ANNELERİ HAKKA YÜRÜDÜ..

 

Bölgemizin güçlü sesi, Serhadın Hozanı –Dengbeji, Kurd-Tırk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Kılıç’ın Anneleri Haci Asli Kilic ebediyete intikal etdi..

Cenaze Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Elmalı Camiden binlkerce hemmizin katılımı ile kaldırılarak defin edildi.

Yakın zamanda vefat eden tüm hemserilerimize Allahtan Rahmet kendilerine sabır diliyoruz..

Taziye Mehmet Kılıç

0532393 5371

 

MEHMET KILIÇ KİMDİR..

 

Serhadın Hozanı –Dengbeji, Kurd-Tırk Halk Müziği Güçlü sesi, TRT kurdi başta olmak üzere yerel ulusal kanallarda, bölgemizin en büyük festivallerinde düğün-dernek gecelerimiz de sesimizi,  kültürümüzü, dünyaya yayan bisim.

Serhadın Pavorottisi, Türkiye'de bilinen 9 ile 10 arasında Tenor sesli sanatçılar arasında müzik otoritelerinin Tennor olarak kabul ettiği güçlü bir ses Mehmet Kılıç.

Ardahan,'lı dengbej olan Derviş Kılıç'ın torunu, Ardahan'ın dengbejlerinden Osman Kılıç'ın oğlu olan Mehmet Kılıç,  küçük yaşlarda dedesini ve babasını dinleyerek Hozanlık-Dengbejlik geleneği içinde büyüdü.

Sanatçının, Dermanım Benim, Gençliğimi Aldın, Gidelim .. gibi birbirinden güzel birçok klipi de bulunmaktadır..  

Sanat hayatı da başarılarla dolu olan Kılıç’ın İstanbul Gülhane Ses Yarışması,  TRT korosunun da düzenlemiş olduğu yarışmalarda da birincilikleri bulunan bir sanatçı.

Heryıl Ardahan’da Düzenlenen Ardahan Bal, Çıldır Göl, Göle Kaşar, Hocvan Yayla Festivali gibi bir çok festivalinde hit sanatçısı..

Sanatcımızın hakka yürüyen validesine Allahtan Rahmet, Kendisine ve Kılıç ailesine başsağlığı diliyoruz..

 

 

 

Ben İstanbul Gülhane Ses Yarışmasından zaferle çıkıp, 1.inciligi kazandım. Ayrıca TRT korosununda düzenlemiş olduğu yarışmayı da kazandım, sanat hayatıma emin adımlarla ilerlemeye çalışıyorum.

 

Değerli hemşerilerimide bana verdikleri desteklerden dolayı unutmuyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum ve beni davet ettikleri tüm etkinlik ve faaliyetlerde yer almaya katılmaya çalışıyorum.

 

Ardahan,da her yıl düzenlenenArdahan Bal Festivali, Göl Festivali, Yayla Festivaline katılıyorum. Türkiye'nin bir çok yerinde konserler veriyorum.

 

Bana verdigi destek ve katkılarından dolayı en başta klibime sponsor olan

MaviKaradeniz TV nin değerli sahibi sayın Fuat Kuş,a

Değerli yönetmenim İsa Aydın'a , Ardahan'ımızın değerli işadamı sayın Alihan Akkoç'a, Beykoz Ardahan Derneği ve yönetimine,Ardahan Federasyonu Ardafed,e, Hoçvan Federasyonu Hoçfed'e, Değerli Mehmet Ali Arslan'a, Gazeteci Fakir Yılmaz'a, Ardahanımızın değerli yerel gazetecileri, Gürbüz Küpeli'ye, siz değerli tempo75.com imtiyaz sahibi Hasan Tik'e

 

Kısacası Ardahan,dan Edirne'ye tüm sevenlerime yürekten teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER : Bölgemizin güçlü sesi Serhadın Hozanı –Dengbeji Kurd-Tırk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Kılıç’ın Anneleri Haci Asli Kilic ebediyete intikal etdi..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA