GÖLE, GÖLE-FED İKİLEMİNİ BİTİRECEĞİZ..

İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneğinin Pazar günü (15 Mayıs 2022) yapılan kongresinin ardından açıklama yapan Yıldırım ve ekbi Göle, Göle-Fed ikilemini bitireceğiz dediler..
Bu haber 2022-05-14 09:59:17 eklenmiş ve 2313 kez görüntülenmiştir.

 

GÖLE, GÖLE-FED İKİLEMİNİ BİTİRECEĞİZ..

 

İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneğinin Pazar günü (15 Mayıs 2022) yapılan kongresinin ardından açıklama yapan Yıldırım ve ekbi Göle, Göle-Fed ikilemini bitireceğiz dediler.. 

 

İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneğinin Pazar günü (15 Mayıs 2022) yapılan kongresinde 2. Dönemdir başkanlık yapan Bülent Sarıtaç 3. Kez yeniden başkan seçilirken, Yıldırım başkanlığında 2. Olan liste ise Gölenin bölünmüş olan gücünü tek çatı altında toparlayacaklarını ifade ettiler..  

 

YILDIRIMIN EKİBİ DERDİMİZ KOLTUK DEĞİL STK YAPILANMASININ BİLİMSEL TEMLLERDE RAYINA OTURMASI..

 

Kongre sonrası Doğu Medyaya açıklama yapan Yıldırımın ekibindeki YK üyeleri Kongreyi alsaydık Yaklaşan Göle-Fed Kongresinde Göle ve Göle Fed ikilemlini bitirecektik dediler. Önümüzdeki süreçte Göle-Göle-Fed olarak bölünen Gölenin gücünü tek çatı altında toparlamak olacaktır dediler..

 

Olağan Genel Kurulda, başkan adaylıkları için yarışan adaylardan Bülent Sarıtaç 182, Harun Yıldırım 136,Talip Bulak 63, Köksal Bozkurt ise 23 oy aldı.

 

Sarıtaç’ın başkanlığa seçildiği önceki kongrelere sınırlı sayıda delege ve tek adayla yapılan seçimler yapılırken.. 3. Genel kurul'DA yILDIRIMIN eKİBİNİN VARLIĞI VE AĞIRLIĞI NEDENİYLE  500’yakın delegenin yarıştığı Gölenin gücünün his edildiği mükemmel bir kongreye imza atıldı. Esenyurt Ardahanlılar açısından Ahbap-çavuş ilişkilerinin tarihe karıştığı STK olayının ciddi bir şekilde rayına oturmaya başladığının en önemli göstergelerinden bir kongre oldu.

 

Harun Yıldırım ve Ekibi önemli bir güç oldukları ortaya çıktı. Kongre sonucuna bakıldığında Harun Yıldırım ve ekibinin Göle STK yapılanmasında önemli bir güç oldukları da bu kongre ile pekişmiş oldu.

 

Kongrede Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt dört adayın yarıştığı kongrede yaptığı konuşmada “Eğer Başkan olarak buradaysam, bu sizlerin desteği ve gücü ile oldu. Her zaman Göleli hemşerilerimin yanında olmaya çalışıyorum” dedi.

 

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin ise, tüm adaylara başarılar dileyerek, Göle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kongresinin hayırlı olmasını temenni etti.

 

Kongreye Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Çerkez, Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan ve çok sayıda STK Başkanı katıldı. İstanbul Göle Derneği yapılan kongrede Başkan adayları Bülent Sarıtaç 182, Harun Yıldırım 136,Talip Bulak 63, Köksal Bozkurt ise 23 oy aldı.

 

ÖZTÜRK, İSTANBULDA GÖLE-FED ve GÖLE İKİLEMİNİ BİTİRECEĞİZ..

 

Esenyurt Ardahanlılar Platformu Kurucularından olan, Göle Derneği Kongresinde Harun Yıldırım’ın listesinde yer alan YK üyelerinden Ercan Öztürk,  Göle Dernekler Federasyonunun Haziran ayında yapılacak olan kongresinde Göle ve Göle Fed olarak bölünmüş olan Gölelilerin tek çatı altında toparlanması, Gölenin gücünün bölünmesini engellemek için Göle-Göle-Fed ikilemini bitirmek, iki STK’yı tek çatı altında toparlamak ana projemiz olacaktır. Bu anlamda önerimizi kabul eden yönetimi destekleyeceğiz dediler..

 

YILDIRIM, DERDİMİZ KOLTUK DEĞİL STK OLGUSUNUN BİLİMSEL TEMLDE RAYINA OTURMASIDIR..

Kongrede başkan adayı olan ve az farkla 2. Olan Harun Yıldırım yaptığı açıklamada, ülkemizin dünyamızın belirsiz bir süreçten geçtiğini, savaşlar, iklim, gıda krizi gibi yerel küresel belirsiz binbir sorunun giderek bizleri kuşattığı.. Bu sorunların aşılmasının da 1. Şartı bilimsel temelde rayına oturan, kişisel kaygı ve çıkarların olmadığı ciddi STK yapılanmasında yatmaktadır dediler.. Esenyurtta bu anlamda öce evimiz olan Göleden başlayarak STK alanının Yetkinleştirilmesi için ne gerekiyorsa bunu yapacağız.. Gölelilerin tek çatı altında güçlerini birleştirme önerimizi bütün derneklerimizin gündemine taşıyacağız. Bu biraz zaman alabilir ama gücümüzün bölünmesini bitirecektir dediler..  

 

Merkezi İstanbul Esenyurt’da bulunan, 6 yıldır Başkanlığını Ertekin Baysan’ın yaptığı Ardahan İli Göle Dernekler Federasyonu (GÖLE-FED) 28 Nisan 2022 Perşembe günü Saat 13.00’de Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde 3.olağan kongre için toplanmış çoğunluk sağlanamadığı için Hazirana ertelenmişti..

 

Göle Dernekler Federasyonu (GÖLE-FED) da aynen İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneği gibi onlarca Göle Köy Derneği (40-50 arası köy derneği ve yine 1000’e yakın delegesi bulunan Göle Derneğinin de federasyonunun da ve 800’e yakın delegesi bulunmaktadır.) bir çatı altında toplanması ile oluşan bir STK.

 

STK mantığından baktığımızda Gölenin Göle Derneği ve Göle –Fed olarak İstanbul’daki gücünün 2 ye bölünmesinden başka bir şey olmadığı ortaya çıkmaktadır..  

 

Haziran Ay’ında Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde 3.olağan kongresini yapacak olan Ardahan İli Göle Dernekler Federasyonun ana gündeminin Göle ve Göle Federasyonu olarak bölünmüş olan Gölenin gücünün birtek çatı altında toparlanması ana gündem maddemiz olacaktır dediler.

 

Kongre öncesi Göle Dernekler Federasyonu Başkanlığı için mevcut Başkan Ertekin Baysan, Eren Küpeli, Gökhan Karakoyun, Yılmaz yeni gibi isimlerin aday olarak isimleri geçmektedir.  Ertekin Baysan’ın aday olup olmayacağı  tam olarak netleşmiş değil.

 

 Esenyurt Belediye Başkanı Kemal deniz Bozkurt’un Göleli olması Esenyurt siyasetinde ve Esenyurt’ta Ardahan STK yapılanmasının, Serhat Bölegesi Nüfusunun 1. Etken olması.. Esenyurt yerel-STK yapılanmasında etkisi olması bölge STK’larımıza, Göle-Fed ve Göle Derneğine ilginin giderek büyümesini de beraberinde getirirken; Harun Yıldırım başkanlığındaki ekibin de belirttiği gibi Göle STK yapılanmasının ana sorunu Göle- ve Göle-Fed olarak ikiye bölünmüş olmasında yatmaktadır.. Bu anlamda STK alanında donanımlı profesyonel kadroların çıkıp Göle özelinde oluşan bu bölünmeyi bitirmeleri gerekmektedir. Çünkü Göle Derneği de Federasyon’da aynı kitleye aynı delegeye hitap etmektedir. İkisinin de alt yapısını Göle Köy dernekleri oluşturmaktadır. Bu ikilemin bitirilmesi ise Gölenin gerçek STK gücünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır..


 HABERİN FOTO GALERİSİ.. 

 

İSTANBUL GÖLE DERNEĞİNE PROFESYONEL BİR YÖNETİM..

 

İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneği, Harun Yıldırım Başkanlığında profesyonel bir ekiple, profesyonel bir yönetici kadrosu ile bugün bu pazar günü (15-05-2022 saat 11.00 de kongre başlıyor..) yapılacak olan kongreye hazırlanıyorlar, Yıldırım başkanlığında bir araya gelen ekip uzun zamandır ara vermeden çalışmalarına son hız devam ediyorlar..

 

1990 yılında İstanbul Esenyurt’ta kurulan İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneği, bünyesinde Gölenin 52 köyünün yer aldığı, merkezi Esenyurtta yer Alan Ardahan’ın en büyük STK’larından (Sivil toplum örgütlerinden) biri.  

 

Yıldırım başkanlığındaki ekip uzun zamandır kongre hazırlıklarını yaparken, son olarak Esenyurt Kuarsz Cafe'de kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler. Yarın yapılacak olan kongrenin yol haritasını ortaya koydular..

 

İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneği, 1990’dan günümüze ilk defa böylesine donanımlı bir ekiple, içinde göle İş-STK-Siyaset-Kanaat önderlerinin yer aldığı bir ekiple Göle derneğinin yönetimini devr almaya hazırlanıyorlar. Bu yönetim kadrosunu duyan ve gören Göleliler işte Göle Derneğine böyle bir kadro, böyle bir ekip gerekiyordu. Göleliler, Esenyurtun en önemli STK gücünün çekirdeğini Gölelilerin oluşturduğunu, Yıldırım başkanlığında oluşan profesyonel yönetim kadrosunu görmenin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini bu  özverili çalışmalarından dolayı bu kadroyu takdir ve tebrik ediyoruz dediler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ.. 

 

Yok böyle bir yönetim dedirten Göle Derneği yönetimine aday Profesyonel Yönetim Kadrosu Aşağıdaki İsimlerden oluşmaktadır..

 

Bölge STK yapılanmamızın en önemli ve en faal aktörlerinden, bölgemizi ilgilendiren her toplantı ve etkinlikte yer alan adeta 24 saat toplum için koşan Taşımacılık Sektörünün en önemli Yöneticilerinden, Esenyurt belediyesi Temizlik Müdürlüğünde görevli –Harun Yıldırım

 

Esenyurtun en donanımlı STK gücü olan Esenyurt Ardahanlılar Platformu Bşk Yrd. ve aynı zamanda Esenyurt Belediyesi Esnaf ve Sosyal Hizmetler Koordinatörü - Ercan Öztürk ((Gençlik platformu gücü hakkında bu linke tıklayınız..  https://www.dogukultur.com//haber/19560/esenyurt-ardahanlilar-platformu-tarih-yazdi.html ))

 

Mimar- Turgay Akçelik

 

Emlak-İnşaat Sektöründen – Levent Sarıtaç

 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı - Murat Abdullahoğlu

 

Namık Kemal Mahallesi Muhtarı- Murat Cambaz

 

Otomotiv-Otopark Sektöründen İş Adamı –Ahmet Karatay

 

Turizm-Hizmet sektöründen İş Adamı- Nihat Karakoç

 

Avukat Baran Güven

 

İş Adamı-Necati Karakaya

 

Temizlik Sektörü İş Adamı - Turgay Söğüt

 

İnşaat Emlak Sektöründen – Orhan Karakoç

 

Kamu Yönetiminden – Nihat Şen

 

TOPLANTILARDA STK ALANI İLE TARİHİ ÖNEMDE BELİRLEMELER YAPTILAR..

 

Kongreden önce kahvaltılı toplantı, çeşitli toplantılarda bir araya gelen yöneticiler, yarın yapılacak olan kongre ile ilgili son hazırlıklar, programla ilgili görüş alış verişinde bulundular..

 

Toplantılarda Esenyurt Ardahanlılar başta olmak üzere İstanbul geneli Ardahan STK yapılanmasının dağınık olduğunu, bu dağınıklığın giderilmesi, toparlanması, Esenyurtta Gölelilerin bütün boyutları ile Datalarının çıkarılması, kitlemizin sorunlarına vakıf olma, sorunlara çözümler üretme. Esenyurtluları ayırımsız olarak hemşeri bilinci ile kuşatma.. Ve en önemlisi iklim-eko sistem, afet-savaş gibi hayati konularda topluma bilgi taşıma geleceği gösterme ve planlamada günümüzdeki STK yapılanmasının en önemli görevi ve misyonu olduğuna vurgu yaptılar..

 

Bölgemizin 100 yıldır boşaltıldığını, Sarıçam Ormanları başta olmak üzere doğanın katl edildiği, Ardahan’ın sularıyla, ovalarıyla.. Doğası-Eko sistemiyle oynandığını, Bülbülan Yaylalarının Ardahan’dan Koparılmaya çalışıldığını.. Enerji Boru Hatları, Tarihi İpek Yolu Güzergahı Tarihi Tren Yolunun, Tarihi İpek yolu sınır ticareti gümrük kapılarının (ki geçmişleri insanlık tarihi kadar eskidir)  Ardahan’da yer aldığını, Ardahan’dan geçtiğini ama her ne hikmetse bütün bunların hiçbirinin Merkezinin Ardahan’da yer almadığını..

 

Ardahan’da organik tarım, organik hayvancılık dışında ilimize gübre vb hiçbir kimyasalın girmemesi  1kg balın altınla 1kg  altınla yarıştığı dünyada benzeri olmayan bir ekosistem sahip olmamıza rağmen  tarım ve hayvancılık bu eko-siteme göre değil tamamıyla vatandaşı bitirme üzerine yürüyor.. Tarım-Hayvancılık, eko sistemden faydalanma doğal yapıyı koruma ve geliştirme bu hayati konularda halka yol gösterecek STK yapılanması bugüne kadar çıkmadığı gibi STK alanı toplumun önünde değil gerisinde seyr etmektedir..

 

Kutuplar eriyor birkaç on yıl İstanbul’unda içinde yer aldığı Avrupa coğrafyası buzul çağına giriyor.. Yaşam ve tarım buralarda çökecek.. Toplumuza abc gibi planlar sunmalıyız.. STK alanına bakın ülke geneli nini okuyorlar, toplumuzun, ülkemizin gerçek sorunları yerine kişisel çıkar-kaygı, egolarını tatmin hastalıkları geleceğimizi götürmektedir.. Bu anlamda İstanbul ve dolayısıyla ülkemizin kaderini belirleyen Esenyurtun en büyük STK sı olarak STK misyonunun oturması gücümüz oranında en büyük hedeflerimiz arasında olacaktır..

 

Göle Sarıçam Ormanlarının dünyada 2. bir benzerinin olmadığını, Bülbülan yaylaları, Çıldır gölü, Kayak tesisleri.. başta olmak üzere Ardahanın doğa turizmi eko sistemiyle eşsiz olduğunu.. Bunların değerlendirilmediğini.. Çeşitli lobilerin 10 yıllardır Ardahan’a zarar vermek için yarıştığını, Ardahanda bilim-eğitim, yerel-kamu.. Alarında donanımlı ardahanlılar değil dışarıdan kripto-ajan bir işgalle karşı-karşıya olma dahil.. Büyük bir kuşatma altında olduğunu..  Ardahanlıların bunlardan haberdar dahi olmadığını… Ardahan STK yapılanmasının ağır-kronik sorunlarımız hakkında kör ve ketum olduklarını, birbirinden bihaber durumda olduklarını, İlimizi ilgilendiren büyük sorunlara karşı Ardahan STK yapılanmasının birbirinden habersiz; birbirinden kopuk bir durum içinde olduğunu..  STK alanının toplumun, toplumsal kesimlerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak bir durumda ve yapıda seyr ettiğini Göle özelinde Ardahan ve tüm bölgeyi kapsayacak STK alanının toparlanması ve birlikte hareket etmesi en önemli STK sorunudur..

 

Ardahan’ın Kafkasların Siyasi-Ticari-Ekonomik başkenti olduğunu ilimizin bu tarihi misyonuna ulaşması içinde Ardahan’a Hava alanı değil, Hava Limanının kurulması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.. 

 

En büyük projelerimizden biri İstanbul geneli ve bölgede STK alanının birbiriyle koordineli çalışma ortamının yaratılması hem metropollerde hemde bölgedeki sorun sıkıntılara ortak çözümler üretmek olacaktır dediler..

 

HARUN  YILDIRIM KİMDİR..

2000’li yıllardan itibaren STK’ların içinde aldığı aktif görevleri ve ortaya koyduğu misyonu ile STK alanında öne çıkan Harun Yıldırım 1971 Ardahan Gölede doğu. Lise Mezunu, Kamu yönetimi ve siyaset dalında açık öğretimde eğitim hayatı devam ediyor.  1989 yılında İstanbul’a geldi. Taşımacılık ve Otomotiv sektöründe iş hayatına atıldı.

 

2008 Yılında Kumburgaz 142 nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatif’inde Bşk. Yrd. Olarak göreve başladı.

 

2015 Yılında Esenyurt Nakliyeciler Kooperatifini kurarak 3. Dönem başkanlığını yaptı.

 

2017-19 yıllarında Göle Arpaşen Köyü Derneği Başkanlığı..

 

2019 Esenyurt Kent Konseyi Trafik komisyonu başkanlığı

 

Yıldırım, Esenyurt Bld. Temizlik Müdürlüğü başta olmak üzere belediyenin çeşitli departmanlarında  yönetici olarak görev yapmaktadır.. 

ETİKETLER : İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneği Harun Yıldırım Başkanlığında profesyonel bir ekiple İstanbul Göle Kültür ve Dayanışma Derneğinin Pazar günü (15 Mayıs 2022) yapılan kongresinin ardından açıklama yapan Yıldırım ve e
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA