TARSİM'DE NELER OLUYOR..

Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla kurulan Tarsim'de neler oluyor..
Bu haber 2022-05-06 07:44:23 eklenmiş ve 7520 kez görüntülenmiştir.

 

TARSİMDE NELER OLUYOR..

 

Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla kurulan Tarsim'de neler oluyor.. 

 

Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizmasının devreye sokulması düşünülmüş ve bu amaçla 14/06/2005 tarihli 5363 Sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" çıkarılmıştır. Tarsimi işletmek adına ise Tarım Sigortaları Havuz işletmesi A.Ş. 25 sigorta şirketi tarafından kurularak Yönetim kurulu tarafından seçilmektedir.

 

Satıoğlu döneminde de  sürekli şikayet alan Tarsim’de  Günal döneminde de şikayetler artarak devam ediyor..

 

Günal, ilk iş olarak hazinenin vergilerden benim, senin cebindeki paradan o günkü değeri 35 milyon olan Kadıköy'deki Ziraat Bankasının binasını 45 milyona alarak Tersim’i Mülk sahibi yapmıştır. Gelir gelmez hayırlı bir iş yaparken 10 milyonluk fark ne oldu, kime gitti bilinmiyor.

 

Yeni Tarsim yönetimi ve Müdürü hakkında ki başlıca iddialar ise.. 

 

Kamu müdürleri Reno ve Ford araçlara binerken, Serpil Hanım Volvo ile seyahatini sağlamakta 60 bin lira maaş 3 ayda bir ikramiye ile prim ve 10 bin lira kira yardımını da ayrıca almaktadır. Evinin hatta pazar ve market ihtiyaçlarını bile şirket harcamalarından yapmaktadır. Kendi oturduğu binanın köpeğinin muayene ve bakımlarını Tarsim veterinerleri ücretsiz yapmaktadır.  Müdürün kedi almak için bile şirketin tüm imkânlarını seferber ettiği gibi iddialar bile var..

 Şirket yönetici pozisyonunda çalışan personeller korktukları, hepsinin koltuğuma dokunmasınlar korkusu ile acar müdürün her dediğini de yaptıkları bir diğer iddia. 

 

Kullanılmayan araçlar için kira ödendi.  Volvo araç kirasını ise Kaya filo ile anlaşarak sözleşmesi bitmeyen Firmadaki Volvo'nun kirası olan 1.500 Euro yu iki ay boyunca ödemiştir. 2 ay öncesinden alınan volvonun kirası yattığı yerden ödenmiş olup, yeni volvo için ise ayrıca 15 bin tl ödenmektedir.

 

Tarsim firmasına aldığı tüm personeller ziraat sigortası personeli olup, Satıoğlu döneminde işten atılan personeli çiçeği burnundaki genel mudurumuz  Serpil Günal hepsini tarsimde yönetici pozisyonuna atayarak TC rejminin klasik, haksız-hukuksuz iş alımlarından-atımlarından  birini daha hayata geçirdiği..  İnsan kaynakları prosedürüne uymayan bu atamaların usulsüz ve ilgili yetkili kurumların , kamuoyunun  haberi bulunmaması da bir diğer iddia..

 

Bir diğer iddia ise, Tarsim Genel Müdürü Yusuf Cemil SATOĞLU Abdullah Gülün yeğeni olduğu için bir gecede görevinden alınarak yerine Ziraat sigortanın Genel Müdür Yardımcısı Serpil GÜNAL atandığı.. Ki bu durum TC rejminin değişmez bir gerçeğidir.  Katil kraliçenin, sömürgeci İngiliz siyonizminin  bir sömürgesi olarak kurulan TC,  kurulurken kripto-ajan yapısını inşa ederken rejimin tüm kilit noktalarına, kurumlarına da kripto ajan  elemanlarını yerleştiriyordu..

 

Yeni TC  yöneticileri de aynı metotları kullanarak Katil Kraliçenin izlerini kurumlarda silmeye çalışıyorlar.. Yani hukuksuzluk-haksızlık üzerine inşa edilen TC  rejminde güç kimdeyse kanunu o belirler demokrasisi hakim..  Ve kriptolar ayıklanırken ve yine milli-milli vatandaşı soyma-düşürme oyunları mı hayata geçiriliyor..  Bu ırkçı sömürge rejimde bu  kısır döngü yüzyıldır sürüyor..

 

DÖVİZ KURU DİKKATE ALINMADAN YAPILAN HASAR ÖDEMESİ VATNDAŞI MAĞDUR EDİYOR..

 

Tarsime Yapılan Başlıca Şikâyetlerden biride, döviz kurunu dikkate alamdan hasar ödemelerini eski kur üzerinden yapması..  Çiftçinin sigortası günün şartları ile (dolar o zaman 8 tl idi) yapılmaktadır, hasar oluştuğunda ise dolar şimdi 14 tl ama 8 TL üzerinden hasar ödenmektedir.

 

Özetle, ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan Tarsimin önceki yönetimin kötü kullanımlarını düzeltme amacı ile gelen, göreve getirilen  yeni yönetim eski yönetimi aratacak uygulamalara mı imza atmaya çalışıyor..

ETİKETLER : Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla kurulan Tarsim'de neler oluyor..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA