TC REJMİNDEN ULU CAMİYE KURDCE LEVHA..

Ulu camiye kurdce levha, kurdistanda iki avrupalı cocuk mayına basmalrı sonucu..
Bu haber 2022-05-06 06:32:05 eklenmiş ve 3882 kez görüntülenmiştir.

 

TC REJMİNDEN ULU CAMİYE KURDCE LEVHA..

 

TC rejmi Kurdlerin Kultur başkenti Amede her dilden uyarı vb. levhalar koyarken.. Rejime kurdce battığı için kurdi levha koymuyor. Tabi buda sosyal medyada milyonları rahatsız edince diyanet İslam’ın bir ırk dini olmadığını hatırlayarak kurtce Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami girişinde yer alan uyarı levhasına gelen tepkiler üzerine Kürtçe uyarı levhası asmak zorunda kaldı.

 

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ulu Cami’nin girişine İngilizce, Türkçe, Arapça ve Rusça uyarı levhası konulmuş ancak, Kürtçe’ye yer verilmemişti.

 

Diyanet İşleri’nin Kürtçe’ye yer vermemesi sosyal medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.

 

Gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın caminin girişine Kürtçe tabela yerleştirdiği öğrenildi.

 

Rûdaw Diyarbakır muhabiri Maşallah Dekak, bugün Ulu Cami girişindeki 4 dilde yapılan uyarı levhasına, Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmanckî (Zazakî/Dimilî) lehçelerinde uyarı yazısı eklendiğini aktardı.

 

KURDİSTANA DÖŞENEN MAYINLAR AVRUPALI GENCİN HAYATINI DA SÖNDÜRDÜ..

 

Duhok’un Amedi ilçesi Kani Masi kasabasında yola döşenen mayın iki Danimarkalı turistin geçişi sırasında patladı. Olayda turistlerden birinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Duhok’un Amedi ilçesi arasındaki Serzêr Kapısı’ndan Kürdistan Bölgesi’ne bisikletleri ile giriş yapan iki Danimarkalı turist, Kani Masi kasabasında yola döşenen mayına bastı.

 

Rûdaw’â konuşan Kani Masi Sağlık Müdürü Ahmed Edni, turistlerin sınırı geçtikten sonra anayoldan saptıklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle yıllardır kullanılmayan bir yola girdiklerini söyledi.

 

Yola önceden döşenen mayına basan turistlerden birinin yaralandığını aktaran Ahmed Edni, diğer turistin haber vermesi üzerine bölgeye 122 Acil Servis ekiplerinin gönderildiğini belirtti. 

 

Edinilen bilgilere göre, yaralı turist, hayatını kaybetti.

 

Yerel bir kaynak Rûdaw'a turistlerden birinin isminin Johannes William Karlsson ve diğerinin isminin ise Torbjorn Haubroe Methmann olduğunu söyledi. Ancak hayatını kaybeden turistin hangisi olduğu henüz netleştirilemedi.

Avrupalı-Asyalı, Ortadoğulu, Ukraynalı çocuklar bu ölümlerin asıl mimarlarının katil kraliçe abd-terörist İsrail, terörist nato  ve ortadoğuya döşenen sahte suni devletlerle terör lejyonları olduğunu kavramayana kadar hayatlarının baharlarını yaşamadan hep toprağa düşecekler..

 

ETİKETLER : Ulu camiye kurdce levha kurdistanda iki avrupalı cocuk mayına basmalrı sonucu..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA