Aralık Okullarında Antep Fıstığı Seferberliği

Örnek bir davranış sergileyerek Siirt-Antep fıstığı fidanlarını okulların bahçesine diken öğretmenlerimizin bu yenilikleri umarız tüm ilde sonuç alır. Ve ileri de Iğdır fıstığı da raflardaki yerini alır
Bu haber 2022-04-08 10:05:12 eklenmiş ve 1950 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Öğretmenlerden Örnek Davranış: Aralık Okullarında Antep Fıstığı Seferberliği

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Yukarı Topraklı Yunus Emre ortaokulu müdür yardımcısı Harun Reşit Özdemir öğretmen arkadaşlarıyla birlikte Siirt-Antep fıstığı fidanlarını kendi imkânlarıyla temin ederek okulların bahçelerine diktiler.

 

Örnek bir davranış sergileyerek Siirt-Antep fıstığı fidanlarını okulların bahçesine diken öğretmenlerimizin bu yenilikleri umarız tüm ilde sonuç alır. Ve ileri de Iğdır fıstığı da raflardaki yerini alır.   

 

Konu ile ilgili bilgi veren Yukarı Topraklı Yunus Emre ortaokulu müdür yardımcısı Harun Reşit Özdemir şunları söyledi: “Kayısısıyla meşhur Iğdır’ımızda ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla öğretmenlerimizin de destekleriyle sipariş ettiğimiz Siirt-Antep fıstığı fidanlarını bazı okullarımızın bahçesine öğrencilerimizle birlikte diktik. Burada fıstığın yetişemeyeceği söylense de biz hevesimiz kırılmadan bu çalışmayı yapıp öncülük yapmaya çalışacağız.

 

Daha önceden Harran Üniversitesi mezunu Tarih Öğretmenimiz Nihat Alçan’ın girişimiyle bir öncülük yapılmış fakat gerekli desteği görmediğinden bu fikrini ve projesini yaygınlaştıramamıştı. Ekmiş olduğu fıstıklardan aldığı ürünlerin bir kısmını bana verdi. Ben de okulumuz öğrencilerine ürün ile ilgili bir tanıtım slaytını izlettikten sonra onları bilgilendirip Nihat Öğretmenimizin verdiği tohumları küçük saksılarda yetiştirmeye çalıştım. Çok şükür yüzde seksen oranında çimlenip fidanlar haline geldi.

 

 Yeterli miktarda olmadığı için bir miktar da sipariş ettik. Öğretmenlerimizin desteğiyle aldığımız bu fidanları başta okulumuz Yukarı Topraklı Yunus Emre Ortaokuluna olmak üzere Şehit Erhan Çiyapul Anadolu Lisesi ve Aşağı Aratan Şehit Sefer Taş Ortaokullarımızın bahçelerine Çalışan, Öğrenci, Öğretmen ve Yöneticilerimizle beraber diktik.

 

Amacımız bölgede ürün çeşitliliğini artırmak, başka ürünlerin de burada yetiştiğini bir kez daha ispatlamak ve çocuklarımızın bu gibi yeniliklere açık olmasını sağlamaktır.” Şeklinde konuştu.

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA