RUSYA-KURDİSTAN İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM..

RUSYA-KURDİSTAN İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM..
Bu haber 2022-04-08 06:31:08 eklenmiş ve 4243 kez görüntülenmiştir.

 

 

RUSYA-KURDİSTAN İLİSKİLERİNDE YENİ DÖNEM..

 

RTİB Başkanı Sabahattin Yavuz, Ekonomik İlişkilerde Mezopotamya Kurdistan’ın üzerinde kurulu bulunan  TC  rejimi ile Rusya’nın ekonomik ilişkilerini BBC’ye değerlendirdi.. Rusya-Kurdistan-Mezopotamya ilişkilerinde  yeni safha  analiz yazımız dipnotta..(X1)

 

YAVUZ, RUSYA-TURKUYE EKONOMİK  İLİSKİLERİNİ BBC’YE DEĞERLENDİRDİ..

 

RTİB Başkanı Sabahattin Yavuz, Rus-Türk ekonomik ilişkilerini BBC için değerlendirdi

 

BBC Türkçe Servisi'ne konuşan Moskova merkezli Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yavuz, son olaylar bağlamında ikili ekonomik ticari ilişkileri değerlendirdi.

 

"Büyük şirketler ofislerinin bir kısmını Türkiye'ye taşıdı"

 

Yavuz, "Rus iş insanlarının Türkiye'ye ilgisinde çok büyük bir artış yaşandı. Bunun iki nedeni var: Birincisi Türk hava sahasının Rusya'ya açık olması nedeniyle Türkiye hem Rus iş insanları için, hem de toplum için bir köprü haline geldi. İkincisi de Türkiye'nin BM yaptırımları dışındaki yaptırımları uygulamaması. Özellikle Rusya'daki iş dünyasında AB ve Batılı ülkelerle iş yapan büyük şirketlerin çok büyük bir bölümü, ofislerinin bir kısmını Türkiye'ye taşıdı. Yöneticilerinin bir kısmı da Türkiye'ye taşındı." dedi.

 

Ofislerini taşıyan şirketler arasında büyük enerji, bilgi teknolojileri (IT) ve maden şirketlerinin de olduğunu belirten Yavuz, Batılı şirketlerden mal alamayan Rus şirketlerinin Türk şirketlerine yöneldiğini de ekliyor: "Ruslar Türkiye'de tekstil, hazır giyim, deri, hafif sanayi, gıda, kimyasallar ve özellikle de otomobil ile makine yedek parçalarına ilgi gösteriyor. Bu çok önemli çünkü otomotiv sanayisindeki pek çok AB markası Rusya'dan çıktı veya faaliyetlerini durdurdu.  Rusya da ihtiyaç duyulan parçalar konusunda Türkiye'de ciddi bir araştırma başlattı."

 

"Türk KOBİ'lerine talep"

 

Yavuz Rusya'nın Türkiye'de şirket kurma ve Türk şirketleriyle iş yapmanın yanı sıra Türk şirketlerini Rusya'ya da davet ettiğini söylüyor: "Özellikle hafif sanayi sektörüne büyük bir ilgi var. Rusya'da ortak yatırım yapma girişimleri göze çarpıyor. Rusya'da özel ekonomik bölgelerden, Moskova ve dışındaki bölgelerden Türk KOBİlerine ciddi bir talep var. Bunu özellikle bölge valiliklerinin yaptığı açıklamalardan çok net görebiliyoruz. Bölge yönetimleri Türk şirketlerine önemli fırsatlar sağlayabileceklerini, vergi ve diğer konularda yardımda bulunacaklarını açıklıyor."

 

RTİB Başkanı Yavuz, Türkiye'ye yatırım yapmaya başlayan Rus şirketleri arasında IT sektörünün öne çıktığını da ekliyor: "IT sektörü önemli, teknolojik bir sektör. Bunların çoğu ABD veya Avrupa ile iş yapan şirketler olduğu için Türkiye'ye yeni yatırımları söz konusu oldu."

 

Yavuz, Türkiye'ye yalnızca sermayenin gelmediğine işaret ederken, ayrıca özellikle yazılımcıların ve bankacılıktaki IT sistemlerinde çalışanların önemli bir kısmının Türkiye'ye gittiğini aktarıyor. Rusya'nın Visa ve Mastercard gibi ödeme sistemlerinden çıkarılmasıyla birlikte iki ülkenin finans akışında yeni arayışlara girdiğini söyleyen Sabahattin Yavuz, iki ülke arasındaki ticarette ruble ve TL kullanımının artmasını bekliyor. Yavuz, Türk bankalarına derecelendirme veya lisans veren kuruluşların, Rusya'da yaptırım altında olan kişi veya kuruluşların Türk bankalarında bir şekilde işlem yaptığını tespit etmesi durumunda bu bankaların baskı altına gireceğini, fakat yaptırım listesinde olmayan Rus şirketleri ve bireylerinin Türkiye'deki hizmetlerden faydalanabileceğini belrtiyor.. 

 

"Türkiye ve Rusya'nın stratejik, önemli ve uzun vadeli bir işbirliğine..."

 

"Rus sermayesinin bu yeni ilgisi, Türkiye için ne gibi avantajlar yaratabilir?" sorusunu da yanıtlayan RTİB Başkanı Yavuz, Türkiye'nin Batı ile sorun yaşamadan Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerine devam edebilmesi durumunda iki ülkenin stratejik, önemli ve uzun vadeli bir işbirliğine girebileceğine işaret ediyor.

 

Yavuz, önemli oligarkların ve işadamlarının Türkiye'ye ilgisinin devam edebileceğini de ekliyor: "Daha fazla Rus sermayesinin Türkiye'ye gelmesi durumunda dış ticaret dengesi Türkiye lehine ciddi bir şekilde değişebilir. "Bunu sadece özel sektöre bırakmamak, devletler arasındaki özel stratejik anlaşmalarla yapmak lazım. Bu belki de Türkiye için bir dönemeç noktası."

 

DİPNOT  X1:

 

Rusya-Kurdistan-Mezopotamya ilişkileri yeni bir safhaya geçildi. Bilindiği gibi siyonist kapitalizim 500 yıldan fazla bir süreçte ulus devlet faşizmini milim-milim gezegenimize döşeyerek yüzyıllar içerisinde bütün dünya halklarını soykırıma açık koyun sürülerine; imhaya açık fare sürülerine çevirdi..

 

Osmanlı ve Çarlığın siyon kapital tarafından gezegenimizden silinmesi sonrası ise dünyayı tamamen ele geçirdiler. Oyunları anlaşılmasın diye de dünyamızı komünist-kapitalist diye  iki bloğa ayırmanın yanı sıra marks-english-lenin gibi siyonist hahamları kurtarıcı, devrimci, bu siyonist çeteleri çözen Kennedy vb başkanları, siyaset, sanat, bilim adamı, firma, iş adamı, güvenlikçi, asker, polis.. sıradan insana milyonları aşan, askeri darbeler, dsünya savaşları,  faili meçhul cinayetler işlediler..

 

Çarlık ve Osmanlının yıkımının akabinde Ortadoğu-Mezopotamya üzerinde en büyük darbeyi alan halkların başında kurdler yer aldı. Kurd halkı bir sabah uyandığında Filistinden Afganistana uzanan devasa Mezopotamya coğrafyasının sahte suni sınırlarla sınırları çizilen, tc-iran-ırak-syria gibi uyduruk faşist ulus devletlere Mezopotamya parçalandığı gibi Mezopotamyanın bir ucuna terörist İsrail, diğer ucuna da Kurdlerin en az 30 bin yıllık olan toprakları Kurdistana Sor üzerine de uyduruk Ermenistan ve uyduruk Azerbeycan gibi sahte-suni devletler kurdular.. Tarları evleri arazileri  akrabalrı başka bir ülkede kendilerini başka bir ülkede buldular. Kurd analr artık dillerinden anlayamadığı çocuklar doğurdular..

 

Tabi siyonist kapital bununla da yetinmedi, Beluciler, Gorciler, Çeçenler,  Peştunlar, Aryenler , Ruslar.. (Rusyayı kuranlarda Mezopotamyadan giden Kurdlerdir, Çar , Char Dudayev gibi birçok isim incelendiğinde Kafkaslar ve Rus coğrafyasının kurdi nufusla 1. Dereceden akraba ve hatta aynı oldukları ortaya çıkmaktadır..)  gibi Kurd kökenli 1,5 milyara yaklaşan Kurdi nüfusu soykırımla  tarihten silmeye çalıştılar..

 

Osmanlı ve çarlığın yıkımının akabinde artık Kurdler diye bir ulus yoktu. Onların yerine  TC rejmindeki gibi sahte bir türk ırkı, Azerbeycandaki gibi sahte bir Azeri ırkı vs..  gibi olmayan ırklar geçirildi.. Ve filistinden Afganistana parçalanan Mezopotamyada  artık Kurdler diye bir ulus yoktu, dilleri yasaklandı, fiziki kültürel  soykırım Kurdlerin kaderi  oldu.. Kurdistanın-Asyanın tüm yer altı üstü madenleri,inen bilinmeyen tüm hazineleri siyonist şatolara taşındı..

Çarlık ve Osmanlının yıkılışının üzerinden 100 yıl geçtikten sonra Filistin’den Rusya’ya halklar uyandı. Siyon kapitalin yüzyıllardır kendilerine dayattıkları soykırım çemberini Kurdlere bakarak görmeye, çözmeye ve anlamaya başladılar..

Dünya halkları Kurdistan-Mezopotamya ve Kurdlere dayatılan parçalanma ve soykırımın aslında bütün dünya insanlığına da dayatıldığını gördüler, bu görme sonucu Rusya Mezopotamyaya inmek zorunda kalırken.. Terörist Nato örgütünün siyonist-nazi zelenskylerle Rusyayı sarması ve russian halkları birbirine kırdırması ile net görmeye  ve anlamaya başladılar..

Birbaşka ifade ile Kurdlere –Kurdistana dayatılan tarihten silme operasyonunu siyonist-terörist kapital Rusya’ya ve Russian halklara dayatmaya başladı.. Ve Rusya şu gerçeği net anladı.. Mezopotamya’nın-Kurdlerin yıkılışı direkt Rusyanın yıkılışıdır..  Çünkü siyonist kapital yüzyıllar boyu kendi kripto nüfusunu diğer ırk-din kisvesinde gizleyerek sürekli Rusya coğrafyasının ablukaya alındığını net olarak görmeye başladılar..

Türkiye’de iktidar değişikliği yada eksen kayması olduğunda siyonist kapital yine sahte bir türk ve sahte bir türk dünyası üzerinden Rusya’yı kuşatıp tarihten silme operasyonuna kladığı yerden devam edeceğini de net görmeye ve anlamaya başladı..

Bu gerçeklerden dolayı Rusya ve Russian halklar şu gerçeği net olarak anladılar.. Adı TC, İran-Irak-Syria ne olursa olsun bu uyduruk yapıların çekirdeğinin Kurdlerden oluştuğunu Kurdlerle kader birliği yapılmadan Rusya’nın her zaman tehdit ve tehlike altında olacağı gerçeği net görüldüğünden Ruslar artık filistinden Afganistana Kurdi nufusla kader birliği yapma dönemine geçtiler. .

Sadece TC değil iran-ırak-syria artık ekonomik siyasi sosyal iktisdadi stratejik her alnada Mezoptamya ile Rusyanın özdeşleştiği kader birliği yaptığı bir döneme de  girmiş bulunmaktayız..

 

Özetle siyon kapitalizmin binbir oyunla tarihten silmeye çalıştığı Osmanlı-Çarlık küllerinden doğmaya başladığı gibi Filistin’den Rusya’ya Birleşik Anadolu Devletleri doğum sürecine girildi. Ve bütün bu coğrafyayı kapsayacak olan tüm halkları kapsayan Rusya Federasyonu da doğmaya başladı..  Rusyanın sahte ırklar, siyonkapital oyunlarla sarılmamsı içinde bütün dünyanın olduğu gibi Rusyanın sigortasıda tarih boyunca olduğu gibi yine Mezopotamya olacaktır..

 

İşte terörist Nato bütün gücü ile bu doğumu engellemeye çalışıyor ama gücü yetmeyecek.. Çünkü ABD, Çürümüş Avrupa ve Terörist İsrail gibi yapıları kendi vatandaşları tarafından yıkılma dönemine girdiler ve bu çürük yapılar  yıkacaklar ve dünya federasyonuna giden yol açılacak.. 

ETİKETLER : RTİB Başkanı Sabahattin Yavuz Rus-Türk ekonomik ilişkilerini BBC için değerlendirdi
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA