AREV’DEN ARDAHAN’A ÖZEL OKUL MÜJDESİ

AREV’DEN ARDAHAN’A ÖZEL OKUL MÜJDESİ
Bu haber 2022-03-31 09:13:02 eklenmiş ve 2143 kez görüntülenmiştir.

 

AREV’DEN ARDAHAN’A ÖZEL OKUL MÜJDESİ

 

Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) 3 yıl aradan sonra eğitime destek gecesini İstanbul Hilton Otelde icra etdi. Bu gecede Ardahan eğitimi için devrim niteliğinde olan Ardahan’a özel okul projesi çıktı..

 

AREV Pandemiden önce robotik kodlama projesi ile gösterdiği başarısını bu dayanısma gecesinde bir üst boyuta taşıdı.  2022 eğitime destek gecesinde Ardahan eğitimi açısından devrim sayılabilecek bir proje daha ortaya koydular.

 

AREV; Gecenin anlam ve önemini ortaya koyan Ardahan’a Özel Okul projesini bu gecede Ardahanlılara duyurdu.

 

Bilindiği gibi Ardahan’da ve SERHAD geneli bölgede özel okul yok, Ardahan’da son 10 yıllarda üniversitelere girişte Ardahan sondan 1.  olurken bölge geneli eğitimde durum çok kötü. Bu durum ise ülke geneli Ardahanlılar açısından  en büyük sıkıntılardan biri, olduğu gibi halk,  iş –siyaset –stk dünyasında önde olanlar için bu durumdan utanmıyorlar mı sorusunu sormaktadır ..

 

Sadece Ardahan değil son yıllarda Serhad geneli  çocuklar tıp, siyaset, askeriye..  gibi ar başta olmak üzere  Serhad  geneli bölge nüfusu adeta büyük bir saldırıya, bombardımana uğramış bir şekilde çocuklarımız, gençlerimizi geçmişte olduğu gibi OTDU, Boğaziçi başta olmak üzere TR’nin en iyi üniversitelerine bırakın girmeyi artık yanlarından bile geçmiyorlar..

 

AREV’in pandemiden önce robotik kodlama projesi ile Ardahanlı çocukları TR 1. Yapması, bu çocukların dünya genelinde Çin’de yapılan robotik kodlama yarışmasında ise 350 takım arasında Ardahanlı çocuklar ilk 10 içinde yer almaları , çocuklarımızın nasıl sarıldığını ve geri bırakıldığını da en iyi ortaya koyan bir örnek oldu..

 

Ardahanlı çocukların bu başarısı TC eğitim sisteminin ne kadar yoz-kof ve geri olduğunu ortaya koyarken.. Ardahan özelinden Serhada uzandığımızda bölgenin siyasi-kültürel, ekonomik olarak çöküşünün aynı şekilde eğitim sistemini de nasıl yerle bir ettiğini de ortaya koymaktadır..

 

Bu gecede ve diğer STK etkinliklerinde başarısızlık ve geri gidişin derin saldırı biçimlerine STK alanı dokunmuyor, çünkü farkında değiller.  Geçmişte rejim bütün ayakları ile bölgeyi sarmadığı gibi, günümüzdeki gibi çocuklar bire bir kayıt altında değildi. Belki yokluk yoksulluk vardı ama insanlar doğal olarak besleniyordu. Buna yiyecek içecekle oynama gibi biyolojik-ekolojik  saldırı alanları eklendiğinde.. Sadece Ardahan’da değil, TR genelinde bilim, siyaset, ekonomi.. alanlarında dünya ile boy ölçüşebilecek  vatandaşlarımızın ortaya çıkışı engellenmiş bunmaktadır..

 

Bu kısır döngüyü aşan hemşerilerimiz ise Baran Korkmaz ve Thodex örneğinde de görüldüğü gibi rejim bu ülkeyi derinden ele geçirmiş sermaye grupları dışında firma istemediğinden genç beyinlerimizden  Thodex’in beyni Faruk Fatih Özer gibi gençleri kasten kaçırtıyorlar..  (Ayrıntılar İçin Bkz..)  Baran Korkmaz gibi küresel düzlemde iş yapan bir hemşerimizin ortaya çıkması hem ABD, hemde ABD’nin sömürgesi TC rejmi iki rejim tandan da kıskaca alındı..

 

Bu tür gerçeklere vurgu yapmamızın ana nedeni bizlerin eğitim, bilim, ekonomi her alanda geri kalmamızın temel nedenlerini gösterme. Birbaşka ifade ile vatandaşı her alanda atomuna kadar sarıp bitirmeye çalışan bir TC sistemi ve bu sistemi gizleyerek  hala bizi kullanmaya çalışan sömürge-derin tc yapılanması.. Özetle bu sistemsel sorun ve kuşatılmışlık  sürdükçe eğitim, ekonomi, bilim, siyaset  her alanda sadece biz Ardahanlılar değil, TR geneli 80-90  milyon her alanda giderek dibe vurmaktadır ..

 

 

Gecede dikkat çeken en önemli noktalardan biri TC - STK yapılanmasının klasik hastalıklarının da bu geceye yansıması oldu.  Pandemiden önceki gecede bölgemiz bütün renk ve yapısıyla temsil edilirken, 2022  AREV gecesinde sanki AREV Atatürkçü bir dernekmiş gibi sahneden salona heryer yine klasik tc amblem ve fotoları, ataturk gölge ve heykelleri ile bezendiği gibi sıklıkla yine kurtarıcı edebiyatı ve sübliminal mesajlar  geceye damga vurulmaya, ardahan  eğitimi değilde ataurkcü bir dernek izlenimi öne çıkarılmaya çalışılması stk ruhuna ters, ve toplumu bölen ayrıştıran bir adım..  

 

Birbaşka ifade ile İstisnalar dışında ülkemizde STK alanı halkı bir bütün olarak kuşatma yerine ya iktidar partisi bileşenleri, yada muhalefetten chp bileşenlerini yansıtan projelere çevrilmektedirler.. Geceye CHP ve CHP’liler damgasını vururken.. Diğer toplumsal kesimlerden katılım asgari düzeyde kalması AREV’in aşması gereken en büyük problem olduğu ortaya çıktı..

 

AREV’i kuran İlter Avsar ve Arkadaşları gerçekten sivil insanlar, tek dertleri eğitim ve çocuklarımız.  AREV’in geri-yoz TC  siyasal alanı tarafından kuşatılmasına izin vermemeliler, verirlerse bu güzel STK’ya yazık olur.. Bölgemiz STK alanı söz konusu olduğunda ekseriya CHP ve pek azında da iktidar vb. kanallar el atarak çürütmektedirler.. Bu  anlamda STK yönetimlerinin çok etkin ve yetkin insanlardan oluşması siyaset ve sistem üstü duruşu geliştirmeleri lazım ki tüm toplumsal kesimlerin desteklerini alabilsinler..

 

İktidarın valisinden vekiline bu alanda stklara onculuk etmesi bir yana, iktidar muhalefet alanı stk ları bölüp bölüşüp yok etmeye çalışıyorlar.. Bu gecede neden ardahan valisi ve akp vekili yoktu..   lafta mangada kul bırakmayan gursel tekinler  eğitimde sondan 1. Olan Ardahan için bu gecede ortada gözükmemeleri çalışmamaları  tüm hemserilerimiz icin soru isretleri olurken.. CHP STK'larda en iyi şekilde öne çıkan faydalanan ve STK alanına katkı yaparak 2023 sonrası eski tc yi yaşatmak için stk alanından en iyi faydalanan bir parti olarak açık ara farkını da ortaya koymaktadır..  

 

Ardahan Eğitim Vakfı Ardahan’ın en değerli STK’sı. Özel okul projesi ise bölgenin yüzyıllık TC eğitim tarihinde ortaya konan en büyük proje. Bu projeye dil-din-ırk-parti-mezhep hafifliklerine girmeden sahip çıkılmalı. Çocuklarımızı hep birlikte hem TC rejminin pençelerinden kurtarmalı, hem de Serhaddın ırk-dil-din-mezhepüstü cihanşümul kültürü ile donatarak  geleceğe taşımalıyız, geleceğe hazırlamalıyız..

 

AREV GECEDE KİM NE DEDİ, KONUŞMACILAR , MUZİK BÜTÜN DETAYLAR  VİDEO..

 

AREV GECE FOTO GALERİ..

 

 


ETİKETLER : AREV’DEN ARDAHAN’A ÖZEL OKUL MÜJDESİ
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA