Kenan Can Kaya Adresinde Bulunamadı

Hakkında gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten de soruşturma başlatıldığı belirtilen Kenan Can’ın babası Mehmet Kaya’nın da HDP’nin Aralık ilçe başkanlığı yaptığı belirtildi
Bu haber 2015-11-28 11:04:07 eklenmiş ve 322 kez görüntülenmiştir.

Yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklıktan aranan HDP’li Kenan Can Kaya güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada ikametinde bulunamadı. Örgütün dağ kadrosuna kuryelik yaparak, erzak taşıdığı belirtilen Kaya’nın örgüte elemen kazandırmak için aktif rol aldığı iddia ediliyor.

 

 Eylemde sağ gözünü kaybetti

 

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sonra Iğdır HDP’nin düzenlediği protesto eylemlerinde katalizör görevi yürüten Kaya’nın birçok etkinlikte sarı kırımız yeşil renkli takılarla örgütün elebaşının posterlerini taşıyarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturmalar açıldığı belirtildi. Kaya'nın bu yürüyüşte polis mukavemet ederken sağ gözünü kaybettiği öğrenildi. 

 

Hakkında gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten de soruşturma başlatıldığı belirtilen Kenan Can’ın babası Mehmet Kaya’nın da HDP’nin Aralık ilçe başkanlığı yaptığı belirtildi.

 

Kaya ailesinin akrabaları Av. Medet Serhat’ta 1994 yılında faili meçhul bir cinayete kurban gitmiş aile o zamanda gösteri ve yürüyüşler düzenlemiş ve gözaltılar yaşanmıştı.

 

Soruşturma dosyaları oldukça kabarık olan Kaya ailesinin muhalif kimlikleri ile ön plana çıktıkları biliniyor. Kaya, Jandarma tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde aranıyor.


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA