REİS SÖNMEZ HOCAMIZI HAKKA UĞURLADIK..

Uzakdoğu sporları dalında hocaların hocası olan, 1959 Ardahanlı doğumlu Reis Sönmez hocamız aramızdan hakka uğurladık..
Bu haber 2022-03-18 11:34:10 eklenmiş ve 1173 kez görüntülenmiştir.

 

REİS SÖNMEZ HOCAMIZI HAKKA UĞURLADIK..

 

Bir ömre sığdırılamayacak başarıları sığdırabilen hocaların hocası Reis hocamız aramızdan ayrıldı. Uzakdoğu  sporları dalında hocaların hocası olan, 1959 Ardahanlı doğumlu Reis Sönmez hocamız aramızdan hakka uğurladık..

 

Dünya, Avrupa, İstanbul Kokartlı (x1)  hakemlerimizden biri olan bölgemiz orjinli profesyonel bir sporcu olan Reis Sönmez, ayni zamanda profesyonel bir STK yöneticisiydi. Bölge derneklerimizde üstlendiği misyonla doğduğu toprakları asla unutmayan vefa borcunu da fazlasıyla ödeyen bir şahsiyetti..

 

Karate sporu başta olmak üzere Uzakdoğu dövüş sporları dalında uzman olan, Uluslararası –Ulusal anlamda yurtiçi dışı müsabakalarda hakemlik yapan Sönmezin onlarca şampiyonluğu yüzlerce madalya, yüzlerce plaketle ödüllendirilen bir isimdi. Spor alanında ülkemizde ulusal-uluslararası dereceleri olan en başarılı hocalarından biriydi.

 

70’li yıllarda Ardahan’dan İstanbul’a ailesi ile göç eden Sönmez, 80’lı yılarda Bağcılar Camlı Kahvede kendi spor salonunu açarak (1986-87) karate başta olmak üzere Uzakdoğu sporları alanında yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Türkiye, Avrupa, Dünya geneli birçok maçta hakemlik etdi.. Bölgemizden spor dalında kokart sahibi tek profesyonel sporcuydu.

 

2000’li yıllarda bizler hemşerilerimizi bir araya getirmek, İstanbul gibi büyük metropollerin bizleri dişlileri arasında yiyip bitirmesini önlemek, giderek birbirinden uzaklaşan hemşeri ve akraba gruplarını bir araya getirmek için STK-Dernekçilik alanında koşarken Reis Sönmezle o yıllarda tanışmıştık.

 

2015 yılında doğduğu köy olan Pangis Köyünün derneğini kuran Sönmez 1-2 dönem dernek başkanlık yaptı. Turkiye futbol federasyonundan il-ilçe köy dernek federasyonlara birçok STK’ya üye ve YK üyelikleri vardı.

 

Başkanlığı döneminde ve sonraki yıllarda Hocvan’da düzenlenen Hocvan Yayla Festivali şenliklerinde futbol müsabakaları spor müsabakalarını kendisi yönetti. Hocvan Yayla Festivali futbol müsabakalarının mimarı olduğu gibi Hocvan Sporun kurulmasının fikir babalarındandır, Hocvanda kendi köyü başta olmak üzere birçok köyün futbol takımını kurmasında öncülük yaptı. Yılda en az birkere sılai rahim yaparak akraba eş dostu ziyaret ederdi. Doğduğu topraklardan bağını her zaman diri tutan, bağını koparmayan ender örnek bir insandı..

 

Ardahan Bal Festivalinden, Çıldır Göl Festivaline, Göle kaşar festivali, Bülbülün yayla festivali..  bölgemizde yapılan tüm festivallere de ayırımsız katkı ve katılım sağlayan sosyal alana sivil toplum alanına en duyarlı hemşerilerimizden biriydi..

 

Bir ömre sığdırılmayacak başarıları sığdırabilen ender başkanlarımızdan biri olan Reis Sönmez evli ve iki çocuk babasıydı. Bağcılardaki spor salonunu çocukları işletmektedirler..

 

REİS HOCA VİDEO TIKLAYINIZ..

 

REİS HOCA FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

X1-- Kokart Ne Demek:

 KOKARTLI HAKEM NEDİR?

Dünya, Türkiye Avrupa kokartlı hakem, ülkelerin yerel, ulusal-küresel maçlarında maç yöneten hakemler, uluslararası müsabakalarda görev almak için hakemlik kokartına sahip olmalıdır.

 

Bazı testler ve sınavlardan geçen hakemler, kokartı taktıktan sonra organizasyonlarda hakem olarak görev alırlar. Karate alanında kokart, hakemlerin yerel-ulusal-küresel düzeyde maç yönetmesi için bir ehliyettir. Kokart sahibi kişinin profesyonelliğinin de nişanesi ve göstergesidir.

 

Kokart: Belli bir topluluğa, kuruma ait simge; yakaya, göbeğin üstüne, alına takılır. Kokart sahibi kişi, bulunduğu dalda başarılı, statü sahibi kişidir. Belli aşamalar ve başarılardan sonra bulunduğu alanla ilgili kokart alır..

 

ETİKETLER : Uzakdoğu sporları dalında hocaların hocası olan 1959 Ardahanlı doğumlu Reis Sönmez hocamız aramızdan hakka uğurladık..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA