Esenyurt Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutladı..

Esenyurt Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde Yaptığı Etkinlikte Binden Fazla Kadını Birbiriyle Buluşturdu..
Bu haber 2022-03-07 09:39:56 eklenmiş ve 466 kez görüntülenmiştir.

 

Esenyurt  Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutladı..

 

Esenyurt Kent Konseyi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde Yaptığı Etkinlikte Binden Fazla Kadını Birbiriyle Buluşturdu..

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat komisyonunun öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte binden fazla kadını birbiriyle buluşturdular.

Ayla Demirtaş Modaratörlüğünde, Dr. Nihat kaya, Avukat  Yağmur  Sarıkaya, TR önde gelen Sinema Yönetmeni Ümit Efekan, Yazarlar.. birbirinden değerli isimler kadına şiddet başta olmak üzere.. Bu önemli etkinliğe konuşmacı olarak katıldılar..

Psikyatır Dr. Nihat Kaya

Av. Yağmur Sarıtaç

Sinema Yönetmeni Ümit Efekan

Modörotör Ayla Demirtaş

Esenyurt kent konseyi kültür sanat çalışma grubu sorumlusu Yusuf Ulu

Esenyurt kent konseyi çalışma Grubu başkanı

Ayla Demirtaş

Esenyurt kent konseyi kültür sanat yürütme grubu

Gülhan Yıldız

Emine Akkaya

Vedat Baran

Ali Yıldırım

Hakan Hasanoğlu

Murat Aydın

Yılmaz Yıldırım

Sevilay Dinçer

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu bu dev kadrosu ile kadınlara unutulmaz bir gün ve anlar yaştılar.. Dev sanatçı kadrosu kadınlara kurdi, tırki, rumi-rusi, lazi.. tam bir muzik soleni yaşattılar.. Anadolu-Mezopotamyanın üstün kültürünü hem yaşadılar, hem yaşattılar. Halaylarla horonlarla bu ülkenin gerçek kulturunu ortaya koydular..

 

ESENYURT KENT KONSEYİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

VİDEO..

 

ESENYURT KENT KONSEYİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

FOTOĞRAFLAR..

 

Günümüzde Türkiye Metropollerinde Sivil Toplum Kurumları, Sivil Toplum Örgütleri (STK-STÖ) giderek Kent Konseyleri, İl-İlçe-Köy Derneklerinden oluşan Federasyonlar şeklinde büyük çatılar altında toplanmaya; büyük çatılar altına akmaya başladılar..

İllerde  ve ilçelerde ise STK alanındaki bu oluşum Kent Konseyleri şeklinde vücut bulmaya başladı..

Kent konseyleri açısından gerek sahip olduğu üye sayısı, gerekse kapsam alanı ile  gerekse alt komisyonları  ile, kadın, gençlik, mülteciler, hukuk, imar, mahalle, muhtarlar.. gibi alt komisyonları ile Esenyurt Kent Konseyi, günümüzde İstanbul siyasi ve yerel yönetiminin kaderini belirleyen bir şehir olan Esenyurt’un en büyük STK’sı olduğu gibi; bu konsey yukarda da vurguladığımız gibi kapsam alanı ve alt komisyonları ile 40 bini aşan üye sayısı ile ülkemizin en büyük STK’sı..

 

ESENYURT’UN EN BÜYÜK STK BAŞKANI MEHMET HANİFİ KAYA..

 

2021 Yılı Eylül-Ekim aylarında yapılan genel kurulda Esenyurt kent Konseyi Başkanlığına Seçilen Mehmet Hanifi Kaya Esenyurt’un en büyük STK başkanı..

Bunun temel nedeni STK alanı başta olmak üzere İstanbul her alanda sadece İstanbulun değil ülkemizin de siyasi sosyo kültürel kaderini belirleyen bir metropol.

 

Bu metropolun en büyük özelliği ise politik, ülke ve dünya sorunlarına vakıf politik on milyonları aşan harika bir nüfusu barındırması..

 

Günümüzde İstanbulun tüm ilçelerinde halk kitleleri artık kripto ajan, siyaset STK alanında zübükzade oyunlarla halkı kuşatan STK siyaset toplumsal alan çürütücüleri yada üçkağıtçılarını deşifre, siyaset-stk zübüklerinin önünü keserken.. samimiyetleri ile, topluma, toplumsal alana hizmetleri ile, kurtculuk, turkculuk, mezhepcilik, aturkcilik  gibi calik-culuk hafifliklerine asla girmeyen, yaşamları ile kendilerini ispat etmiş halktan, halkın gerçek çocuklarından oluşan kadroları başlarına geçirmeye başladılar..

 

Örneğin Esenyurtta Kaya Ailesinden Rahmetli Orhan Kaya’nın verdiği demokrasi mücadelesini bilmeyen pek az insan var. Hayatını insana, insan haklarına adayan önder ve örnek bir kişilikti.. Herkes, herkesimin saygıyla andığı bir halk önderiydi..

 

İstanbul TR’nin en Politik Kenti, İstanbulun en politik kenti ise Esenyurt. Esenyurt halkı halkın gerçek temsilcilerini omuzlarına alıp yürüten en büyük politik kitle..

 

Bir başka ifade ile mensup olduğu aile, halka toplumsal alana sundukları hizmetleri, samimiyetleri, her zaman sıradan bir halk neferi gibi heryer de halkın içinde, halkın emrinde hazır-nazır olan yaşamları ile sıradan bir vatandaştan ayrılmayan.. asla baş-başkan  hafifliklerine girmeyen gerçek önder ve örnek kişiliği ile M. Hanifi Kaya Esenyurtun en büyük STK başkanı, önümüzdeki yıllarda İstanbul’da halkın öne çıkardığı Kayalar halkın kendilerine yüklediği misyon nedeniyle.. aynı zamanda ülkemizin de kaderine yön verecek insanlar olmaya başladılar.. Çünkü Metropollerde artık halk önlerine sunulan sahte başkan iş adamı vs-vs  önlerine temsilci diye  sunulan kripto yapıları çözmeye görmeye ve önlerini kesmeye başladılar, Kaya gibi gerçek halk çocukları heryerde önlere çıkmaya başladılar..

 

 

KENT KONSEYİNDE HALK FAKTÖRÜ ve HALKIN GÜCÜNE 1-2 ÖRNEK..  

 

 

İstanbul’da en kapsamlı dünya kadınlar günü etkinliğine imza atan Esenyurt kent Konseyinin neden bu kadar büyük olduğunu, binden fazla kadını bir etkinlikte nasıl toparladığının perde arkasını anlama babında halk ve halkın gerçek temsilcileri, halkın içinde gerçek karşılığı olan hemşerilerimizin  olduğunu ifade etmiştik. Birbaşka ifade ile Esenyurt Kent Konseyiinin gücü sadece Esenyurtla sınırlı değil, bütün İstanbulu kapsayan kolları var.. Buna kısaca 1-2 örnek verirsek..

 

Sanatçı Gülhan Yıldız haftalardır büyük bir eforla çalışıyordu. Tek başına bir ordu gibi İstanbul Anadolu Yakasından Yüzlerce kadını kendisi etkinliğe taşırken.. Gülhan Yıldız,  sanatçı kişiliğinin yanı sıra STK alanında tam bir uzman, kadınlar başta olmak üzere siyaset-stk-iş dünyası içinde on binlere varan bir destek kitlesine sahip, hemşeri camiamıza, stk alanına  parti-görüşüstü destek sunan ender sanatçılarımızdan biri. İstanbul geneli on binlere varan büyük bir destek ktlesine, çevreye sahip.

 

Yıldızın yanı sıra Esenyurtun halk içinde en büyük karşılığı olan aktörlerden biri de Esenyurt Ardahanlılar Platformunun kurucusu, başkanı, Esenyurt Bld. Sosyal hizmetler çalışanı Güven Yıldırım..

Bir telefonla Küçük Çekmeceye gelerek bizleri alıp bu etkinliğe yetiştiren Hoçvanın önde gelen STK başkan, kanaat önderleri, Erkan Deli, Ercan Ve Ayhan Öztürkler..

Kısacası halkın içinde karşılığı olan, halkın gerçek temsilcilerinin yoğun emeği ile kent konseyi binden fazla kadını bir araya getirdi. Kadınlara krallara layık bir etkinlik ve gönüllerince eğlenmesini sağladılar..

 

Esenyurt Ardahanlıar Platformu Başkanı Güven Yıldırım ve Esenyurt Ardahan Platformunun nasıl bir güç olduğunu anlama açısından Esenyurt Ardahanlılar Platformu Tarih Yazdı  haberimize Bakınız  Habere Tıklayınız.. 

 

  

ETİKETLER : Esenyurt Kent Konseyi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde Yaptığı Etkinlikte Binden Fazla Kadını Birbiriyle Buluşturdu..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA