BEYKOZ ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNDE YENİ DÖNEM..

2015’den sonra beykoz ardahan dernekçiliği ciddi bir STK olma yolunda önemli adımlar atdı.. Bu adımlara kısaca değinirsek:
Bu haber 2022-02-28 15:31:58 eklenmiş ve 322 kez görüntülenmiştir.

 

BEYKOZ ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNDE YENİ DÖNEM..

 

Beykoz Adahan Dernekçiliği kurulumundan bugüne sancılı da olsa epey büyük bir mesafe aldı.. Rahmetli  Metin Yıldız, İnan Aktürkten Beykoz Dernek kurucuları Alattin Kılıç Kemal Demir, Süleyman Yıldız herkesin şu anda yönetimlerde olan aktörlere kadar her kesin  azçok emeği katkıları oldu. Beykoz Ardahan Dernekçil,iğinde asıl gelişmeler 2015 ten sontra başladı.. 

 

2015’den sonra beykoz ardahan dernekçiliği ciddi bir STK olma yolunda önemli adımlar atdı.. Bu adımlara kısaca değinirsek:

 

 Beykoz Ardahanlılar, Ardahan Eğitim Vakfı ile birlikte Ardahanın tüm il-ilçe-köy derneklerini bir çatı altında birbiriyle buluşturdular.. Beykoz Ardahan dernekçiliğinde ilk defa dernekler hem aynı çatı altında yer aldılar, hemde birlikte yönetim kurulu toplantılarını yaptılar..

 

Bu dönemde yapılan en büyük yeniliklerden biride başkan-başkan hafifdliğini aşarak, gençlerin önünü açarak; dernekçiliği halka taşıyarak STK alanında Beykoz Ardahanlılar açısından adeta devrim nitleiğinde olan yönetimlerin işlevselliğini, derneklerin en önemli organının domlı yönetyiciler olduğu gibi gelişmelere imza atıldı..

 

İlk defa TC siyasal partileri arasında ayırım yapmadan MHP’den HDP’ye hepsi ziyaret edilerek bu dönemde birçok ilke imza atıldı..

Bu gelişmeler bibiri ile buluşarak hem il dernekçiliği hemde Panig örneğinde görüldüğü gibi dernekçiliğin dört dörtlük ayakları üzerinde oturmasını da beraberinde getirdi..

 

Beykoz diğer iller-dernekler baz alındığında, istisnalar dışında dernekçilik alanında ahbap-çavuş ilişkilerinin yoğun olduğu, STK ruhundan uzak, rant iliişkilerinin yoğun olduğu, halkı temsilden  çok halkı pazarlama, sişvil toplumuı değil resmi ideolojiyi baz alan STK ruhundan uzak bir yapılanma ile karşı karşıya olunduğnu dernekçiliği yada STK alanını az çok bilen görür.

Beykozda bu atıl yapıya neşter vuran Ardahanlılar oldukları gibi, iyi yada kötü yanlarıyla da en politik kitle Ardahanlılar..

Beykozda birbirine rakip gözüken siyasi partilerden, rant çetlerine en çok gözlemledikleri ve çekindikleri kitle her zaman Ardahanlılar olduğu gibi, Ardahan dernekçiliğinin rayına oturmaması içinde gizli-açık birçok hamle yaptılar.. Panig Derneğinin arabasının yakılması, taciz-tecavüz oyunları ile Paniglilerin sarılması, bizim dönmimizde yerel-kamu yönetimlerinin Ardahanlıları sürekli dışlaması, içerden ele geçirip çürütmeye çalışoılması.. Kısaca dönen binbir oyun dernekçilik alanında Ardahanlıların çelikleşmesini, sağlam bir STK alanını ortaya çıkarmasını da aberinde getirdi..

2015 yılından itibaren  Beykoz Ardahanlılar adına  Yusuf Sit, Ardahan Eğitim Vakfı İlter Avşar, Fuat Avşar, Serkan Korkmaz, bu kuşatmanın kırılmasında rahmetli İnan Aktürk’ün, dernekçiliğe önemli bir ivme ve renk katan Nursel Ateş vb. bayan kardeşlerimizde adeta taşımayacakları ağır yükler yüklendiler..  Memet Yıldız  ve Panigliler bir kale gibi durup bütün saldırıları def ettiler..

 

DERNEKÇİLİĞİMİZİN OTURMASINDA MEMET YILDIZ FAKTÖRÜ..

 

Bu dönemde Ardahan dernekçiliği sarılıp nefessiz bırakılırken.. 2014-15 Yıllarında Panig Dernek başkanlığına halkın oybirliği ile baişkanlığa seçilen  Memet Yıldız ve yönetimi bölge dernekçilik tarihimizde görülmeyecek bir ağır yükü yüklendiği gibi, ortaya koyduğu icraatlarıla da Memet Yıldız bütün İstanbula örnek olcak icraatlarıyla öne çıktı. Dışarıdan yada içeriden Panig derneği başkanı kimdir bilinmezken..

Panig Derneği bölgemizin sa STK’sı değil, aynı zamanda bölgemizin yerel yönetimi görevini görüyordu.. rneğe aldıkları araçlarıyla Suriyeliden –Diyarbakırlıya yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koştukları gibi, iyi ve kötü günlerinde tam kadro hep halkın hizmetinde oldular..

Bir cenaze olduğunda gece saatlerinden itibaren başkan Memet Yıldız başta olmak üzere yönetim tam kadro hep halkın hizmetinde oldu..

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz gerçeğinin en iyi örneklerinden biri Memet Yıldız, Beykoz bu Şubat Ayında 3-4  cenazemiz vardı.. Bu cenazler Eski Muhtarlarımızdan Hikmet Yıldızın Ablası, Kerim Demirin Genç Yaşta vefat eden kızları Merdem Şakul, Allattin Kılıç’ın anneleri ve Şahinkayada ikamet Eden Nihat Yıldız, Melek Yıldızın  anneleri, Rahmetli Ali Yıdızın Eşi .. Cenazelerin hepsinde de  Memet Yıldız herzaman ki gibi bütün gücü ile halkın hizmetindeydi.. Yıldızın kişiliğinde bireyin samimiyetinin, dürüstlüğünün, halka yaklaşımının nekadar önemli ve belirleyici olduğunu

 

KARAKAYACI DERNEKÇİLİKTE ORTAYA KOYDUĞU BAŞARI İLE BÜYÜK TAKDİR TOPLADI..

 

Bilindiği gibi 2021 Eylül Ayında Beykoz Ardahanlılar Derneği olağan genel kurulunu yaparak yine Beykozda bir ilke daha imza atdı. Dernekçilikte dönüşümlü başkanlık dönemini başlattılar. Bu gelişme, başkan-başkan histerisi ile  toplumun önüne baişkan-başkan salvoları ile  atalamak isteyen birçok middilli atını yerlebir etdi.. Bir dernekte en önemli organın yönetim olduğunu, bir derneğin yönetim-katılım-denetimden oluştuğunu ortaya koyarken, Ardahanlıların bu politik ve profesyonel duruşu, toplumu toplumsal alanı dizayn etmeye çalışanları da şoke etdi.. Ardahanlılarla oynanmayacağını ortaya koydu..

1.Dönem Başkanlığa seçilen Demet karakayacı dernekçilik alanında tecrübe sahibi olmayışı ve genç yaşı nedeni ile çoğu insan acaba bu görevi yaparmı yönündeki tüm soru işraetlerini yerle bir etti. Ortaya koyduğu başarılı performansı ile adeta büyüledi. Beykoz Ardahanlılar federasyonların, birçok derneğin başarmadığını başararak her ay ayda bir kez kesintisiz  yönetim kurulun toplantılarını yaparken..  

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ 

 

Diğer yandan pandemi koşullarının da olumsuz atmosferine rağmen Ahmet Mithaty Efendi Kültür merkezinde kendi üyeleri sanatçılar ordusu halk konserine imza atmak başta olmak üzere, siyasi parti, federasyon gibi siyasi-sosyal, STK larla da birçok buluışma ve toplantılara  birçok etkinliğe imza attılar..

 

Derneğin panedemi koşullarında biriken, 1 yıldan az bir sürede çözülemez denilen birçok sorunu yönetimdeki acar gazeteci Erkan İzcinin olağanüstü performansıyla çözülürken, birbiri ile uyumlu, turizm hizmet sektörünün öndegelen temsilcisi Serkan Yıldız, sürekli yönetimlerde bulunarak uzamnlıkları ile dernekçiliğe önemli katkılar sunan Nursel Ateş, Fuat Avşar, Serkan Korkmaz, Kurbani Sural, Vural Çelik.. Kısacası profesyonel yönetimi ile Beykoz Ardahanlılar hem Ardahan dernekçiliğini sağlam ayakları ile oturtmaya, hemde gençlerin dernekçilik alanınmda ne kadar önemli olduğunu Başkan Demet Karakayacı ile görmeye başladık..

Özetle 2015’ten günümüze yapılan çalışmalr harcanan emekler meyvelerini vermeye başladılar.. Beykoz’da  STK alanında siyasi-iktisadi, yerel anlamda belirleyicilik ve birçok alanda Özelde Beykozun, genelde ise  İstanbul bölge dernekçiliğimizin yerini ve yönünü tayin edecek, kaderini belirleyecek bir noktaya Beykoz ardahanlılar ulaşmış oldular.. Beykozda giderek ete-kemiğe bürünmeye başlayan Doğu Delagasyonu, bölge sivil toplum yapıanması Beykoz Ardahanlıları kendi çatıları olarak gördüklerini, önümüzdeki zaman diliminde bu çatı altında toparlanacaklarını gündemlerine şimd,iden alömaya başladılar..

 

ETİKETLER : 2015’den sonra beykoz ardahan dernekçiliği ciddi bir STK olma yolunda önemli adımlar atdı.. Bu adımlara kısaca değinirsek:
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA