ARDAFED Doğu Ekspresi Ardahana Ulaşmalıdır..

Ardahanlılar, Ardahan Lobisinin eksikliklerini biran önce giderip Ardahan için harekete geçesini istediler..
Bu haber 2022-02-27 17:26:05 eklenmiş ve 466 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED  Doğu Ekspresi  Ardahana Ulaşmalıdır..

 

Ardahanın çatı örgütü olan ARDA-FED  bugün Ardahana tren istiyoruz, ve Şişli de yenilenen  federasyon binasının açılışı için bir araya geldiler. Ardahanlılar, Ardahan Lobisinin eksikliklerini biran önce giderip Ardahan için harekete geçesini istediler..

 

Önce kahvaltılı bir toplantıda üye dernekler, delegler, STK’larla bir araya gelen federasyon yönetimi, toplantı ile işlgili bilgi verdiler..

Toplantıda açılış konusmasını ARDA-FED Başkanı Orhan çerkez Yaparken, ardından katılımcılar konuştular.. Birlikte federasyonu açılışını yaptılar..

 

Toplantıda Ardahan açısından tarihi önemde olan sorunlar masaya yatırıldı..  

 

ARDAFED TOPLANTI KİM NE DEDİ VİDEO..

 

ARDAFED FOTO GALERİ..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) 2021 Eylul Ayında yapılan olağan genel kurulda  Orhan Çerkez başkanlığında yeni yönetimini seçmişti..

4-5 aylık gibi kısa bir sürede Orhan Çerkez ve yönetimi küçümsenmayecek başarılara imza attılar.. KAİ tanıtım günleri, Ardahada Kütüphanelerin açılması, Ardahanda sinema Günleri, ulusal ve yerel kanallarda Ardahanın çeşitli etkinliklerle anılması, ardahanın  kurtuluşunun kutlanması..

Kapanma noktasına gelen bir federasyonu kısa zamanda Çerkez ve yönetimi Ardahanın en büyük, en güçlü  SK’larından birine çevirmeye başardılar..

 

Ardahan Türkiyenin en sorunlu, her alanda ençok geri bırakılan, ablukaya alınan illerinden biri..  Tarihi misyonu itibarı ile Serhadın-Kafkasların ticaret başkenti olan, Tarihi İpek yolu güzegahının varasyaya açılan pısı olan  Ardahan TC cumhuriyet rejimi boyunca en çok göç veren boşaltılan, bitirlmeye çalışılan  illerin başında yer aldı..

Doğalgaz başta olmak üzere, enerji boru hatları Ardahandan ülkemize giriş yapmalrına rağmen Tanap vb. firmalar sanki fetödan emir alırcasına merkezlerini Erzuruma, tarihi İpek Tren yolu Ardahandan Asya-Önasya, Avrasyaya çıkış yaprken.. Yine aynı şekilde ana merkezleri  ana hangarlar Karsa inşa edildiler. .. Çıldır Aktaş gibi gümrük kapılarının kontrolu ve işlemleri yine Karsta..

Tarih ve Turizm açısından önemli bir done olan Doğu Ekspresinin bitiş güzergahı Ardahan olmalı..

Ardahana Hava Alanı değil Avrasyanın en stratejik siyasi-iktisadi-kültürel coğrafyası olduğundan Ardahana Hava limanı istiyoruz. Bir an önce Ardahan lobisinin tüm ayakları ile oturup harekete geçmesini istediler..

Ardahanda turizime hizmet başta olmak üzere eğitim yaz ve kış turizmi için gereken altyapı ve projelerin hayata geçirilmesi..

En az bunlar kadar önemli olan bir  diğer konu ise Cumhuriyetten öneceki dönemde Ardahanın bir ilçesi olan Artvin, Karadeniz lobilerinin girişimi ile Ardahanın tarihi-turistik noktasan Erzurum-kars-Karadenizin kavşak noktası, Ardahan Yayala turizminin can damarı Ardahan Bülbülan yaylaları Ardahanlıların elinden alınmaya çalışılıyor..

 

ARDAHAN YAYLA FESTİVALİ BAL FESTİVALİ  BÜLBÜLAN YAYLASINDA DA YAPILMALIDIR..

 

Kinzotdamal-Bağdeşen Derneği dışında neredeyse Ardahan STK yapılanması bu sorunun farkında bile değil..

Ardahan Bülbülan Yaylasını almaya çalışan karadeniz lobisi Ardahanda görülen mahkemeyi bile Artvine taşımaya çalışıyor.. Kinzotdamal derneği  kurucu başkanı Şemsettin şenel, ve şu andaki  dernek başkanı Mahmut Bilgin adeta feryat ederek bu konuyu federasyonun gündemine taşıdılar..

 

MUHTAR ALİ ŞENEL KARADENİZ  LOBİDSİNİ TEK BİR SORUYLA MAT ETMİŞTİ..

 

Karadeniz Lobisinin Ardahan Bülbülan yayalarına çökmek istemesi yeni değil. 50 yuıla yakın bir geçmişi var. Bu davalrdan birine  zamanın Bağdeşen Muhtarı Rahmnetli  Ali Şenel hakim, savcı, iş adamlasrından oluşan Kardaneiz  lobisinin sahtekarlıklarını bir tek soruyla orataya çıkarıp davayı kazanmıştı. Rahmetli, Bülbülan yayalarının eski adı olan halk arasında yüzyıllar önceden kullanılan Kuzu kulağı ( Gohe Berxareş,  Gohe Berxaşin – Kinzotdamallı yaşlılar bu adı adları bilir yada mahkeme kayıtlarında mevcuttur) Manasına gelen kurdi ismi buradakiler söylesin ben davamdan vaz geçeceğim diyor.  Tabi karadeniz lobisi bırakın bülbülanın tarihi ismmini bilmeyi  bu copğrayaya yabancı olduklarından  yüzyıllar öncesinden kullanılan adları  bırakın bilmeyi kurdi tek kelime bilmediklerinden davanın hakimi sahtekarlığı gördüğünden davayı rahmetli  muhtar Ali Şenel lobiyi mat ederek kazanmıştı..  Adahanlı Ali şenellerin ayağa kalkıp coğrafyalrına yayalarına sahip çıkmalrı gerekmektedir..

 

Diğer önemli bir nokta ise Kartal Ardahanlılar Dernek Başkanı Adnan Köroğlunun dile getirdiği gibi Ardahan Çıldır gölüde bir Kars gölüne çevrilmeye çalışılıyor..

 

3-4 saat süren toplantıda Ardahanın karşı karşıya olduğu kronik tüm sorun sıkıntılar dile getirildi. STK ve lobi olayının güçlendirilmesinde herkes hemfikir oldu..

 

Hanak Dernek başikan yrd. Sıtkı dursunda sistemin, rejimin  tarım ve hayvancılık için para verip vatandaşı borçlandırdığını.. Verilen paranın üretime, yada hedeflenen yönden kullanılıp kullanılmadığını denetlemeyerek  vatandaş düşürülmektedir belirlemesini yaparken.. STK ların bu alana yoğunlaşıp kamu yönetimleri ile irtibata geçmeleri gerektiğine vurgu yaptılar..

Göle sarıçam ormanlarının katl edilmesinden kura nehrine yapılan operasyonlara kadar Ardahanın tüm sorunları masya yatırıldı. Çözüm önerileri sunuldu.

Ardahanlılar kuşatıldıkları yoğun sorun ve sıkıntılar nedeniyle adeta isyan noktasındalar.. Toplantıda Ardahanın tüm STK’larının federasyon çatısı altına Ardahan için harekete geçesini istediler..

 

ETİKETLER : Ardahanlılar Ardahan Lobisinin eksikliklerini biran önce giderip Ardahan için harekete geçesini istediler..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA