HOC-FED DELEGELERLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI..

HOC-FED DELEGELERLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI..
Bu haber 2022-02-14 08:30:56 eklenmiş ve 626 kez görüntülenmiştir.

 

HOC-FED DELEGELERLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI..

 

Bölgemizin ilk kurulan federasyonlarından Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed), üye dernekler, dernek yönetimleri ve deleglerle yıllık değerlendirme toplantısı yaptı..

Toplantıda açılış konuşmasını federasyonun başkanı Burhann Özer Yaptı. Özer, bütün Hocvan tek bir köydür, hepimiz kanbağı ile birrine bağlı akraba gruplarıyız. Federasyonun kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm Hocvanlılara, siz katılımcılara  saygı-sevgi-hürmetlerimizi sunuyor, hepinize teşkkür ediyoruz dediler. Fedrasyonun endi başkanlığı dönemindeki ,icraatlarını anattılar..

 

Başkanın ardından kısa bir konuşma yapan kurucu başkanlardan, bir dönem başkanlık yapan Güven Yılmaz  siyasi-sosyal anlamda bir yılın özetini ortaya koyan bir konuşma yaparken,  yine federas bir önceki başkanı Türkan Yılmaz, Köy Dernek başkanları ve delegler de kısa bir şekilde görüş ve önerilerini dile getirdiler..

Konuşmacılar, elşetiri ve öz eleştirinin olmadığı bir STK olgusunun olmayacağını, bu anlamda federasyonun  son bir yıllık artı-eksilerine vuırgu yaptılar..

Hoc-Fed’in şefaflık ve hesapverilebilirlik alanında taktire şayan bir k olduğunu, aynı başrının düğün, dernek, cenaze, burs vb.. toplumsal ve bireysel  etkinlik ve  alanlarında da asla ve kata Hocvanlılar arasında ayırımın yapılmamasına herkese ve kesime eşit davaranılması, etkinliklere katılım göstermesi gerkmektedir. Hocfed’de ben değil biz şiarının en önemli esas olduğuna vurgu yaptılar..

Pandemi nedeni ile yapılamayan Hocvan Yayala Festivalinin yapılması için şimdiden girişimlerin yapılması, İstanbul Anadolu Yakası ve Ardahana Şubelerin açılmasına, Hocvan İş Adamları Konseyi ve Hoıcvan Vakfının kurulması gerektiğne de  vurgu yaptılar..

Bütün Delege ve Derneklerin Üzerinde Durduğu en önemli konulardan biride Kesinlikle Sosyal Medyada eleştiri yapılmaması, kurumu yıpratıcı hal-harektlerden kaçınılması oldu. sorun-sıkıntı olduğunda bu sorun sıkıntıların yönetime muhatabına taşınması.. Dikate alınmadığında halkın, hocvanlıların bilgilendirilp bu alanda toplantı istenmesi..

 

HOCFED TOPLANTI VİDEO..

 

HOCFED TOPLANTI FOTO GALERİ..

 

 

 

 

SIXIRPET-BEBEREGLİLER GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ İLE TOPLANTIYA DAMGA VURDULAR..

 

1-2 dönemdir federasyon başkan adaylıkları ile öne çıkan Ayhan Öztürk ve Gazeteci Yusuf Yasin Sit  ve Sıxırpet –Bebereg Dernek Başkanı Fuat Yıldız önemli belirlemelerde bulundular..

Hocfed’in dar kalıplar içerisine haps edilmemesi, bölgeyi ve ülkeyi baz alan, dünyayı baz alan plan projelerle ortaya çıkması gerektiğine vurgu yaptılar..

BÜYÜK STKLARDA YOKUZ

Büyük STK’larda, siyasal alanda sıfır noktasında olduğumuzu, Ülkemizin en önemli STK gücünün ekonominin bel kemeği olan odalar olduğunu,  bu büyük STK’ların odalrın içinde olmayı bırakın daha bunların farkında olmadığımıza değindiler..

Hocvanlıların sahip oldukları öncü kişilikleri, örgütlülük, siyasi-ekonomi, insan gücü dikkate alındığında odalarda siyasal alanlarda hem STK’ların, hemde Hocvan iş dünyası başta olmak üzere ülkemizin bel kemiği olan büyük STK’lara giriş yapmalı bölge iş-stk dünyasına da öncülük etmeliyiz..

Bugün İstanbulda ülkemizin bel kemiği olan odalarda tek bir üye ve yöneticimiz yok.. 

 

SİYASİ-YEREL-KAMU ve EKONOMİK FORUMLARDA, FUARLARDA  YOKUZ..

Bugün yerel ve kamu alanına mal ve hizmet veren bir tek firmamız yok.. Bir firmamızı teyikleyecek, öne çıkmasını sağlayacak bir STK lobi anlayışından çook uzaktayız..

Bizi ilgilendiren hiçbir furad da yokuz.. Bölgemizde üyelerimiz ve Hemşerilerimizin en yoğun iyet gösterdikleri alanların başında Turizm-Hizmet sektörü gelmektedir..

 

25 yıldan fazladır EMİTT fuarı, 2019 dan beri de Doğu Anadoluda DAKAF fuarları yapılmaktadır.. Ne STK olarak farkındayız, ne katılabildik, nede iş dünyamızı katacak tek bir projeyi hayata geçirmeyi bıurakın, fikir olarak bile dile getirebilecek yöneticilerimiz yok..

 

İş dünyası alanında önemli atılımlar yapılmadan, Odalar gibi   büyük erkonomik STK’larda var olmadan, siyasal anlamda, yerel anlamda üye yada hemşerilerimizi önemli konumlara taşımdan giderek geriler ve biteriz..

 

Bu anlamda misyonu ve vizyonu dar olmayan donanımlı Hocvanlıarın acilen bu konulara kafa yormaları, yönetimlerde öne çıkmaları, Hoc-Fedin içerisine haps edilmeye çalışıldığı dar kalıplardan çıkarma zamanı çoktan geldi-geçiyor yönünde görüş belirttiler.. 

 

Bu yüzyılla önümüzdeki yüzyıl bili-yazılım alanlrı başta olmak üzere çocuklarımız yetiştirme, firmalşama, eğitim, güvenlik.. Geri kaldığımız her alan bizden sonraki nesilleri ölümcül derecede vuracak tehliklerdir..

 

Bundan dolayı dar ahbap-çavuş ilişkileri, kısır döngüleri, kısır elştirileribir kenara bırakıp,  kendi egolarımızı tatmini bırakıp iş-siyaset-stk-ekonomi –kültür gücü ile dünuyaya dağılmış bir milyonluk nüfusu ile Hocvanlıları ülkemiz ve dünyamız açısından nasıl belirleyici özneler haline getirebiliriz.. Artık bu konuara kafa yormalıyız dediler.. Çünkü dünyamız insan soyu açısından büyük tehlike ve sıfılamalrın olduğu bir dönemden geçiyoruz..

 

Artık yerel, ulusal-küresel sorunları analiz eden çözüm arayan, çözüm üreten kurmsal altyapılar ve bunları hayata geçirecek gençlik en büyük hedefimiz olmalıdır, bundan dolayı büyük stklar, siyasal alan ve her alanda alan kapmayı hizlandırmalıyız  dediler..

ETİKETLER : HOC-FED DELEGELERLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA