Elektrik Faturası Esnafı Perişan Etti

Esnaf Nejdet Eray; Elektrikte birkaç kalemde tasarrufa gittiğimiz halde, birçok cihazı çalıştırmadığımız halde gelen fatura 5.199,30 TL. Elektrik faturaları kira giderlerini aşmış durumda
Bu haber 2022-02-10 14:10:06 eklenmiş ve 265 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Müdürü Ercüment Güngören il birlikte Karamel Kafe’nin işletmecisi Nejdet Eray’a elektrik faturasından dolayı geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk, ama geçmiyor işte! İşyerinin camına astığı 5.199,30 TL’lik bir aylık elektrik faturası karşıladı bizi.

Bu ay gelen elektrik faturaları ile resmen çarpılan esnaf, fahiş oranlardaki artıştan şikâyet ederek artık işlerini yürütemediklerini, her güne yeni bir zam ile başladıklarını, zayıflayan işlerle birlikte artan zamlar sebebiyle yakında işyerlerini kapatmak zorunda kalabileceklerini belirtiyorlar.

Esnaf Nejdet Eray; Elektrikte birkaç kalemde tasarrufa gittiğimiz halde, birçok cihazı çalıştırmadığımız halde gelen fatura 5.199,30 TL. Elektrik faturaları kira giderlerini aşmış durumda. Esnaf olarak çok zor durumdayız. Elektrik zamları bir an önce geri alınmalıdır.” Dedi.

Iğdır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Müdürü Ercüment Güngören ise yaptığı açıklamada; Kademeli tarife uygulanmaya başlanması, işyerleri ve ağır sanayide yüzde 125 oranında zam yapılması ise hem esnafı hem de halkı ciddi şekilde mağdur ediyor. Yeni uygulama ile bu ay faturalarda hanelere yüzde 100, işyerlerine yüzde 150 oranında artış yaşanmış oldu. Hem vatandaş hem de esnafımız zor durumda elektrik zamları geri alınmalıdır." Şeklinde konuştu.

Elektrik zamlarına tepki büyüyor! Granada kafe cama bu yazıları astı

Iğdır merkezdeki Granada lokanta kafe camına ‘Bir aylık elektrik faturamız 30 bin 703,10 TL’ yazması dikkat çekti. Bu rakama inanamayan vatandaşlar, içeri girip ‘Gerçek mi?’ diye sordu.

Son bir yılda yüzde 120 oranında zamlanan ve hükümet tarafından getirilen "kademeli elektrik"  düzenlemesiyle artık sadece cep değil, ocak da yakan elektrik faturaları için esnaf camlarına bu yazıları asarak tepkisini ifade ediyor. Esnaf “ne olacak bu zamlı gidişatın sonu” diyerek kara kara düşünüyor..!

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA