İSTBAKO KONGRESİNİ KESKİN KAZANDI AMA GÜÇ AKDAĞA GEÇTİ..

İSTBAKO KONGRESİNİ KESKİN KAZANDI AMA GÜÇ AKDAĞA GEÇTİ..
Bu haber 2022-02-07 12:48:55 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

 

İSTBAKO KONGRESİNİ KESKİN KAZANDI  AMA GÜÇ AKDAĞA GEÇTİ..

 

İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO) Pazar günü Şişli Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde 5. dönem olağan genel kurulunu  yaptılar.

 

Kongrede başkan adaylığı yarışı, 4 -5 dönemdir 20 yıldan fazladır başkanlık yapan İsmail Keskinle, Bakkalcılar odası en eski üyelerinden alandaki uzmanlığı ile öne çıkan Tacettin Akdağ arasında geçti..

 

Keskinin uzun zamandır başkan olması, divan üyelerinden taşıma üyeye kadar örgütlü olması yeniden seçilmesini mümkün kılarken.. Tacettin Akdağ öyle bir imkanı olmamasına rağmen 300’ün üzerinde oy alarak  Keskini salladı..

700 üyenin oy kullandığı genel kurulda Akdağ, bu organize olmuş örgütlü güç karşısında tek başına 305 oy, 20 yıldan fazladır başkanlık yapan Keskin ise 395 oy aldı. Bu rakam keskinin tahtınmın nasıl sallantıda olduğunun da net işareti oldu..

Bir başka ifade ile kongre eşit koşullarda yapılmış olsaydı, 10 bine yakın bakkal esnafının olduğu İstanbul metropoliti göz önüne alındığında Akdağ Keskine en az % 50nin üzerinde fark atardı..

Kongrede basın mensuplarına müdahaleyi bırakın, basına ayrılmış bir bölüm bile yoktu. Çekim yaparken sadece basın mensuplarına değil konuşma esnasında divanda Akdağ’a konuşması sırasında sık –sık müdahalede bulununca İSTBAKO’nun nasıl kuşatıldığı kendiliğinden ortaya çıkıyordu..

 

Başkan adayı Akdağın konuşmasına divan sık-sık  müdahale de bulundu.. Yok toparla, yok firma adını vererek konuşamasınız, yok vakit kalmadı, Akadğın konuşmasından ziyade Akdağa sürekli müdahaleyi esa alan bir divana tanık olurken, bakkal esnafını değil sermayenin, marketlerin,  yada resmi ideolojinin temsilcilerini andıran bir bir divan fotoğrafını gördük. Ülkemizin büyük stklarının, odaların  STK ve iş dünyasının geriliği ve yozluğundan nasıl birer araka bahçeye  ve çiftliğe dönüştürüldüğünü de görmüş oluyorsunuz.. 

 

Kongredeki kuşatılmışlığa ve havaya baktığımızda kongrenin asıl galibi Akdağ olduğu ortaya çıkarken, bu saatten sonra İSTDO üyelerinin kulağı gözü Akdağın üstünde olacak.. Ve bir sonraki kongrede Akdağ ceketini de koysa kazanır.. Çünkü Akdağ çürümüş sisteme, market terörüne, market zincirinin sadece bakkalı değil vatandaşı da nasıl sardığını.. bakkal esnafının nasıl sarıldığını, nasıl çıkacağını anlatmaya çalışırken.. Anlatmasına bile izin vermediler..

 

İş  taşımaya, ablukaya kalırsa ki sadece Akdağa oy verecek 300-400 bakkal esnafımız sadece Esenyurtta var.. Gerisini varın siz düşünün..

 

Burada Akdağın seçimi açık ara farkla almamasının temel nedeni Serhat Bölgesi STK –İŞ dünyası yapılanmasının, bizim bölge adına ortaya çıkan STK’ların  oda seçimleri gibi büyük STK alanlarında ne kadar naif-kof ve geri ve yoz bir konumda olduğunu, toplumu, toplumsal alanı nasıl çürüttüklerini de net bir şekilde ortaya koydu..  Bizim dediğimiz STK’larımızın Oda gibi stratejik STK alanlrında içi boş birer çuval olduklarını da gördük. Burada asıl kayb eden kendini, bir yakınını, yada bir siyasi partiden nemalanmak için arkamda böyle-böybir güç var hafifliğinde olan, toplumsal alanla ilgi alakası olmayan basit etkinliklerde fotoğraf karesine girmek için birbirlerini ezen  Serhat bölgesi STK’ları oldular..

 

Hemşericilikte, hakta hukukukta mangalda kül bırakmayan, federasyon, il-ilçe derneklerimizin bölge derneklerimizin bu tür stratejk alanlarda birkaç istisna dışında nasıl içi boş birer çuval olduklarını da İSTBAKO kongresini gözlemlerken net gördük.. 

 

İSTBAKO 5. Olağan genel kurulunda İsmail Keskin yeniden başkanlığa seçilirken.. Nicel olarak değil niteliksel olarak İSTBAKO’nun gerçek başkanı Akdağ oldu.. İstanbulda önümüzdeki 4 yıl  boyunca odanın karalarının alınmasında mevcut yönetim değil, muhalif yönetim belirleyici olacak..

Bir başka ifade ile İSTBAKO üyeleri Keskin’e karşı  Akdağ gibi kendilerinin  gözü-kulağı olacak bir güce kavustular. Bu baskı 5 dönemdir istbako yönetiminin sermaye ve semaye gruplarını değil, bakkal esnafını dinlemesini zorunlu kılacak.. Yük ağır olduğundan

 bakkal esnafı değil sermaye yada zincir market çıkarına çalışan bir durum olusursa.. dönem tamalanmadan olağanüstü genel kurulda gündeme gelebilir.. Akdağın çıkışı, sorunlara vakıf oluşu uzmanlığı İSTBAKOYU iderek güçlendirecek, önemli bir STK konumuna taşıyacaktır..

 

İSTBAKO 5.OLAĞAN GENEL KURUL TACETTİN AKDAĞ  KONUŞMA VİDEO..

 

AKDAĞ KİMDİR TIKLAYINIZ..

ETİKETLER : İSTBAKO KONGRESİNİ KESKİN KAZANDI AMA GÜÇ AKDAĞA GEÇTİ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA