Iğdır MY Story Kitap Kafe’de İkinci El Kitap Satışları Başladı

60 kişilik ders çalışma ve kitap okuma alanı mevcut olan Iğdır MY Story Kitap Kafemiz ‘Türkiye'nin sayılı Kitap Kafe'lerinden olup Doğu Anadolunun ise en büyük Kitap Kafesi olarak hizmet vermektedir
Bu haber 2022-02-05 08:34:20 eklenmiş ve 330 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

İkinci el kitap satışına başladıklarını belirten Iğdır MY Story Kitap Kafe'nin sahibi Dündar Altuntekin, fiyatlarının düşük olması nedeniyle ikinci el kitap alımına ilginin fazla olduğunu söyledi. Daha çok dünya klasikleri, roman, tarih ve macera türü kitaplara ilginin olduğunu Belirten Altuntekin,

60 kişilik ders çalışma ve kitap okuma alanı mevcut olan Iğdır MY Story Kitap Kafemiz ‘Türkiye'nin sayılı Kitap Kafe'lerinden olup Doğu Anadolunun ise en büyük Kitap Kafesi olarak hizmet vermektedir” dedi.

MY Story Kitap Kafe, Bağlar Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi Aydın İş merkezi Nar Et yanında hizmette. Kitap Kafe'de yok, yok. 600 metre karelik bir alanda her çeşit kitap ve kırtasiye bulunmanın yanında sıcak bir ortamda içecek ve tatlı, pasta çeşitlerinin bol olduğu bir mekânda hizmet sunuyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Iğdır’da da kitaba ilgi yeterli seviyede değil. Kitap fiyatlarına gelen zamlar kitapseverleri ikinci el kitaplara yöneltiyor.

‘İkinci el kitaba rağbet artıyor’

 Birinci el kitap fiyatlarının yükseldiği için yurttaşların ikinci el kitaba rağbet gösterdiğini ifade eden Dündar Altuntekin  “Şu an çok fazla ikinci el kitap satıyoruz. Müşteriler ikinci el kitaba rağbet göstermeye başladılar. Genelde buraya öğrenciler ve kitapseverler uğruyor. Bizde her çeşit kitap var. Romanlar, tarihi kitaplar, kişisel gelişim kitapları, felsefe, sosyoloji, psikoloji, dini kitaplar, öğrencilere yönelik hikâye kitapları, düşünce, Kürtçe ve İngilizce kitapları var. Her kesime hitap edecek kitaplarımız mevcuttur.”

Burayı bir kütüphane olarak da kullanabilirler.

60 kişilik ders çalışma ve kitap okuma alanımız var

Altuntekin, Bazı illere göre Iğdır’da kitap okuma oranı biraz da olsa yüksektir, ama yine de yetersizdir. Bunda ailelerin de etkisi var. Çünkü aileler okumuyor. Ebeveynler okumayınca çocuklar örnek alamadığı için okumuyor.” ifadelerini kullandı.

Anne ve babaların çocuklarına kitap okuma kültürünü aşılaması gerektiğini vurgulayan Altuntekin, “Anne ve babalar çocuklarıyla beraber kitap evlerine gidip birlikte kitap seçmelidirler. Çocuklara kitap seçmeyi öğretmelidirler.” Şeklinde sözlerine son verdi.

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA