Zamlardan Sonra İkinci El Elbise Pazarına İlgi Yoğunlaştı

Yazın inşaat işçiliği kışında hamallık yaparak geçimini sağlayan hamal Memo’ya neden buradan alıyorsun diye sorduk. Sormaz olaydık bin ah işittik
Bu haber 2022-02-05 08:32:53 eklenmiş ve 241 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Açık alanda stantlar üzerine kurulan Iğdır ikinci el elbise ve ayakkabı pazarı tezgâhlarında insanlar hummalı bir şekilde kıyafet arayışında.

Yazın inşaat işçiliği kışında hamallık yaparak geçimini sağlayan hamal Memo’ya neden buradan alıyorsun diye sorduk. Sormaz olaydık bin ah işittik.  

Mağazalarda elbise ve ayakkabı fiyatları borsa gibi artıyor. Bir hafta önce 50 lira olan kazak sonraki hafta 100 lira oluyor. Aylık bin 500 lira bile kazancım yok. Evde 6 kişi yaşıyor. Ev müstakil 600 lira kira ödüyorum. Ben nasıl geçineyim. Gelip buradan elbise alıyoruz işte” dedi.

Sabahın erken saatlerde pazarın daha kalabalık olduğunu söyleyen köylü Kemal Aras ise , “Ben geç geldim. İyi, kötü demeden kalan paltolara razı olacağız” diyor. Bunun ülkeyi yönetenlerin bir ayıbı olduğunu söyleyen Aras, “Burası da olmasa halim ne oldurdu” diye serzenişte bulundu.

Hamallık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Rıfat Taştan, “Para kazanamıyoruz. Aldığımız para kira ve faturalara bile yetmiyor. Karnımızı nasıl doyurduğumuzu kimse bilemez.” Şeklinde konuştu.

Elbisesini satmaya gelenler de var

Doğubayazıt caddesinde bulunan Pazarda elbise alanların yanı sıra elbise satmaya gelenlerin de olduğunu ifade eden Satıcı Cemal amca, “Yoksulluk olmasa, insan  birkaç liraya elbisesini satar mı” diye sordu.

Elbise alımında eskiye nazaran artış olduğunu söyleyen Cemal amca, “Eskiden pazara sadece köylüler ve inşaat işçileri gelirdi. Şimdi, şehirde yaşayan, köyde yaşayan herkes geliyor. Çocuğuyla, ailesiyle gelenler var” diyor. Ayakkabıdan, Pantolon, gömlek, ayakkabı, palto, kaban gibi çok sayıda giyim eşyası sattıklarını ifade eden Yılların emektarı Cemal amca, “25 yıldır bu işi yapıyorum. 25 yıldır ilk defa bu yıl ki kadar ilgi var. Buradan ekonominin durumunun nasıl olduğunu anlayabilirsiniz” dedi.

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA