"Taziye Yerlerinde Verilen Yemek Kaldırılmalıdır"

Behlül Salmanlı, "Dinimizde israf haramdır. Taziye yerlerinde insanlar kayıp ettikleri yakınının acısını yaşamadan hemen yemek telaşına düşüyor. Bu yanlıştır. Taziye yerlerinde yemek olayı kaldırılmalıdır
Bu haber 2022-02-01 07:53:14 eklenmiş ve 963 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği eski Başkanı Behlül Salmanlı,”Taziye yerlerinde vefat eden kişiye ihsan olarak verilen yemek olayı kaldırılmalıdır. Ölen kişiye çok fazla bir hayrı yoktur” dedi.

Bir taziye yerinde başsağlığı için gelenlere açıklamada bulunan Şia din alimi Behlül Salmanlı, "Dinimizde israf haramdır. Taziye yerlerinde insanlar kayıp ettikleri yakınının acısını yaşamadan hemen yemek telaşına düşüyor. Bu yanlıştır. Taziye yerlerinde yemek olayı kaldırılmalıdır.

Bu ekonomik şartlarda iki gün ihsan yemeği vermek büyük bir yüktür. Yemeği verecek gücü olan var olmayan var. Verilen ihsanın ölen kişiye faydasının olmasını istiyorsak bilmeliyiz ki ihsan sadece yemekten ibaret değildir öncelikle onun geride kalan vecibelerini yerine getirmemize daha çok muhtaç olduğunu unutmamalıyız. Bir taziye yerinde 3. Ve 7. Gün verilen yemeğin maliyeti 10 ile 20 bin lira arasında değişiyor. Bu para camilere, fakir vatandaşlara, üniversitede okuyan fakir öğrencilere verilebilir. Bunun sevabı daha çoktur. Allah katında daha makbuldür. Şeklinde konuştu.

Iğdır’ın önde gelen şahsiyetleirnden rahmetli Hacı Nebi Gölali ile Hacı Ali Parim gibi insanların vasiyeti üzerine ihsan yemeği verilmedi. Bu insanlarımız örnek olmak istedi. Çevre ve mahalle baskısından kurtulup taziye yerlerinde yemek olayı kalkmalı. Başsağlığına gelen insanların bir tabak yemeğe ihtiyacı yoktur. Verilen yemeğin parasıyla çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye yakacak gıda maddesi alınır, yüzden fazla öğrenciye burs olarak verilebilir." dedi.

ETİKETLER :
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA