QELLİ K DERNEGİNDEN MUHTEŞEM GECE

QELLİ K DERNEGİNDEN MUHTEŞEM GECE
Bu haber 2022-01-30 08:48:21 eklenmiş ve 393 kez görüntülenmiştir.
QELLİK GECESİNDE YER YERİNDEN OYNADI..

 

Qellik Derneği Bu Yıl Esenyurt Kültür merkezinde Yaptığı Gecede Yer Yerinden Oynadı, Qelikliler yine Salonlara Sığmadılar.. Gecede, Kurdlere yüzyıllardır yapılan siyasi, iktisadi, hukukki ayak oyunlarının bitirilmesi, adalet ve hukuk istiyoruz mesajı verildi..
Katılım, heyecan, Kurd Kültürünü yaşama ve yaşatma.. Birçok bakımdan mükemmel bir geceye imza atıldı..
2007 Yılında Adil Usta Kebap Salonları İşletmecisi Adil Özer Başkanlığında Kurulan Hocvan Dernekler Federasyonunun (Hoc-Fed) Kurucu Üyesi Qellik (Çobanlı) Derneği Yaptığı Her Dayanışma Gecesinde Salonlara Sığmıyor. Yaptığı her gecede binleri birbiri ile buluşturuyor.

 

29-01-2022 Cumartesi akşamı yapılan gece2000 yakın insan katıldı. Esenyurt siyasi partileri, il-ilçe-köy, federasyonlar, STK’lar, muhatrlar, binleri aşan hemşerilerimiz birbirleriyle buluştular..

 

Gecenin açılış konuşmasını iki dönemdir dernek başkanlığını yapan Yasin özer yaptı, Özer yaptığı konuşmada kurucu başkandan kendisine kadar emeği geçen tüm başkan ve yöneticilere, geceye katılan Esenyurt Bld. Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayirim başta omak üzere katılım gösteren haziruna, Qelliklilere, katılım gösteren herkese teşekkür edrek konuşmasına başladı..

 

Gecenin sunumunu Usta Sunucu Turgay Zorba yaparken.. Eşi Gülsen Zorba hocalığını yaptığı, Türkan Yılmaz Başkanlığı döneminde Hoc-Fed’e kazandırılan Hoc-Fed Folşklor ekibi adeta büyülerken.. Gecede Kurdistan’ın önde gelen ulusal sanatçıları Şahı Bedo, Heme Haci gibi devler sahne aldılar..

 

GECEYE SÜTÜN KONUŞMASI DAMAGA VURDU..
Qellık Bölge iş dünyamızın lideri Yakup Sütün doğduğu köy. Sütün yurt dışında olmasından dolayı kendisine takdim edilecek olan onur plaketini kardeşi Yusuf Süt aldı. Süt plaketi alırken.. Kurdlerin yüzyıllardır, binyıllardır oyun ve kumpaslarla sarıldıklarını, Kurdler sözkonusu olduğunda adaletin hakın-hukukun rafa kaldırıldığını.. İktidarı-muhakefeti ile kirli siyaset yapıldığına vurgu yaptıktan sonra,
Genel Başkanımız Selahattin Demirtaştan sizlere selam getirdim.. Geç gelen adalet,  adalet değildir..Baskıların, zulumlerin bizi korkutacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Korkmuyoruz, ergeç ülkemiz hakkın-adaletin hakim olduğu bir ülke adaletsizlik yapanlar ise halka hesabını vereceklerdir..  Ülkemizde siyaset kirli siyaset yapıyor.. Halka doğruları taşımıyor.. Sütün konuşmasıyla salon koptu, alkış tufanı ortalığı sardı..
Gecede derneğe katkıları nedeniyle Rahmetli Başkan Cevdet Özerin Plaketi ise oğlu .Çağla Özere  verildi..  Çağla Özer, bu gecede babamın hayallerinin gerçekleştiğini, birlik-bütünlük içinde geleceğimizi birlikte planladığımız görmek bize gurur veriyor dedi..

 

Gecede kim ne dedi, kimler konuştu, hepsini Doğu Medya TV’ye sizler için bir araya getirdik..

 

Bölge STK’larımızın yaptığı geceleri baz aldığımızda 2022 yılı dayanışma geceleri içinde gerek aktılım, gerek, heyecan, gerekse içerik olarak Qellık derneği açık ara 1. Liği hak eden en önemli STK’larımızdan biri oldu..
Bizde Doğu Medya olarak başkan Yasin Özer  ve yönetimine geceye katkı ve katılım yapan herkese teşkkür ediyoruz..
ETİKETLER : QELLİ K DERNEGİNDEN MUHTEŞEM GECE
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA