IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDEN TEKZİP AÇIKLAMASI

Söz konusu yazı aşağıda belirtilen nedenlerle hukuka aykırıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır
Bu haber 2022-01-26 07:32:26 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

25.01.2022 tarihinde https://www.iha.com.tr/haber-dekan-yardimcisi-esini-universiteye-ogretim-gorevlisi-olarak-aldi-1021252/ URL adresinde "Dekan yardımcısı eşini üniversiteye öğretim görevlisi olarak aldı" başlıklı yazının yayımlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu yazı aşağıda belirtilen nedenlerle hukuka aykırıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.

1- Haberde Iğdır Üniversitesine Dekan Yardımcı Doç. Dr. Selçuk Ekici’nin eşi Filiz Ekici'yi öğretim görevlisi olarak aldığı yazmaktadır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu Madde 16-A bendine göre asli görevi Dekan'ın verdiği görevleri yerine getirmektir. Dolayısıyla bu kanuna göre dekan yardımcısının kadro ilanına çıkması ya da öğretim görevlisi alması mümkün değildir. Ayrıca, 21.01.2022 tarihinde Doç. Dr. Selçuk Ekici Dekan Yardımcılığı görevinden zaten ayrılmıştır.

2-Haberde kişiye özel ilan çıkıldığı belirtilmiştir. Oysaki çıkılan ilan "Maliye alanında lisans mezunu olup, Maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, belgelendirmek kaydıyla lisanstan sonra alanında en az 2 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak" şeklindedir. İlan "ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK"e aykırı bir içerik taşımamaktadır. Yönetmelik İkinci Bölüm Madde 5-56 bendlerinde de ifade edilen şekilde genel bir ilandır.

3- Haberde alım için mülakat yapıldığı belirtilmiştir. Oysa "ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK"e göre Öğretim Elemanı alımları mülakatla değil, yazılı sınav ile yapılır. Söz konusu kadroda da yönetmeliğe uygun şekilde yazılı sınav yapılmıştır.

4- Haberde "mülakat sınavına da Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici ile aynı bölümde olan öğretim üyeleri girdi" yazılmıştır. Sırasıyla; Havacılık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Ekici'nin Lisansı Makina Mühendisliği, Yüksek Lisansı ve Doktorası Havacılık ve Uzay Bilimleri - Uçak Gövde Motor Bakım ve Doçentliği Uçak Mühendisliğidir. Yukarıda belirtilen YÖK Yönetmeliğine göre bu alandaki bir sınavda görev alması mümkün değildir. Ayrıca, Havacılık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyelerinin hiç biri anabilim dalı olarak YÖK yönetmeliğine göre zaten bu sınavda görev alamaz. Ayrıca, söz konusu kadro için alım Iğdır Meslek Yüksekokulu tarafından ilan edilmiş olup, Doç. Dr. Selçuk Ekici İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümünde görev yapmaktadır.

5- KVKK'ya göre Doç. Dr. Selçuk Ekici ve eşi Filiz Ekici'nin isimlerinin hedef gösterilerek yayımlanması yasal değildir.

6- 4483 Sayılı kanun ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre bir kamu görevlisine veya memura karşı yapılan hakaret, haksız isnat ve iftira resen takibi zorunlu olan suçlardandır. Herhangi bir delile dayanmayan bu asılsız iddialarla Doç. Dr. Selçuk Ekici açık bir şekilde iftiraya uğramıştır.

İlgili haberler tüm akademik camiada duyulmuş ve adimiz haksiz yere lekelenmiştir. Gerek Anayasa 32. Madde gerekse, Basın Meslek İlkeleri – “yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı” ilkesi –  ve yukarıda açıklanan nedenlerle, adımız hakkındaki gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden bu yazı nedeniyle, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un “İçeriğin Yayından Çıkarılması ve Cevap Hakkı” başlıklı 9. maddesi uyarınca sunduğum cevap ve düzeltme yazısının başlık ve metnine hiçbir değişiklik yapılmadan ve yoruma açıklık vermeyecek şekilde aynen ve tamamen, cevap ve düzeltmeyi gerektiren yazının yayınlandığı sayfada eş büyüklükte ve karakterde harflerle yayınlanmasını, aksi halde ilgili mevzuat gereği yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı ihtar ederim.

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA