Hamit Bey'in Kahramanlık Hikayesi: "Rusya'daki Dedem"

Hanımzer Karakurt Koç, kendi çocukluğundan da izler taşıyan kitabı “Rusya’daki Dedem”de bizleri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.
Bu haber 2021-12-24 13:26:12 eklenmiş ve 368 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ

Türkiye’den Rusya’ya uzanan bir kahramanlık hikâyesi... Coğrafyanın, kültürün, sınırların ve zamanın insan üzerindeki etkisini okuyacaksınız bu kitapta. Hanımzer Karakurt Koç, kendi çocukluğundan da izler taşıyan kitabı “Rusya’daki Dedem”de bizleri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Koç'un kaleminden torunları Iğdır'da yaşayan Hamit Bey’in Türkiye’den Rusya’ya uzanan bir kahramanlık Hikâyesi... Kendisi ve çağı hakkında yazan insan, tüm insanlar ve çağlar hakkında yazmış olur. Coğrafyanın, kültürün, sınırların ve zamanın insan üzerindeki etkisini konu alan bir eser.

Hanımzer Karakurt Koç kendi çocukluğundan da izler taşıyan “RUSYA'DAKİ DEDEM” adlı kitabı "Kitapyurdu.com" sipariş edilebilir.

Hanımzer Karakurt Koç kitap ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada: “Bu kitabı yazmayı yıllar önce düşünmüştüm. Yazmaya kendi kültürümüzden başladım. Geçmişimizdeki unutulmaya yüz tutan kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak bence çok önemli. Kitabımda bunu gerçekleştirmeyi amaçladım. Büyüklerimizin tecrübeleri ve kendi tecrübelerim bana yol gösterdi. Tecrübeler önemli çünkü onlar bir ömrün birikimidir.

Dedemle ve büyük annemle olan sohbetlerimiz güzeldi. Yaşadıkları hayat ilginçti. Ayrıca dedem Rusya’da doğup büyüdüğü için oralardan da tanıdıklar ve akrabalar bulup iletişime geçtim. Kitabımda bu bilgilere de yer verdim. Olayları hikayelestirerek yazdım. Dedemin çocukluk yıllarını, okul hayatını yazdım. Mezun olduktan sonra ordudaki görevlerinden bahsettim. Yazacağım 2. Kitapta ordudaki başarılarından ve diplomatik ilişkilerinden yani tarihi olaylardan bahsedeceğim.” Dedi.

Yazarı Tanıyalım:

Hanımzer Karakurt Koç, 1957 yılında Iğdır’da doğdu. Mesleki eğitimini Ağrı’da tamamladıktan sonra Öğretmenliğinin ilk yıllarını Iğdır’da yaptı. Ardından evlenip İstanbul’a yerleşti. Üç çocuk annesi olan koç, erken emekliliğe ayrılıp ticaretle uğraştı. Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’da çalışmaları oldu.

1989 yılında siyasete girdi. İstanbul’da kadın kolları başkanlığından sonra 1999 yılında Iğdır’da milletvekili aday adayı oldu.

Ticaret ve siyaseti bıraktıktan sonra araştırmalar yapmaya başladı. Bu doğrultuda Türkiye’nin alanında ilk ve tek okulu olan Türkiye Üstün Zekâlılar ve üstün Yetenekliler Eğitim Kültür Sağlık Vakfı  (TÜZYEKSAV) Özel Liderler Okullarında öğretmenlik yaşamına devam etmektedir.

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA