Jandarma’nın Aradığı Vedat Akkuş Sırra Kadem Bastı

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Akkuş’un örgüte katılmış olabileceği ya da yurtdışına kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor
Bu haber 2021-09-28 16:27:31 eklenmiş ve 482 kez görüntülenmiştir.

Yasadışı terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmak, yardım ve yataklık suçlarından aranan HDP’li Vedat Akkuş Jandarma tarafından yapılan aramada Yüzbaşılar köyündeki ikametinde bulunamadı. HDP’nin etkinliklerinde katalizör görevi yürüten Akkuş’un birçok etkinlikte sarı kırmızı yeşil renkli takılarla örgütün elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturmalar açıldığı belirtildi. Uzun zamandır aranan Vedat Akkuş, yakalandığında, sosyal medya hesaplarında PKK ve elebaşı lehine yaptığı paylaşımlardan dolayı bölücü terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek, örgüt propagandası yapmakla yargılanacağı belirtiliyor.

AHİM ÖNÜNDE GÖRÜLDÜ

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda ikametinde ve kalabileceği muhtemel adreslerde bulunamayan Akkuş’un örgüte katılmış olabileceği ya da yurtdışına kaçmış olabileceği tahmin edilirken, Vedat Akkuş’un Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) önünde çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada görüldü.

Kürtçü kimlikleriyle ön plana çıkan Akkuş ailesinden Vedat Akkuş’un kuzenleri Orhan Akkuş ile Celal Akkuş daha önce PKK’ya katılmışlardı. Bilindiği gibi Vedat Akkuş, Yerine kayyım atanan ve halen cezaevinde bulunan Iğdır Belediye başkanı Yaşar Akkuş’unda kuzenidir.

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA