SIXIRPET BEBEREGLİLER 5. DAYANIŞMA GECESİNİ ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİDE YAPTILAR..

Bölge derneklerimiz içerisnde kendi köyü ve üyeleri dışında hemşeri camiamızın en çok akın ettiği derneklerin başında, Sıxırpet –Bebereg Derneği gelmektedir.
Bu haber 2021-12-13 20:33:38 eklenmiş ve 529 kez görüntülenmiştir.

 

SIXIRPET BEBEREGLİLER 5. DAYANIŞMA GECESİNİ ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİDE YAPTILAR..  

 

Bölge derneklerimiz içerisnde kendi köyü ve üyeleri dışında hemşeri camiamızın en çok akın ettiği derneklerin başında Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Sıxırpet –Bebereg Derneği gelmektedir.

Sıxırpet –Bebereg Derneği bu yıl İstanbul Esenyurt Kültür Merkezinde 5 Dayanışma gecesini yaptı. Pandemiden önce yapılan gecelerde alanlara sığmayan Sıxırpet –Beberegliler pandimi koşullarında da salonalara sığamadılar..

 

Demi koşullarında gıda yardımından tutun zor durumda kalan üyelere gıda yardımından parasal nakdi yardımlara kadar deyim yerindeyse 24 saat hep koştular bununla da yetişnmediler. Şu anda Sultangazide derneğe yer aldılar. Yetinmediler her dayanışma gecesinde İstanbul- Ankara-İzmir- Bursa önemli hemserilerimizi birbirleriyle bululşturdular..

Başkan Fuat Yıldız, Kuırucu başkan Ayhan öztürk, Ercan Öztürk, Ayhan Şit.. Bilmum bütün yönetim bu kadar uyumlu güzel çalışan bir yönetim birçok dernekte görmek olası değil.

 

Sıxırpet –Beberegliler ortaya koyduğu icraatlarıyla, etkinlikleriyle  giderek federasyonun  en güçlü derneklerinden birine dönüşürken İl, İlçe, Federasyonların imza atamayacağı bir dayanışma gecesine daha imza atdılar..

 

Geceye Ankardan Eski vekil Saffet Kaya, Av. Mehmet Yalım birçok Ankaralı hemşerimiz, Bölge nüfusumuzun mederaı iftiharı Esenyurt Bld. Başkanı kemal Deniz Bozkurt, Türkiye’nin en büyük STK’sı Esenyuırt Kent Konseyi başkanı M. Hanifi Kaya, Hoç-Fed başkanı Burhan Özer, Önceki başkanlradan Güven-Türkan Yılmaz Çifti, Federasyon YK üyeleri.. Federasyona üye dernekler,  Damal Federasyonu Bşk. Güven Kökat Esenyurt muhtarlar birliği, siyasi parti, stk temsilcileri, Doğan Ağabey Öztürk, İsrafil Koç  gibi iş insanları, Esenyurt dendiğinde hemşerilerimiz dendiğinde akla ilk gelen simalar Harun Yıldırım, Aydın Ateş, Esenyurt Aradahanlılar Platformu, Ardahan Kültür Evi Güven Avşar, Bilal Sönmez, Berhan Şimşek.. Birinden değerli bir hazirun gecede yer aldılar..

 

Geceye katılan Saffet Kaya’dan, Dilovası Bld başkanına Hamza Şaire kadar geceye katılan hemşerilerimiz derneğe katkıda bulunuldular..

Kaz Yemeği dendiğinde, dayanışma gecesiş dendiğinde akla ilk gelen dernek Sıxırpet-Bebereg. Film gibi gecelere imza atıyor. Çünkü YFP (Yıldız Film Platoları)  CEO’su iş adamı Ercan Yıldız da derneğin YK üyesi ve her etkinlikte en çok çalışan, emek harcayan insanlardan biri.. Eşi Sadgül Yıdız derneğe  bağışta bulunurken.. Eşi Ercan Yıldızın ne kadar bağış yapacağını da kendisi bilir.. diyerek, bir diğer bayan ise her etkinlikte emekli aylığının 1000 lirasını bağışlayan Hoc-Fed önceki başkanı Türkan Yılmaz davranışlarıyla  kadının  toplumsal alandaki farkını ortaya koydular.. 

Önemli Not: İş-STK-Siyaset, tam katılımcı listesi dernekten gelitr gelmez yayınlanacaktır..

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ-1

 

  HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ-2

 

 

Pandemiden önceki son  etkinlikte de Başkan Fuat Yıldız  ve yönetimi göz kamıştırmışlardı.  Öğrencilere, eğitime yardımda, yardım ve dayanışmada harika bir örnek ortaya koydular.  Dernek iyilik ve güzellikte birbiriyle yarışan insanların çatısı altında buluştuğu bir platform.  

 

VEKİL KAYA TÜRKTEN ÇOK  KÜRDÜZ..

 

Bilindiği gibi TC rejmi inkar-imha asimilasyon, Kurdlerin soykırımı başta olmak üzere  insanlığa karşı işlenen suçlar üzerine kurulmuş 200 yıllık bir soykjrım rejmi. TC’nin asimilasyon politikası STK’ların yetkinleşmesi ile ters tepmeye başladı. Ülke genelinde rejim gibi zor ve kanun gücü ile değil insanlar kurd kulturunun eşsiz güzelliklerini keşfetmeye başladıkça bende kurdüm akımı başladı.. Bu akımın ana nedeni kurd dernek stk düğün cenazelerine katılan insanlar kurdlerin asla ırkcılık yapmadığını gelen misafiri başaksını kendilerinden daha üstün tuttuğunu.. Birbasşka deyişle kuırdlerin cihansümül ırk-dil-din-mezhep üstü kapsayıcı kültürünü gördükçe herkes kurtlesmeye yarışına gireken, insanlıkta kurd medeniyetini örnek alarak dünya federasyonuna doğru gidiyor..

 

Birçok ilkin yaşandığı gecede Eski vekil Saffet Kaya, ne kadar türksem ondan daha fazla kürdüm. Kurd kardeşlerimle gurur duyuyorum derken, değişik kökenden geceye katılan STK’lar ve aydınlar da önemli açıklamalarda bulundular:

 

 Geceye katılan aydın ve ciddi STK başkanları .. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük medeniyet nüfusu kurdlerdir. Yeryüzünde hicbir faşist rejmin kürdleri tarihten silmeye gücü yetmez, yetmeyecektir.. Dünyamız Kürd kültürünün üstün nüvesi olan din-dil-ırk-mezhep ayırımının olmadığı dünya federasyonuna doğru kayarken Kurdlerin cihanşumül kültürünü örnek alarak insanlık yönünü yolunu tayin etmektedir. Dikkat edin ulus devlet faşizmine boyun eğmeyen devletleşmeyi kabul etmeyen tek millet olan Kurd kulturu ve medeniyeti artık bütün dünyayı tek devlete bütün insanlığı da tek millete çevirmeye başladı. Kurdlere karşı dünya genelinde inanılmaz bir sempati yükselmekte, insanlık kültürel-düşünsel anlamda kürdleşmektedir görüşlerine yer verdiler.. 

 

Gecede derneğin YK üyeleriyle sahneye çıkan Başkan Fuat Avşar açılış ve selamlama konuşmasını, ardından Hoc-Fed Başkanı Özer, Vekil Saffet Kaya ve en son Esenyurt Bld. Başkanı Kemal Deniz Bozkurt konuştu..  Konuşmacılar çağımızın en önemli olgusununSTK’lar olduğunu bir toplumun STK’ları ne kadar güçlüyse o toplumunda artık oranda güçlü olduğunu ifade ettiler..

 

Dayanışma geceleri başta olmak üzere ciddi STK etkinliklerinde artık siyasetin ayrıştırmada kullandığı ırk-mezhep-dil-din hepsi tarihin çöp sepetini çoktan boyladıkları ortaya çıkarken.. Ülkemizin geleceğini belirleyecek olan ana gücün köy il-ilçe dernek ve federasyonlarının olduğu gerçeği giderek netleşmektedir..

ETİKETLER : Hoçvan Dernekler Federasyonu Sıxırpet –Bebereg Derneği ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA