ON BİNLERİN KATILIMI İLE HEMŞERİLERİMİZ ALİ DELİ’Yİ ve HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINA UĞURLADIK..

ON BİNLERİN KATILIMI İLE HEMŞERİLERİMİZ ALİ DELİ’Yİ ve HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINA UĞURLADIK..
Bu haber 2021-12-13 20:18:24 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

 

ON BİNLERİN KATILIMI İLE  HEMŞERİLERİMİZ ALİ DELİ’Yİ  ve HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINA UĞURLADIK..

 

Esenyurt Mahşeri bir kalabalık, Cami cemaati cami avlusuna sığmadığından binlerce insan Muhtar Ali Deli cenaze namzı için Esenyurt Meydan’da saf tutular, bir meydan bir halk çocuğu için Allahu Ekber nidaları ile inledi..

 

Muhtar Ali Deli adından da anlaşılacağı üzere seçilmiş insandı. Muhtar’ın kelime anlamı seçilmiş, seçkin insan demek.  1970’li yıllarda İstanbul Sefaköye geldiler. 11 kardeşin 5.si olarak 1964 Ardahan Hoçvanda Xeskar-Xaskar  köyünde  gözlerini dünyaya açmıştı. Köyü bin yılların ipek yolu, ticaret yolu üzerinde kurulu olan Xaskar  adından da anlaşılacağı gibi tracirler ve tüücarların ikamet ettiği bin yılların ticaret geleneğine sahip bir köydü.  Serhat bölgesinde Rusya-Gürcistan ön asya dendiğinde ticaret dendiğinde akla ilk gelen  rahmetli dedeleri Şeşe’yi tanımayan yoktu.  Esenyurt’tun belde olduğu ilk kurulduğu yıllarda Esenyurt’a yerleştiler. Esenyurtun yerlileri onlardı..

 

Ali Deli istanbul geneli ençok oy alan 8-10 bin arası rakamlarla 15 yıldır sürekli Muhtar olarak seçilen bir insandı. Bir başika deyişle Ardahan vb. illerin belediye başkanlrından iki kat daha fazla oy alrak seçilen bir insandı..

 

Günümüzde Esenyurtun bir mega şehir olmasının ilk temellerini atan, o çamurlu yolları çiğneyeler , oçamur deryası  alanın günümüzün mega kenti olmasını sağlayan onlardı. Hemşerimiz Gürbüz Çapanın adı ülkemizi ve dünyayı saraken arkasında güç Ali Deli vb. hemşerilerimizdi.

 

Ali Deli hayatı boyunca asla bir siyasi partiye girmedi, asla siyasi bir kimlilk edeinmdi. Tek partisi halktı, hayatı halka ve hakka hizmetle geçen ender bir insandı..

Ali Deli hayatı boyunca hep seçilmiş insandı. Her zaman halk için koşutu, genç yaşında kalp krizine yenilirken, vefat ederken dahi görevinin başında, görev şehidi olarak aramızdan ayrıldı.

Ve böylesine değerli bir hemşerimiz aramızdan ayrılırken.. Onbinlerin onu birlikte son yolculuğuına uğurladılar.. Artık Esenyurt gibi giderek demokrasinin, umudun şehri olan bir mega kentte artık birçok Ali deli yetişiyor, ülkemizi yön ve yol tayin ediyorlar, Bağlar çeşmede bir hafta boyunca taziye kuran tilaveti, ikramlarla devam eden kırathaneye yine taziyeye gelenlerle dolup taşırken.. Kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz..

 

ÖMERHAN YILDIZIN VEFATI HEMŞERİ CAMİAMIZI BÜTÜN ÜLKE GENELİNDE ÜZDÜ..

Bu ay hemşerilerimizin ülke genelinde yüreğini yakan bir diğer ölüm haberi ise Ardahandan geldi. Çok yetenekli bir beyin, bir gencimizi Ömerhan Yıdız’ın cinayet gibi bir kaza  vefatı hemşeri camiamızı derinden yaraladı..

 

Ömerhan Yıldız Vefat Haberi Tıklayınız…

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir

 

MOROFKA DERNEK BAŞKANI ÖZCAN DÜĞMECİNİN ENİŞTESİ ŞEMİSTAN ÖZTÜRK DE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU..

Bir 6 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

 

Morofka dernek Başkanı Özcan Düğmecinin enişteleri  Şemistan Öztürk  geçöen hafta hakkın rahmetine kavuştu. İstanbulda çeli STK etkinlklerine katılan Saffet kaya başta olmak üzere binlerce hemşerimiz dbaşkan düğmeci ve öztürk ailesine taziyelerini sundular..

 

HEMŞERİMİZ NURETTİN YILDIZ’I BEYKOZDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK..

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Beykoz’da ikamet eden hemşerimiz Nurettin Yıldız’da Yüzlerce Hemşerimizin katılımı ile son yolculuğuna uğurladık.  

Beykoz’da ikamet eden bu haftanın ilk günü  vefat eden hemşerimiz Nurettin Yıldız Ortaçeşme camniinde kılınan namazın ardından Yuşa Mezarlığına defin edildi.  

Nurettin Yıldız, Beykoz İl-ilçe derneklerimizde YK’larda yer alan Gülhan Yıldızın babası. Adıköy Zabıta amirliğinden emekli STK’larda üstlendiği aktif görevlerden tanıdığımız  Fikreet Yıldızın, Turizm Hit Sektörünün önde gelen temsilcilerinden Coşkun Yıldızın amcaları. Çocukları Özcan, Sabahattin, Bülent Yıldız Ortaçeşme Merkez camiinde taziyeleri kabul ederken.. Beykozdaki ikamnetleri önünde taziyeler bir hafta boyunca devam edecek..

Cenazeye Hocfed YK üyesi Bşk Yrd. Devriş Arslan, Panig Derneği Başkanı Cengiz Demir, YK Üyeleri Memet Yıldız, Mirza Yıldız, Naim Demir, Ersin demir  ve diğer yöneticiler, Beykoz Ardahanlılar Derneği İsmet Demir, Fuat Avsar, Y.Yasin Sid, Sıxırpet-Bebereg Başkanı Fuat Yıdız, Beykoz Emekliler Derneği Başkanı Yavuz Kaya, YK üyesi İbrahim Karadağ, İş Dünyasından Yusuf Yıdız, YFP Patronu Ercan Yıldız, Sivasın önde gelen kanaat önderlerinden Cemal Akdoğan,  Muş –Bitlis Diyarbakırlı, Erzurumlu Fahrettin Bingöl, İsmet Tikiz, Resul Salanlı, Çetin Gülan.. Beykozlu yüzlerce hemşerimiz nurettin amcayı birlikte uğruladılar..

 

CENAZELER FOTO GALERİ..

 

 

BABASININ VEFATINDA DOLAYI  SİNAN DELİ TEŞKKÜR MESAJI YAYINLADI..

 

Vefat eden Muhtarımız Ali Delinin oğulları Sinan Deli Teşkkür mesajı yayınladı…

Deli, Rahmetli Babam Ali DELİ 'nin Cenaze Törenine uzaktan yakından katılan telefonla arayıp başsağlığı dileyen tüm sevenlerine  Eş dost ve akrabalarımıza,

Esenyurt Kaymakamı

sn.Vural KARAGÜL.

Esenyurt Belediye Başkanı,  sn.Kemal DENİZ BOZKURT

Siyasi parti ilçe Teşkilatlarına

Değerli Meclis üyelerimize

Tüm Sivil toplum kuruluşlarına ve köy derneklerine

Son yolculuğunda Muhtarımızı yalnız bırakmayan yol arkadaşları Değerli Muhtarlarımıza ve

Esenyurt Zabıta Müdürlüğü Ekiplerine

Ailemiz Adına Şükranlarımızı Sunarım  Sinan DELİ

Taziyemiz Esenyurt Bağlarçeşme caddesi Öz aydın mobilya karşısı As Kıraathanesinde hafta boyu devam edecek hepinizden Allah razı olsun dediler..                                

 

ETİKETLER : ON BİNLERİN KATILIMI İLE HEMŞERİLERİMİZ ALİ DELİ’Yİ ve HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINA UĞURLADIK..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA